14.07.13, 10:51
rozpanoszyły się i wypędziły wszystkie mniejsze ptaki z ogrodu. nie mam kosów, drozdów ani szpaków :( szkód nie robią, co najwyżej kotom zeżrą jedzenie ale smutno tak jakoś :/
przed chwila taka jedna skakała kolo kota wygrzewającego się na słońcu, skakała, skakała i nagle dziób go w ogon i w nogi :D
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: sroki 14.07.13, 13:35
      ja uwielbiam sroki, odkąd dwa razy wyprowadzałam młode:) Traktuję je jak psy i koty- znoszę szkody i figle, bo cieszę się, że są i uwielbiam je obserwować. Lubię myśleć, że to prawnuczki Józka i Domiceli czyli moich wychowanków:)
      A powieś im jakie lusterko, będą miały trochę zabawy:)
      A drobiazg ptasi pewnie wróci zimą, jak się sroki przesuną.
      • leloop Re: sroki 14.07.13, 22:48
        ja też je lubię tylko kiedyś miałam cały dzień ptaszkowe trele i mogłam obserwować pierwsze loty, sroki siedziały daleko. teraz są wszędzie, kradną kotom z michy, kradną orzechy z werandy i wrzeszcza albo dokuczają kotom jak dzisiaj.
        • lellapolella Re: sroki 14.07.13, 23:23
          śpiewać nie będą, co ci będę oczy mydlić;P Swoją drogą, bardzo niewdzięczny mają głos, inne krukowate mają bogaty asortyment a one tylko skrzeczenie. Taka sójka potrafi udatnie naśladować myszołowa a kruk to w ogóle ma repertuar, że mucha nie siada.
          • szadoka Re: sroki 15.07.13, 08:34
            No cos Ty, a slyszalas srocze zaloty? Sroki przepieknie gruchaja.
            • yoma Re: sroki 15.07.13, 13:18
              Potwierdzam.
              • edziakrys Re: sroki 15.07.13, 15:03
                Moje też wyżerały z miski kotom; alem psa adoptowała i goni z tarasu wszystko co się rusza. Czasem jaka podleci z rana jak psiak jeszcze zamknięty w domu ale chyba czuja respekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka