aga_ta85 Re: nasenne 04.05.06, 19:52 sorry,ale tu nie powinno sie polecac jakichkolwiek leków! Odpowiedz Link Zgłoś
dance_macabre Re: nasenne 04.05.06, 22:19 Nic nie będę polecał. Potrzebuję zolpidemu, bardzo potrzebuję... Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: nasenne 04.05.06, 22:36 Imovane, Zopiratio, Zolpic, Hypnogen (nie polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: nasenne 04.05.06, 22:51 to zalezy czy masz klopot z zasnieciem czy z przespaniem calej nocy. na zasniecie dobry jest zopiclon - dziala uderzeniowo ale krotko, wiec wstajesz swieza. a tak w ogole to nie spisz z powodu nerwicy czy z powodu wprowadzania antydepresantu? czesto tu od psychiatrow slyszalam, ze lekiem nasennym pierwszego wyboru jest inny anty - trimipramina. mozna to brac dluzej bo nie uzaleznia. a na mnie swietnie dzialaja CD z autosugestia etc. pt. "na dobranoc" Odpowiedz Link Zgłoś
pluto84 Re: nasenne 05.05.06, 07:08 mam klopoty z zosnieciem. zabiera mi to ok 2 h . co gorsze jest to ze jak mam akurat napady lęków - głównie wlasnie przed zasnieciem , to łykam xanax - lęki przechodza oczywiscie ale minusem tego jest ze ja po nim kompletnie nie moge zasnac. senna jestem po xanaxie gdzies 1,5 po wzieciu. wiec wymyslilam ze zamiast lykac ten xanax na noc to lepije zaczne stosowac nasenne. moze tez zmniejsza lęki. czy nasenne to psychiatra z reguly przepisuje czy lekarz internista ? w jakich sa cenbach ? i czy mozna to laczyc z xanaxem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: nasenne 05.05.06, 08:36 musisz iść do psychiatry i dostaniesz odpowiednio dobrane leki - na własną rękę nie możesz szukać wyjścia. Lekarze zapisują do antydepresantów nassene i można je łączyć. Pozdrówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto84 Re: nasenne 08.05.06, 09:52 czyli ten Zoplicon jest ok tak ? Moge go stosowac razem z xanaxem?? Odpowiedz Link Zgłoś
mufinka123 Re: nasenne 10.09.06, 18:26 czy mozesz cos wiecej napisac o anty-trimipramina? naprawde nie uzaleznia ? od dwoch lat biore imovane i jestem uzalezniona. bez niego praktycznie nie usyoiam nawet po wielu godzinach Odpowiedz Link Zgłoś
frygamfs Re: nasenne 09.05.06, 22:20 jak już pisałam mam sposób naturalny na spanie - czyli czytanie beenek - czyli książek z Biblioteki Narodowej. Należy wybrać grubą i z długim wstępem. Nieważne o czym. Należy zacząć czytać wstęp w dowolnym miejscu. po góra trzech stronach mocny sen gwarantowany. Naczytałam się tego na studiach, a przynajmniej próbowałam, bo sen nie pozwalał na zbyt wiele kartek. oprócz tego melisa i melatonina ze sposobów naturalnych. najdałam się już pełno nasenników. teraz świetnie działa na mnie doxepina, bo uspokaja i reguluje sen. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto84 Re: nasenne 10.05.06, 12:17 rozumiem. na mnie niestety zadne metody 'naturalne' nie dzialaja. czy ta doxepina jest na recepte ? i czy pomaga zasnac czy trzyma przez cala noc ?? mozna ja laczyc z xanaxem ? wogole czy nasenne mozna laczyc z benzo? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_slodka Re: nasenne 10.09.06, 19:34 potwierdzam to co napisała mamusia1999 imovane pomaga zasnąć ale na wczesne wybudzanie jest słabiutki co do łączenia z benzo to poszukaj uotki na stronie producenta nie pamiętam ale chyba można ale najlepiej poradzi lekaż Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: nasenne 10.09.06, 19:58 przeczytałem przed chwilom ulotke i już zapomiałem co tam było napisane ale łączyc napewno można chć mija się to celem ob są lleki nasenne inaczej działaącei nie ma sensu się truć imovane działa krutko i pomaga zasypieć bardziej niż spać Odpowiedz Link Zgłoś