karolka801 03.03.08, 17:13 Witam.Właśnie zstanawiam sie nad zakupem zooperaka waltza albo huli tylko niewiem jak sie sprawuje w praktyce.Bo tak an oko to ciekawie wygląda i dość solidnie.Doradżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hakaranda Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 03.03.08, 18:51 Hej, ja jestem użytkowniczką Waltza od maja 2007 roku i jestem bardzo zadowolona. Wózek zgrabny, wygodny, dobrze się prowadzi, podbija. Poszukaj sobie moich opinii w wyszukiwarce. O Huli się nie wypowiem, bo przerażają mnie dwie rączki:) poza tym wózka nie widziałam, więc nie wiem jaki jest. Polecam i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 11.03.08, 22:30 Hej! czy ktos ma jeszcze jakies zdanie na temat zooper waltza? przymierzam sie do niego ale ta cena...czy jest warta tego wozeczka? jak sie prowadzi,czy sa z nim jakies problemy,jakies minusy ktore wyszly w trakcie uzytkowania? z gory dziekuje za odpowiedz;-))) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 13.03.08, 15:55 moze jednak ktos sie znajdzie??? jeszcze jedno pytanie-ile cm ma glebokosc siedziska bez i z podnozkiem;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malgoliwia78 Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 14.03.08, 12:55 Jestem wlascicelka Waltza od dwoch tygodni i szczerze powiem nie kupilabym go drugi raz, ciezko pokonuje sie krawezniki, jakikolwiek kamyk powoduje zablokowanie kola i jest problem z rozlozeniem, nie zawsze odpowiednio wskakuja zaczepy. Plusem jest to, ze naprawde jest lekki i zwrotny. Moze jestem rozpuszczona bo wczesniej mialam wozek tzw. wielofukcyjny na pompowanych kolach i zawieszeniu w formie pasow wiec jazda takim wozkiem to bulka z maslem, ale podobno kazdemu jest ciezko na poczatku przeskoczyc do spacerowki. Ciekawa jestem opinii innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 14.03.08, 17:25 Dzieki za odpowiedz;masz racje ciezko sie przestawic z wozka wielofunkcjnego;inna amortzacja i wogole inaczej sie prowadzi,jednak i tak sie chba na niego zdecduje,a czy to sa jedne minusy jakie widzisz jak narazie?bo ja w swojej dotychczasowej spacerowce widze duzo wiecej i dlatego chce zmienic;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgoliwia78 Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.03.08, 14:35 Zakup został dokonany? Ja właśnie we wtorek oddałam go na prawy w ramach gwarncji, jździłam nim tylko dwa tygodnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
mama.blanki Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.03.08, 15:10 A moge zapytac co sie zepsulo? Wlasnie dzis wybieralam sie z mezem kupic Waltza dla swojej 6 miesiecznej corki. Odradzalabys? Kurcze, jaka spacerowke, w miare lekka do 600 zl polecacie? Taka ze sporym koszem na zakupy, rozkladana na plasko z palakiem z przodu? Wydawalo mi sie ze Waltz bedzie idealny:( Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.03.08, 15:13 tez myślałam o zooperze ale w końcu kupiłam chicco multiway Odpowiedz Link Zgłoś
mama.blanki Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.03.08, 15:19 I jestes zadowolona Z Multiway? Jesli Chicco to myslalam o Enjoy bo jest troche lepiej zabudowany. Naprawde nie potrafie wybrac , bo chcialabym idealny a takiego chyba nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.03.08, 15:44 też mam Multiwaya i jestem zadowolona, a Enjoy jest faktycznie zabudowany ale za to ma mniejsze wymiary siedziska i oparcia a to wazne bo nasze dzieci rosną a nie maleją :) poza tym mi się osobiście nie podobał Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.03.08, 19:35 Mój Waltz jeździ bez zarzutów, uważam, że świetnie podbija się na krawężnikach, koła nie blokują się od kamieni,łatwo się rozkłada (choć pierwsza próba była ciężka) jest bardzo zwrotny. Póki co jeszcze się w nim nic nie popsuło, a jeżdżę nim prawie codziennie. Dziewczyny najlepiej przymierzyć dziecko do wózka! głębokość siedziska 20cm bez podnóżka, podnóżek ok 12cm POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 28.03.08, 12:48 U nas zakup dokonany! mam go 2 tygodnie,dla mnie jest super!mala ma wygodnie,jest sporo szerszy od poprzednego wozka.A prowadzi sie naprawde dobrze,jak narazie bez zarzutow,wszystko jest w nim takie jak chcialam,kosz,waga,super budka,pałąk,pokrowiec na nozki-nie na rzepy,z ktorych po jakims czasie pokrowiec spada bo nie trzymaja- tylko na zatrzaski. Jedyne co,jesli komus to przeszkadza,to pozycja siedzaca nie jest w kacie prostym,ale czytalam ze tak jest w wielu wozkach,w chicco tez tak bylo,nie bylo idealnie pod katem prostym. Tez strasznie sie wahalam czy kupic,ale teraz jestem zadowolona z zakupu,odpukac;-) Sprzedawca namawial mnie do techno xt,nie powiem- fajny itd cene tez bym zniosla ale jedno ale-nie siedziala w nim tak jak w waltzie,raczki po bokach miala przy sobie a tu swobodnie moze trzymac na boczkach,moim zdaniem po bokach wiecej miejsca a o to tez mi chodzilo zeby corcia nie siedziala skulona,dlugosc siedziska podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 28.03.08, 12:52 -do Malgolivia 78 - no wlasnie,a czemu oddalas na gwarancje?co sie zepsuło? kupilas sobie jakas inna spacerowke czy jezdzisz teraz poprzednim? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoliwia78 Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 31.03.08, 10:49 Oddalam go naprawy bo jeden z zaczepów na ramie wozka, powodujacy zamkniecie wozka po rozlozeniu, nie "trzymał", tzn. wozek zaskakiwal po otwarciu a pozniej jakakolwiek dziura, kraweznik czy inna nierownosc powaodowala ze ten zaczep odbijal i wozek sie w tym jednym miejscu otwieral, ja naciskalam w raczce zamkniecie i potem znowu kraweznik i znowu sie odpinalo i tak dalej. W sklepie sprzedawca mi tlumaczyl, ze w srodku tej ramy jest zylka, ktora w musi byc, w tym przypadku, za krotka i dlatego to nie trzyma. 8 kwietnia powinnam dostac odpowiedz, a teraz jezdze starym wozkiem, dzieki uprzejmosci Komisu, w ktorym wystawilam wozek, "pozyczylam" go na czas gwarancji. Nie ukrywam, ze zastanawiam sie teraz nad kupnem spacerowki hurtowo kupowanej na allegro Titanium Baby "Buggy" - poczekam jaka bedzie rekcaj producenta. Staralam sie o zwrot pieniazkow :/ Ale jak czytam opisy jakie macie dotyczace Waltza, to odnosze wrazenie ze ja mialam jakis inny wozek. A moze znacie kogos kto bylby zainteresowany kupnem wozka JEDO BARTATINA (gondola + spacerowka) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iza-r4 Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.04.08, 00:59 też mi się spodobał waltz, ale mało opinii o nim. A jakie ma wymiary siedziska i oparcia, bo nigdzie nie mogę się doszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Zooper waltz albo hula,ktoś ma,warto kupić? 27.04.08, 07:59 no niestety malo opini...ale ja jestem bardzo zadowolona,mam go 2 miesiace i sparwuje sie swietnie,moglybyc podnozek dluzszy jesli dziecko sypia na dworze,moje aurat nie sypia.a wymiary podaje- wysokosc oparcia 45cm szrokosc siedziska 35cm glebokosc siedziska + podnozek 22cm + 12cm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szekoladkaa Terkoczą kółka? 27.04.08, 10:14 Witam. Też jestem zainteresowana kupnem zoopera waltza ale ciekawi mnie czy terkoczą kółka jak się jedzie po naszych polskich chodnikach? Bardzo proszę o opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Terkoczą kółka? 27.04.08, 22:07 Jesli chodzi o kolka to mi nic nie terkocze.Wczesniej mialam chicco simplicity i mimo ze kolka byly wieksze to gorzej sie prowadzil na chodnikach,a do tego wiecznie skrzypiace kolka...sprzedawca w sklepie z wozkami powiedzial ze we wszystkich spacerowkach jesli ktos nie smaruje to kolka beda skrzypiec.Jezdze zooperem 2 miesiace i ani razu nie zaskrzypialy,w chicco po dwoch spacerach. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-r4 Re: Terkoczą kółka? 28.04.08, 00:42 Bijoszek-dziękuję bardzo za pomiary. Szerokie siedzisko ale oparcie mogłoby być wyższe. Ten sam problem miałam, jak szukałam wiekszego wózka. Teraz chciałabym , że tak się wyrażę- porządną laskę, tzn z budą, z rozkładanym oparciem, chętnie z pałąkiem, nie za ciężką, z dobrych materiałów, odpowiednio usztywnionym oparciem i siedziskiem ale przede wszystkim jednocześnie szerokim siedziskiem oraz wysokim i w miarę szerokim oparciem. A na ogół jest albo szerokie siedzisko albo wysokie oparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
margaretgl Pytanie o budkę 13.05.08, 11:34 Dziewczyny, czy budką można całkowicie zasłonić dziecko od wiatru z przodu? Obecnie mam Graco Tour Deluxe i ta funkcja jest świetna, i właśnie takiej spacerówki poszukuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Pytanie o budkę 13.05.08, 22:13 bude zaciaga sie az do palaka i fajnie sie sprawdzila jak byly wiatry...a teraz odpinam wersje zimowa i mam daszek od slonca;-) Odpowiedz Link Zgłoś
margaretgl Re: Pytanie o budkę 14.05.08, 00:13 Bardzo dziękuję. O to mi chodziło. :) Proszę mi jeszcze powiedzieć, jak jest z regulacją oparcia? Czy rzeczywiście robi się to jedną ręką i nie trzeba się siłować? Pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijoszek Re: Pytanie o budkę 14.05.08, 08:13 ja nie mam tym problemu,jedna reka odciaam ten zaczep i opuszczam. Jesli komus przeszkadza to siedzenie nie jest w kacie prostym (u mnie niunia sama sobie siedzi i trzyma palaka)no i podnozek moglby byc dluzszy jesli dziecko jeszcze podsypia na dworzu to sa ewentualne wady jakie znalazlam. A budka naprawde fajna;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mela_mela oparcie + gdzie kupić? 16.06.08, 21:39 Mam pytanie do użytkowników Zoopera Waltz - czy oparcie rzeczywiście rozkłada się na płasko? A po drugie - czy któraś z mam jest z Łodzi? Zastanawiam się gdzie można kupić ten model, a przynajmniej zobaczyć na żywo i przymierzyć dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: oparcie + gdzie kupić? 17.06.08, 16:51 ja wózka nie mam ale interesuję sie tą marka, mają polską stronę internetową ww.zooper.pl tam w kontaktach jest mapa, miejsca i sklepy z tymi wózkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mia.vita Re: oparcie + gdzie kupić? 28.03.14, 10:49 Odświeżam tematz zapytaniem czy można gzies dokupic czesci do tego wózka? chodzi mi o kosz na zakupy Ale z tego co sie orientuje nie idzie kupic osobno czesci o tego modelu. W ogóle mała waltzów jest teraz. ja uzytkuje go prawie 3 lata teraz 2 syn nim jezdzi. i nic sie nie zepsuło jeszcze i mam nadzieje, ze sie nie zepsuje bo nie wiem jak z gwarancja, czesciami itp. jedyny minus to trzeba zadbac o niego od poczatku i chronic przed slońcem bo blaknie ;/ale to chyba jak kazdy wozek. i ten materiał co jest od spodu jest cienki niestety mi ie popruł całosc sie jeszcze trzyma ale chyba dam krawcowej moze jakos podszyje. niestety to od czestego prania materiał pewnie nie wytrzymał ;p pozatym wozek ok ale chyba juz mało popularny teraz. Odpowiedz Link Zgłoś