dexter74 02.01.09, 13:01 Planuję remont generalny. Niestety - kasy brak Problemem jest to, że mam mieszkanie własnościowe, mam na nie akt notarialny, ale nie zakładałem księgi wieczystej... Co można w tej sytuacji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bromva Re: Kredyt na remont - jakieś porady? 02.01.09, 14:14 tylko nie sugeruj się reklamą w TV, nie idź do PROVIDENTa ;P Odpowiedz Link
circa.about Re: Kredyt na remont - jakieś porady? 02.01.09, 14:30 Księgę wieczystą założysz przy okazji załatwiania wszystkich formalności związanych z kredytem - przynajmniej tak było w naszym przypadku gdy braliśmy kredyt w DB. Całą procedurą związaną z założeniem KW i wpisem do hipoteki zajął się nasz doradca. Wraz z wnioskiem o kredyt musieliśmy dostarczyć zaświadczenie ze Spółdzielni Mieszkaniowej, że istnieje możliwość wyodrębnienia lokalu oraz numer KW całej nieruchomości - wypis załatwił już sobie doradca sam. Księgę mamy już założoną, jednak wciąż czekamy na wpis, więc wciąż płacimy podwyższone oprocentowanie zwiazane z ubezpieczeniem pomostowym. Odpowiedz Link
oracki Re: Kredyt na remont - jakieś porady? 02.01.09, 14:55 Brak KW nie stanowi żadnego problemu. Można ją założyć przy okazji załatwiania wszelkich formalności związanych z kredytem. Jeżeli byłby Pan zainteresowany ofertą Multibanku i chciałby Pan poznać nasze warunki kredytowe, to bardzo proszę o kontakt na maila. Pozdrawiam serdecznie, Daniel Oracki daniel.oracki@multibank.pl Odpowiedz Link
dexter74 Re: Kredyt na remont - jakieś porady? 02.01.09, 19:49 Aha- jeszcze jedno - potrzebuję wygląda na to "niewielkiej" kwoty - c.a. 25000. Odpowiedz Link
goma81 Re: Kredyt na remont - jakieś porady? 04.01.09, 22:46 szkoda czasu na szukanie po bankach przejdź się do doradztwa finansowego np open fajnans, finamo... Odpowiedz Link