leloop 01.05.12, 21:03 i od kogo ? nie patrzeć na pustynie wokół, to trójkąt bermudzki, który zalesiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: co to 01.05.12, 21:31 obstawiam epimedium rubrum od Horpyny:) moje teraz kwitnie Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: co to 01.05.12, 21:34 Zgadzam się z przedmówcą. Epimedium rubrum. Śliczne :) Odpowiedz Link
leloop Re: co to 01.05.12, 21:47 acha, chyba jo :) nawet nie wiedziałam, ze dostałam ;) Odpowiedz Link
andziaos Re: co to 01.05.12, 22:16 Mnie od razu z roślinami od Horpyny się skojarzyło :) Odpowiedz Link
leloop Re: co to 02.05.12, 12:09 > Noż kurde podpisane było! to zeszloroczne, bralim bez podpisow a ja mam skleroze :) tegoroczne bylo podpisane choc z jezyczka sie kolezanka rabnela ;D Odpowiedz Link
lellapolella Re: co to 02.05.12, 15:28 ooo, a jaką to języczką dzieliłyście za moimi plecami? I dlaczego ja o tym nie wiem, jak mawia generalisimus;) Odpowiedz Link
leloop Re: co to 02.05.12, 20:24 to jest języczka ino, ze to nie paproć jak było w nawiasie. języcznik paproć poszedł ode mnie do Lelli :) Lella, nie wiem jaka języczka, to od Horpyny, dopytamy jak wróci :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: co to 02.05.12, 21:08 języcznik paproć ma się dobrze:) no, dobra, zaczekamy, choć ciekawość mnie ji, bo na punkcie języczek mam szmergla;) Odpowiedz Link
leloop Re: co to 02.05.12, 21:14 ja wiem :) zamówienie u Horpyny wyglądało tak : wszystko co do cienia, paczka niespodzianka przyszła :) Odpowiedz Link
yoma Re: co to 03.05.12, 15:51 A to ci mogę dać z miejsca, bo nie wszystko wysłałam Leloop, bo krzyczała, że chce mało... Odpowiedz Link
yoma Re: co to 04.05.12, 13:45 Horpyna, o ile pamiętam, odmiany nie wymieniała, ale mogę się mylić. TEN DEBIL OSTATNI ZNÓW KOSI. Daj Panie Boże deszcz... Odpowiedz Link
leloop Re: co to 04.05.12, 13:51 młode listki wyglądają na Przewalskiego, ale może jest inna o podobnych. w każdym bądź razie są poszczempione Odpowiedz Link
lellapolella Re: co to 04.05.12, 14:39 weźcie mnie nie szczujcie... niech ta Horpyna już wróci:) samego Przewalskiego nie chcę, właśnie dziś z chłopem gadałam, że nas wkrótce ze szczętem zarośnie Odpowiedz Link
yoma Re: co to 04.05.12, 16:05 Zdaje się. Wczoraj robili imprezę, rozsiadło się toto i dalejże "konwersować". Szczególnie rozkoszne "hihihihi" pań było nie do zniesienia. No i to, że wszyscy muszą mieć bardzo poważne wady słuchu, no ja się nie dziwię przy tej maszynerii. W końcu ryknęłam "Ile można drzeć ryja????", bogowie przebaczcie, człek przy burakach buraczeje... Ale pomogło. Odpowiedz Link
yoma Re: co to 04.05.12, 16:12 Kiedyś ryczałam "Ludzie, litości, ciszej!", ale wczoraj była większa ekipa, to wolałab z grubszej rury :) Odpowiedz Link
leloop Re: co to 04.05.12, 16:21 > Kiedyś ryczałam "Ludzie, litości, ciszej!" błąd, nie reagowali na ludzie ;) Odpowiedz Link
newill6 Re: co to 04.05.12, 16:39 ja to jeszcze mam na podorędziu sierp tatowy,oj przyda sie przyda i człowiek dopiero odpocznie w ogrodzie.... Odpowiedz Link
lellapolella Re: co to 04.05.12, 19:23 u mnie się nie da ani kosą ani sierpem, bo to kmiecie, zawszeć w tej broni sprawniejsze... na prośby reagowali rechotem, na desperackie okrzyki podkręcali sprzęt. Tera się zestarzało towarzystwo i spokój, amen. Odpowiedz Link
yoma Re: co to 05.05.12, 13:25 Ja pomału sobie konstruuję w głowie pozew, tylko trzeba by jeszcze odpowiedni rozgłos medialny załatwić. Zauważcie, że u ile w blokach burak już się nauczył, że cisza ma być, to obrósłszy w pierze i kupiwszy sobie dom odbija sobie w dwójnasób. Kampania społeczna "Cisza w plenerze"... Jest jakaś taka idiotyczna reklama telewizyjna nie wiem czego, w której milion narodu sadzi drzewa w górach (idioci) i drze ryj na cały regulator Posaaaaaadź daaaaaleeeeejjjjj! No i młodzież się uczy, że w plenerze należy drzeć ryj... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: co to 06.05.12, 08:32 Moi sąsiedzi od psa dają nieźle popalić.Radio,troje dzieci,matka z ryjem jak megafon,o ojcu szkoda gadać,kumple i kumpelki z dzieciakami.Widać każdy ogrodnik musi mieć wroga:(Ptaków nie słychać tylko wrzaski. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: co to 06.05.12, 10:13 Nie mam kretów,ptaki straszą.Rodzina z piekła rodem.Jak oni mówi do tych dzieci...żal słuchać. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: co to 06.05.12, 20:35 Języczka ode mnie, to właśnie języczka Przewalskiego. Można ją opanować, jeżeli będzie się obcinać kwiatostany przed dojrzeniem nasion - ona głównie rozsiewa się, a nie rozrasta. Odpowiedz Link
leloop Re: co to 06.05.12, 20:39 > Języczka ode mnie, to właśnie języczka Przewalskiego. tak myślałam :) u mnie może się rozsiewać, nie mam nic na przeciwko ;) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: co to 06.05.12, 20:43 Epimedium rubrum to jedna z moich ulubionych bylin. Nie dość, że śliczna i wyglądająca oryginalnie, to w dodatku nie wymaga żadnej opieki. No i jest przy tym bardzo długowieczna. Odpowiedz Link
lellapolella Re: co to 06.05.12, 22:40 a, jak Przewalskiego, to ok(ufff...) U mnie się akurat rozrasta a nie rozsiewa ale miezkam w języczkowym raju:) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: co to 07.05.12, 06:32 Epimedium? Może po prostu lubi glinę, skoro u mnie dobrze żyje. Ale co to znaczy, że nie dała rady? Z powodu zimy, czy wcześniej? Bo tej zimy nie przetrzymały tak ładnie liście, jak to zwykle bywało, więc trzeba było wcześniej je obciąć. Odpowiedz Link