Gość: Beata IP: *.marymont.pl 06.08.08, 23:09 różowe bąbelki? hmm, chyba muszę się przespać z tematem ;)) B. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: efka_2 mieszane uczucia... IP: *.acn.waw.pl 06.08.08, 23:11 ...bardzo mocno mieszane... rozumiem, że różowy kicz był w modzie parę sezonów temu (patrz jelenie), ale to już jest wtórne... no i czy to aby na pewno podniesie wartość estetyczną Kanałku? śmiem wątpić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: mieszane uczucia... IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.08, 00:05 Wreszcie trochę radości i humoru. I to bez wciskania towarów na sprzedaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Fawory Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.adsl.lpoy.dnainternet.fi 06.08.08, 23:29 No co wy! Pomnik będzie po prostu piękny w nocy. Kicz-nie kicz - bardzo fajny, dobrym gustem zaprojektowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarcioB Żoliborz odpocznie od marmurów i meczeństwa IP: 195.117.255.* 06.08.08, 23:42 Wreszcie coś odlotowego w dzielnicy naznaczonej granitowymi tablicami, smutnymi pomnikami kolejnych przegranych powstań i męczeństwa. Babelki będa pasowały do wodnego charakteru Parku. Tylko ten kolorek ;-) może jakis inny ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Skończcie z Waszymi homofobicznymi ... IP: *.acn.waw.pl 06.08.08, 23:53 ... komentarzami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Żoliborz odpocznie od marmurów i meczeństwa IP: *.acn.waw.pl 11.08.08, 23:49 co powiesz na fiolecik,a może zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.acn.waw.pl 07.08.08, 00:01 Pomnik różowych bąbelków? Dla mnie git :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 No i nie wiem... 07.08.08, 00:18 co myśleć o tym pomyśle. Z jednej strony postrzelony i zwariowany, nawiązujący nieco materiałem do fantastycznych warszawskich neonów, a z drugiej obawiam się zwykłego wandalizmu czy zwykłej inercji obsługującej projekt firmy. Neon wygląda pięknie gdy jest cały, wystarczy jednak jedna przepalona czy mrugająca rurka by stał się żenującym śmieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Maurycy Gomulicki 07.08.08, 08:30 Maurycy G. od ponad dziesięciu lat mieszka w Meksyku. Zasłynął niegdyś prowadzeniem kącika kiczu w miesięczniku Machina, gdzie był bardzo hojnie wspierany przez ówczesną redaktor naczelną. Byłbym ostrożny w realizowaniu pomysłów Maurycego, bo jadowity róż, zieleń i żółć to jego znaki rozpoznawcze. I zawsze znajdzie się frajer sponsorujący dziwne pomysły. Może tak Fundacja Bęc Zmiana prowadzona przez ex-naczelną Machiny poda Maurycemu G. skarbonkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania No, mogą go wandale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:32 zniszczyć. Wygląda atrakcyjnie, nie wiem na ile ciekawy będzie za dnia. Ja jestem jak najbardziej przychylna temu projektowi i każdemu, który ożywi i upiększy Warszawę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: róż atrakcyjny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:38 nie tak atrakcyjny, jak sam Maurycy. Może jednak postawmy tam gdzieś nad kanałkiem, albo lepiej w kanałku du.. dużego Maurycego. Na przykład żeby wynurzał się z błota. Szukamy sponsora. Może któryś z banków z pl. Wislona (całkiem dobra literówka mi wyszła, chyba - kino Wilsa na placu Wislona? - o raju, a gdyby tak jeszcze kino Wiłsa na plecach Łilsona). W każdym razie na dużego Maurycego wynurzającego się z błota nie żałowałbym nawet pieniędzy z podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wój Re: atrakcyjny? IP: 217.153.207.* 07.08.08, 11:25 Rany, ale z ciebie zrzęda... Odpowiedz Link Zgłoś
magrot_film76 Pomnik radości życia na Żoliborzu 07.08.08, 10:15 Jestem ZA, ZA i jeszcze raz ZA. Żoliborzowi przyda się, jeśli wypuści trochę pary (bo inaczej za moment może pęknąć z nadęcia). Odrobina szaleństwa, luzu, i humoru. Kępa to dobre miejsce, bo do parku Żeromskiego to faktycznie średnio pasuje. A potencjalnym wandalizmem nie należy się przejmować z góry. I nie nazywałaby tego "wtórnym" - Gomulicki jest od lat konsekwentny w swojej fascynajcji różem i kiczem, i jeśli ktoś się tu kimś inspirował (co zresztą nie jest grzechem), to raczej autorka Jeleni Gomulickim niż odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.chello.pl 07.08.08, 10:15 no nareszcie ktoś z poczuciem humoru, w warszawie bardzo tego brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:33 SUPER!!!! Może wreszcie ukoi to mój nieutulony żal po świecących jelonkach. Potrzebne są takie rzeczy: dwocipne, niepraktyczne, dodające trochę ludzkiego wymiaru publicznej przestrzeni. Bardzo chetnie będę odwiedzać bąbelki z córką, na pewno je doceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PWPW Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.08, 13:27 Ale czy to aby nie uwłoczy pamięci Powstania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: 217.153.131.* 07.08.08, 14:00 bąbelki to pomnik zgniłego kapitalizmu stanowcze NIE dla bąbelków! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Pomnik radości życia na Żoliborzu 07.08.08, 15:55 Doskonały pomysł. Oby wykonanie dorosło do zamierzeń. Z dzieciństwa pamiętam piękne neony warszawskie, które niczego nie reklamowały i niczego nie zachwalały, tylko po prostu były sobie, świeciły i cieszyły oko. Za sam pomysł antymęczeństwa należy się już ogromna pochwała :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzakoska Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu 07.08.08, 21:47 jestem za, kocham zoliborz i fajnie byloby mu nadac charakter awangardowej dzielnicy warszawy. wiem, wiem, jedne babelki nie czynia wiosny ale dobry start. juz najlepiej by bylo gdyby nie byly na plaskiej siatce ale trojwymiarowe, rozowe kule ale to juz wyzsza szkola jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 23:07 Doskonaly pomysl!!! Troche sie tylko boje, ze jesli stanie kolo knajpy, to bedzie reklamowal piwko w knajpie... Ale co tam , niech stanie gdzie tylko chce :) Moze by autor zrealizowal wiecej swoich pomyslow na Zoli? Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: 212.180.165.* 08.08.08, 00:02 cienkie to jak nie wiem (więcej lanserki niż sztuki...), ale niech tam sobie stoi! lepszy jakić pomysł i chęć niż nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek M. Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:29 Bardzo dobry pomysł. Już się cieszę wraz z moim partnerem życiowym Maćkiem na takie zjawisko na Żoliborzu. Obaj lubimy kolor różowy więc jesteśmy na tak...:) bo smutny ten nasz Żoliborz trochę jest a jakiś fajnych kolorowych knajpek czy klubów to nie ma co wogóle szukać. Pozdrawiam, buziaczki Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) bąbelki sponsorowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 10:08 przez coca-colę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Grzesik To jest skandal!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 17:25 Jestem oburzona takim pomysłem!! czy już nie ma dzielnica na co pieniędzy wydawać tylko na jakieś pseudoprace z gejowskimi podtekstami??? To całe zło powoli i wchodzi w Naszą dzielnicę!! Nie pederastom na Żoliborzu!! Nie można by postawić jakiejść kapliczki żeby nabożeństwa majowe można było odprawić???albo wybudować świetlice niedzielną taką samą jaką Ojciec Tadeusz w Toruniu postawił? Wtedy ja z przyjemnością bym coś dołożyła. To jest skandal i zgorszenie po prostu!! i na to idą moję podatki. Stanowcze nie pederastom i gejom opanowującym świat!! I tak już grzeszę pisząc na forum tej gazety więc proszę o przyłączenie się do mojego apelu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: 217.153.131.* 09.08.08, 11:55 stanowcze NIE zgniliźnie precz z RÓŻEM i ROZPUSTĄ poza tym ten neon może dekoncentrować kierowców, ponieważ będzie się kojarzył z seksem, a seks - wiadomo - to demon nie dopuśćmy do postawienia tych różowych bąbli w ostateczności pozostaną akcje sabotujące lotnych brygad o. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:54 Czy Marianna Grzesik = Marek M. = dario = ta sama osoba (zazdrosny niezdolny kolega ze szkoly) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jota-40 Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.chello.pl 09.08.08, 18:50 O, nie, ja myślę, że zdolny, bardzo zdolny - do zatroskania się o naszą moralność, bo wszak bąble to istotnie za dużo, bąble to jest przegięcie, te klimaty obce nam są, obce duszy naszej dzielnicy, godzą w jej patriotyczne tradycje!! Godzą, powiadam! Dlatego należy bąble jak najszybciej zamontowac, a potem urządzać tam demonstracje z prześcieradłami od Ojca Dyrektora. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f. Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: 212.180.165.* 09.08.08, 20:59 ja tam bardziej obstawiam kolegów pomysłodawcy koło awangardy to to nawet nie leżało, to trzeba jakoś sprawę rozdmuchać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ań Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 19:52 Huuuraaa!! kiedy bedzie kiedy? ja juz chce! i pokaze psu na spacerze,nudzi mu sie ,same tylko trawa i woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoliborzanka Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.acn.waw.pl 21.08.08, 04:23 ludziom przydałoby się trochę luzu ale co na to kaczki, jeże, łasice i inne zwierzaki zamieszkujące te tereny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna żoliborska Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: 217.153.207.* 21.08.08, 11:43 Nie wiem, jak łasice, ale kuny są za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward pomożecie G Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 16:12 Jestem za, pomimo że już jakiś czas nie żyje to drodzy towarzysze jestem za...bo różowy to taki wyblakły czerwony więc towarzysze do dzieła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.aster.pl 21.08.08, 17:15 Trochę to kiczowate. Autor uważa, że mógłby to być pomnik lekkości. Tylko czy "lekkości" trzeba stawiać pomnik? Trochę to wydumane. Mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoliborzanka Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: *.acn.waw.pl 22.08.08, 03:54 tylko czy ta różowa radość życia nie pomyli się zwierzakom z zorzą polarną i nie będą myślały, że mają same białe noce przez cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol co to za obrzydlistwo?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 19:38 Jestem otwarty na różne ekscentryczne pomysły i sztukę nowoczesną, tak samo, jak na tradycyjną... Ale to?! Co to ma być??? Ani ładne, ani zgrabne, ani użyteczne, ani nawet pomysłowe. Nawet na wysypisko śmieci się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoliborzanka Pomnik radości życia na Żoliborzu IP: 85.222.23.* 05.09.08, 03:31 dlaczego bąbelki a nie np. gwiazdki? prawdziwych prawie nie widać miejskie światła zaćmiewają, to chociaż sztuczne byśmy mieli, ale by nam zazdrościli ludzie ze wsi. oni widzą te prawdziwe ale jakieś takie wyblakłe no i nie RÓŻOWE Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: Pomnik radości życia na Żoliborzu 23.09.09, 12:20 różowe bąbelki? to może od razu postawmy dmuchanego klowna? za odpowiednią opłatą mógłbym takiego przygotować i nadmuchać. Odpowiedz Link Zgłoś