Dodaj do ulubionych

Ivette dotarła

15.05.14, 17:03
Leje jak z cebra. Od rana wiało, ok.14 zaczęło lać. Bo padać to za mało powiedziane. Ponoć w sobotę dopiero spokojniej. Myśleć mi się nie chce co zostanie na działce. Przetrzymają świeżo posiane warzywa, czy szkody narobi. Fasola szparagowa już się zastanawiała - wystrzelić czy zostać pod glebą.
Ciężki los agroholika.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Ivette dotarła 15.05.14, 17:16
      Ciekawe, na ile fala na Wiśle spłaszczy się, zanim dotrze do Warszawy. Dobrze, że mieszkam powyżej skarpy...
    • leloop Re: Ivette dotarła 15.05.14, 21:18
      wygląda na to, ze spokojniej będzie już jutro. tzn. deszczowo ale nie ulewnie.
      jutro chyba Dolny Slask na tapecie.
      a w niedziele środkowa i pn. Polska. u mnie ciepło i spokój, dopiero w przyszłym tygodniu burze.
      www.meteorama.fr/europe/precipitations/
      www.blitzortung.org/Webpages/index.php?lang=pl
      • lellapolella Re: Ivette dotarła 15.05.14, 22:26
        a w niedziele środkowa i pn. Polska.
        bez jaj, drodzy państwo... Dziś miałam pierwszy dzień normalnej pogody, bez wiatru i nieustającego deszczu, może jednak północy już starczy;P
        ale za to zimno, niewykluczone, że cholerna Zośka jednak swoje trupem położy:/
        Jak nie urok...
        • se_nka0 Re: Ivette dotarła 16.05.14, 06:09
          Zimno nie jest, teraz 10 st. Ciągle pada i z mapek widać, że dziś cały dzień jeszcze. Szczęściem nie jest to silny, ulewny deszcz. Połamać swoją siłą nic nie połamie, ale ilością owszem może szkód narobić. Przeniosła się ta chmura na pł.-zachód, ale powoli.
          U mnie plenerowe imprezy miejskie poodwoływane. Miały być dni miasta, ale organizatorzy uwierzyli prognozom i jak widać dobrze zrobili.
          Może jutro pozwoli zwizytować działkę, liczę że rośliny sobie poradzą. Zapowiadane ciepło pomoże.
          • edziakrys Re: Ivette dotarła 16.05.14, 06:43
            Na zachodzie kraju jeszcze słońce, chociaż już pojawiły się chmury i wieje od wczorajszego popołudnia straszliwie. A jak wieje, to przeważnie przywieje...
            • nieskorzanka Re: Ivette dotarła 16.05.14, 09:22
              U nasz wiało wieczorem i przywiało...... (centrum)
              • lellapolella Re: Ivette dotarła 16.05.14, 10:23
                Na północy jest ładnie i niech tak zostanie, bo jutro targi i już przebieram nogami:) Przymrozku nie było, chociaż się omsknęło- ważne, że wszyscy żyją:)
                • imbirova Re: Ivette dotarła 16.05.14, 15:41
                  "Wy płaczetie, Iwetta, szto nasza piesnia spieta (spietta)
                  Szto sierdce nie sogrieto bez lubwi ognia" - śpiewam za klasykiem, mając w perspektywie 5 dni na Stogu Izerskim.
                  • se_nka0 Re: Ivette dotarła 16.05.14, 16:54
                    Burza od Rzeszowa już do mnie dotarła. Teraz dopiero dopadało solidnie z gradem. Potoki w ciągu godziny na ulicach sie zrobiły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka