yoma 11.05.12, 12:18 zaczyna kwitnąć foto w tygodniu ja jej sobie w ogóle muszę narozmnażać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Lella a chybanitida 11.05.12, 13:45 a idzis:) bardzo będę wdzięczna za foto kwiatu i całości, bo chciałabym ją już posadzić z doniczki a nie wiem, jakie miejsce stałe wybrać. Taka jest cieniutka i eteryczna, że mam lęki nocne w sprawie moczenia;) Tzn. boję się, żeby jej nie zasuszyć. U mnie ta gallica, co Ci wysłałam ma pączki i rosa majalis ma jeden:) Odpowiedz Link
yoma Re: Lella a chybanitida 11.05.12, 14:11 O, to zaraz lecę obejrzeć gallicę. U mnie ma pączki taka, co ją chłop bardzo dumny z siebie przywlókł z supermarketu, pt. "czerwona wielkokwiatowa", na wszystko mi wygląda z wyjątkiem wielkokwiatowej, ale ja jestem laik. Chybanitida tak ma, szczupła jest i eteryczna, a twardsza niż ustawa przewiduje. Skoro u mnie rośnie w najdalszym kącie, do którego mi się kompletnie nie chce węża ciągnąć, pod hasłem "skoro tyle lat wyżyłaś, to i teraz wyżyjesz"... Odpowiedz Link
lellapolella Re: Lella a chybanitida 11.05.12, 14:40 Ty, a ona robi jakieś wycieczki? rozłazi się, czy można ją kropnąć ot tak i spoko? A jeszcze mam takie cóś, co nie wiem, czym jest, na FO została zidentyfikowana jako labradorska(ale po mojej podpowiedzi, więc się nie liczy) i ta, kurna, nawet nie draśnięta po zimie, nawet ta, co w doniczce stała- cuda- niewidy:) Idę jej pączki obejrzeć, może też ma? Odpowiedz Link
yoma Re: Lella a chybanitida 11.05.12, 14:46 Trochę się rozłazi, ale nie szaleńczo, raczej tak się zagęszcza dookoła siebie. Co to jest hypancjum, bo wyguglałam labradorską i ma mieć hypancjum nagie? www.atlas-roslin.pl/gatunki/Rosa_blanda.htm Odpowiedz Link
lellapolella Re: Lella a chybanitida 11.05.12, 18:16 wiesz, "dno" to se byle Lella może napisać a nie autorzy zaszyfrowanej strony;) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Lella a chybanitida 14.05.12, 13:48 piękności:) Yoma, a całość by można, najlepiej przy jakimś szpadlu, żeby mieć odniesienie do wielkości? Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Lella a chybanitida 14.05.12, 13:52 Róże - to cudo, ale pączki róż - sama poezja. Piękny kolor tego pąka. Odpowiedz Link
yoma Re: Lella a chybanitida 14.05.12, 14:02 Oki, ale po Zośce. Wyższa ode mnie. I chuda. Odpowiedz Link