Dodaj do ulubionych

Załapałam się

02.04.16, 16:30

www.ogrodinfo.pl/ochrona-roslin/kolejny-sezon-z-akcja-budujemy-populacje-owadow-zapylajacych
Wczoraj dostałam sms że w okolicach srody przyjadą :)

I na to też się załapaliśmy, ale to do brata mojego rolnika kazałam przesłać:
www.ogrodinfo.pl/aktualnosci/ochrona-roslin/syngenta-tworzy-siedliska-z-pozywieniem-dla-pszczol-2
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Załapałam się 02.04.16, 19:20
      Gratulacje.
      W ub. roku mało pszczół na mojej lawendzie było w porównaniu do lat poprzednich.
      Motyli sporo, zobaczymy jak w tym roku będzie.
    • d.wludyka Re: Załapałam się 02.04.16, 20:53
      Edzia, mów proszę o takich sprawach wcześniej, takie coś to marzenie mojego męża.
      Muszę poczytać dokładniej, może załapiemy się w przyszłym roku.

Mam dużo róż, rozchodników, lawendy, jeżówek, wrzosów itp. myślę, że miłałyby co jeść
      • horpyna4 Re: Załapałam się 03.04.16, 11:19
        No, ja akurat mam w odległości ok. 1,5 km pasiekę SGGW. Pszczoły są cwane, od lat przylatują do mnie całe chmary - one podobno przekazują sobie informacje, dokąd warto latać. Zwłaszcza na przedwiośniu, bo wtedy mam najbardziej kwiatkowo, a w niewielu innych ogródkach jest tego aż tyle. U mnie rannki, cebulice i podobny chłam pieruńsko się porozsiewał pewnie przez te pszczoły - one w ten sposób dbają o swoją stołówkę, która się wciąż powiększa. Klasyczny przykład dodatniego sprzężenia zwrotnego.
        • edziakrys Re: Załapałam się 03.04.16, 13:44
          Wludyka, a pisz do nich, może jeszcze nie wszystko rozdali!
          To był spontan; polubiłam jakiś czas temu na FB stronę Ogrodinfo i wyskakują mi teraz ichne posty co po raz z takimi perełkami. Inna sprawa, ze ciekawe rzeczy piszą, zawsze coś do poczytania.
    • d.wludyka Re: Załapałam się 03.04.16, 20:20
      Wg ich strony, w tym roku już rozdali, ale fajnie, że wiem, już polubiłam stronę na facebooku (dzięki za podpowiedź) i poczytam o kolejnych pomysłach.
      • edziakrys Re: Załapałam się 05.05.16, 08:06
        Moje pszczółki już latają!!! Wykluły się!
        • leloop Re: Załapałam się 05.05.16, 14:00
          super :)
        • d.wludyka Re: Załapałam się 05.05.16, 20:30
          Ale masz fajnie!
          Ja czekam na dzikie kaczuszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka