Dodaj do ulubionych

Do albumowiczow-bardzo wazne!

27.02.04, 11:03
Moi drodzy wspolczterdziestkowcy!
Oddalam wam do uzytku "album" robiac WSZYSTKO, co bylo w mojej mocy jako
menago, zeby to bylo sympatyczne i PEWNE miejsce naszych "naocznych"
kontaktow. Nie moge jednak zrobic wiecej, niz przewiduje MSN, nie moge tez
ani bezustannie "tkwic" w albumie i pilnowac tego, co sie tam dzieje ani byc
sumieniem kazdego z osobna z jego wspolredaktorow i wspolwlascicieli, czyli
Was.
NIGDY- PRZENIGDY nie oczekiwalam od nikogo ani holdow w podziece, ani bicia
czolem, mialam jednak nadzieje po pierwsze na ODROBINE lojalnosci, po drugie
na tylez samo pomocy. od wspolredagowania albumu kazdy z "wytypowanych"
przeze mnie potencjalnych menagow uznal za stosowne sie "wymigac" a jeden z
Was, by za wszelka cene udowodnic mi, jaka jestem niedoskonala (io czym
doskonale wiedzialam i bez jego usilnej pomocy) bardzo brzydko i perfidnie
zabawial sie z albumem. Byl to ktos sposrod nas tutajszych - od
dawna "znany", akceptowany i lubiany.
To, co udowodnil to tyle, ze do nikogo nie mozna miec zaufania, ze kazdy z
nas moze byc potencjalnym szkodnikiem.
Poniewaz bardzo Wam zalezy na dyskrecji albumu (moim zdaniem az
karykaturalnie bardzo) a ja nie bedac silniejsza od MSNu wiekszej dyskrecji
wam zapewnic NIE MOGE wiec pytam oficjalnie: czy mam go ostatecznie
zlikwidowac?
Dla wyjasnienia: "dowcipnego" spryciarza wlasnie wykluczylam z uczestnictwa w
albumie, ale czy bedzie to dla Was dostateczna gwarancja a dla ewentualnych
nasladowcow dostateczna przestroga? Chcialabym wierzyc, ze wszyscy, ktorym
stuknela magiczna "40" sa odpowiedzialni i wiedza, co to lojalnosc, ale staje
sie coraz bardziej sceptyczna....i zadaje sobie pytanie "czy warto bylo?"...
....I jest mi zwyczajnie i po prostu przykro...
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:11
      Feline!Byloby mi przykro gdybys album zlikwidowala.Jeszcze nie wiem o co
      chodzi,ale w koncu sa w nim sami swoi i dorosli na Boga.Osobiscie bylam i
      jestem Ci wdzieczna za zalozenie albumu i nie tylko ja o ile wiem!!!Zreszta
      bawimy sie nim/w dobrym tego slowa znaczeniu!!!!!!/ wspaniale.Jest dopelnieniem
      naszych postow i mozliwoscia lepszego poznania sie!!!Nie rob nam wiec TEGO!!!
      Nie likwiduj albumu.
      ml
      • em_em Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:18
        nie wiem czym zgrzeszył "dowcipny spryciarz" - więc nie mnie oceniać, zdaję się
        na Twoją FC decyzję - ale jeśli jak mówisz był to ktoś znany i lubiany - tzn
        nie miał wcześniej "na koncie" wybryków - a więc może chodzi tylko (mam
        nadzieję) o różnicę poczucia humoru ???
        • felinecaline Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:24
          "Dowcipny spryciarz" eufemistycznie a hacker realistycznie przejety misja
          udowodnienia, ze album nie jest zabezpieczony w 100% wyjmowal sobie z niego
          zdjecia, rejestrowal w swojej pamieci i mi je wysylal w celu jak wyzej. To
          bylo "niewinne" zdjecie kota Maksia" i moje "zabawowe" z babelkami. Maxiowi
          chyba jest wsio rawno, ja mam to gdzies, strip-teasu w koncu nie uprawiam, ale
          jesli zrobil to z moimi to w kazdej chwili mogl miec "chrapke" i na Wasze.
          teraz zostanie glodny, bo album dla niego sie zamknal.
          Powtarzam: jesli oczekujecie ode mnie, ze bede "silniejsza niz Pentagon", do
          ktorego tez w koncu sie wlamywano to dymisjonuje i zamykam album. jesli dajecie
          mi 0,5% margines nieszczelnosci to cieszcie sie dalej albumem, jesli jeszcze
          Was on cieszy. Mnie przestal.
          • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:34
            Daje Ci margines!!Bo mie nadal cieszy.Pewnie istotnie ktos mial inne poczucie
            humoru,hm.Nie czytalam jeszcze calej poczty.Pozdrowki
            ml
        • verbena1 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:37
          Jestem tutaj od niedawna, bardzo entuzjastycznie podeszlam do albumu (moze za
          bardzo),zaczynam dopiero poznawac wszystkich a zdjecia bardzo pomagaja w
          kojarzeniu postaci . Milo jest wiedziec do kogo sie pisze.
          Nie robilabym problemu z tego ,ze ktos moze wykorzystac nasze zdjecia w
          niecnych celach. Nie mamy przeciez nic do ukrycia. Pare osobistych zdjec,
          kwiatki , widoczki. Moze jestem naiwna ale nie martwie sie tym.
          Wlasnie dzisiaj mialam zaproponowac pomoc w obrobce zdjec tym ,ktorzy nie maja
          odpowiednich programow lub czasu. Mam program Adobe Photoshop Elements 2.0,
          znam sie na nim troche i moglabym moze sie przydac. Moj domowy email wpisze w
          albumie. Optymistycznie nastawiona.......Verbena
          • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:43
            Jestem taka sama optymistka jak Verbena,jedynie z powodu migreny nie jestem w
            stanie tak dobrze tego wyrazic.Pozdro
            ml-optymistka!!!!!!!!
          • mammaja Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 11:46
            Jezeli o swoich manipulacjach ze zdjeciami napisal oficjalnie w albumie celem
            ostrzezenia ,ze moze to zrobic ktos niepowolany ,to nie ma co sie tak na
            biedaka wkurzac. Sama przeczytalam w albumie te jego wypowiedz,ze zrobil
            to ,zeby nas przestrzec .Byloby to niebezpieczne,gdyby do albumu mialy dostep
            osoby niepowolane.Musimy tu bazowac na wzajemnym zaufaniu. Napisalam (tez w
            albumie) ,ze prosze o wyjasnienie tej sprawy,bo ,niestety sa powody dla ktorych
            mnie np. zalezy na nie upowszechnianiu swoich zdjec na prawo i lewo,(zwlaszcza
            na lewo).Mysle ,ze to co powiedzial i pokazal ,ze album moze byc tak uzywany
            jest tylko zasluga. Moim pieskom,kotkom i kwiatkom napewno jest to obojetne.
            • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 12:11
              Ale napisal,ze to BYL ZART!!!!!!!!I TYLKO MAJAC KLUCZYK mozna sie dostac....Nie
              jestem znana osobistoscia,wiec nie stresuje sie zbytnio.Po co robic zarty to
              nie wiem,ale jak do konca przeczytam poczte to sie dowiem..Pozatym na forum
              jest wiecej szczegolowych info o nas niz na zdjeciach i pewnie jakis Wielki
              Brat to czyta.Nie dajmy sie zwariowac..Pozdro
              ml
    • wedrowiec2 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 12:23
      Przeczytałam list Feline, przeczytałam (mimo uprzedniego odcinania sięsmile)
      wypowiedzi na MSN, pogrzebałam we własnej pamięci i doszłam do wniosku, że
      działnie Osoby Wykluczonej (OW) było celowe. Album istnieje od pewnego czasu,
      dostatecznie długiego, by umieścic w nim albo swoją podobiznę albo na forum
      wygłosic opinię. Sporo osób zamieściło zdjęcia, wszyscy (prócz jednej) swoje
      wizerunki. Część członków albumu jeszcze tego nie zrobiła, tłumacząc się
      problemami technicznymi (brak skanera itd.) lub brakiem czasu. Deklaracje
      zawsze były jednoznaczne, za wyjątkiem OW. Otóż OW rozmowy albumowe obracała w
      żart jednocześnie udowadniając "ogólnodostępność" strony. Wszyscy wiemy, że nie
      ma doskonałych zabezpieczeń. Włamać można się wszędzie, do każdej nawet pilnie
      strzeżonej instytucji, do każdego banku itd. Działania polegające wycinaniu
      (kopiowaniu?) zdjęć i przesyłaniu ich do założycielki miały, moim zdaniem,
      doprowadzić do usunięcia OW z listy członków. W ten sposób OW została zwolniona
      od ukazania swojego oblicza w albumie. Może mylę się, ale tak to w moich oczach
      wygląda. Uważam, że decyzja Feline była słuszna. Na szczęście sa to sprawy
      odwracalne i OW może stać się, jeśli wyjaśni nam powody swego działanie, Osobą
      Wkluczonąsmile
      Mino drobnych kłopotów uważam, ze album warto jest tworzyć.
      • em_em Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 12:47
        to zabrzmiało niemal jak spiskowa teoria dziejów wink
    • petromin Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 13:41
      Feline, wiem jak ciężkie jest Twoje położenie i nie zazdroszcze Ci roli admina.
      Dziękowałem Ci (indywidalnie na poczte - odbierasz ją czasem?) za duży wkład
      pracy w jego stworzenie.
      I myślę, że pomimo chwilowych trudności będzie już
      dobrze.
      • wywrot53 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 16:02
        Feline, każdy zamieszczając swoją podobiznę zdawał sobie sprawę, że istnieje
        możliwość złamania hasła, czy tak jak w tym wypadku wykorzystania otrzymanego
        klucza. We własnym domu nie jesteś na 100% zabezpieczona a co dopiero mówić o
        internecie. Chociaż sądzę, że w tym wypadku nasz forumowicz chciał tylko
        obrazowo udowodnić, że tak jest a nie miał zamiaru wykorzystywać w niecnych
        celach. Chyba, że forma listu wskazuje na takie skłonnośći.

"Sporo osób zamieściło zdjęcia, wszyscy (prócz jednej) swoje
        wizerunki. Część członków albumu jeszcze tego nie zrobiła, tłumacząc się
        problemami technicznymi (brak skanera itd.) lub brakiem czasu"

Chciałam się usprawiedliwic bo wiem, że jestem osobą, która nie przesłała do
        albumu fotek. Ale w poprzednim wydaniu albumu napisałam, że czekam na calkowitą
        instrukcję jak to zrobić. Nie mam problemów z czasem ani skanerem, tylko z
        nieznajomością językow obcych (oprócz ruskiego, chcociaż nieużywany zanika wink
        Na swoje usprawiedliwienie dodam, że jeszcze przed powstaniem albumu wysłałam
        swoje fotki do Jej_męża smile)
        • wedrowiec2 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 16:27
          Wywrot - cytujesz moje zdanie i tłumaczysz się. Moim zamiarem nie była krytyka
          osób, które nie zamieściły zdjęć z konkretnych powodów. Pisałas o problemach i
          wszystko jest OK. Naprawdę nie mam do Ciebie pretensji. Tamten tekst pisałam w
          odniesieniu do OW, który ma dostęp, nie zamieszcza swoich zdjęć a usiłuje
          wykazać nam niedoskonałości albumu.
          • wywrot53 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 28.02.04, 00:13
            Wędrowcze, poczułam się w obowiązku wytłumaczenia z niebytności moich foteksad((
            Tym bardziej, że Feline nie podała konkretnej osoby smile))
      • ewelina10 Do Glodnego i innych 27.02.04, 21:56
        Wszystkie "głupie" nieporozumienia biorą się z tego, że nie potrafimy ze sobą
        rozmawiać.
        Zamiast sobie teraz wymieniać żartobliwe pościki z Glodnym, to patrzę w ten
        głupi monitor i jest mi bardzo przykro. I ot co.
    • ewelina10 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 17:07
      Dziewczyny są ładne, nawet warte grzechu. Każdy byłby "głodny", aby chociaż
      móc "oko" na nie zawiesić.
      Takie działanie jest niedopuszczalne, w skryciu i bez uprzedzenia crying
      Przywrócić do łask można, ale.........
      Należy nałożyć na niego obowiązek dostarczenia zdjęć en face, profil i w całej
      okazałości z klauzulą natychmiastowej wykonalności. Dodatkowo wprowadziłabym
      warunek periodycznego ich uaktualniania.

Feline - zrobiłaś kawał dobrej roboty. Dziękuję.
      • bodzio49 Głodny !!! Do tablicy. 27.02.04, 17:53
        Z tego co widzę to nic strasznego się nie stało. Głodny ma specyficzne poczucie
        humoru i chyba nic złego nie miał na myśli. Ale opr za drażnienie się z Feline
        i nie tylko mu się należy. A więc: co oskarżony ma na swoje usprawiedliwienie?

I swoje zdjęcia musi oczywiście dostarczyć wink
      • warum Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Feline! 27.02.04, 18:16
        Nie wiem o co chodzi, ale przez moment pomyslalam,ze to moze ja wczoraj
        wklejajac sie na cos kliknelam niewlasciwie i zepsulam? jesli tak- to lubudu w
        piersi i przepraszam. Upublicznienie wizerunku w internecie - chocby w albumie -
        niesie zawsze pewne ryzyko, bo album wcale z zalozenia nie mial byc
        hermetyczny / tylko "do wejscia "dla forumowiczow 40+/ w ten sposob mial byc
        teoretycznie zabezpieczony przed "nawiedzonymi intrenautami", ktorzy lubuja sie
        w durnych komentarzach o fizjonomii itp. Bo z zalozenie dorosli ludzie/ my/ -
        napatrzyli sie juz na wiele,wiec wyglad, w rozmowie na pewno nie przeszkadzismile
        I ja uwazam,ze wykorzystywanie fotek naszego autorstwa/z prywatnych albumow/
        jest niedopuszczalne bez zgody wlasciciela, wiec pozostalo tylko odwolywanie
        sie do etyki wchodzacych do albumu. Bo... Feline ani Jej_maz chocby nie wiem
        jak bardzo starali sie czuwac, nie sa w stanie wyeliminowac ludzi, ktorzy dla
        niecnych celow lub zabawy gotowi sa podszywac pod rozne osobowosci i malymi
        kroczkami zdobywac zaufanie /a wiec i z czasem kluczyk do albumu/ zyczliwie
        nastawionych do "wszystkich obcych"- forumowiczow 40+. Nasz problem,ze oceniamy
        innych wg siebie- a skoro sami nie mamy zadnych zlych zamiarow- sadzimy,ze inni
        tez tak postepuja. Mysle,ze " wyjmowanie" z albumu fotek przez kogos, sluzylo
        tylko zademonstrowaniu wlasnych zdolnosci w poslugiwaniu sie tym programem,
        ale ... odnioslo skutek - innego rodzaju- zachwialo zaufaniem do tego kogos. A
        album rzecz swietna Feline! I ... rowniez dziekuje Ci za pomysl, realizacje i
        kluczyk. I nie zamykaj go, prosze, moze naucze sie czegos przy okazji?
        Przepraszam,ze tak duzo nagadalam sie, ale juz wychodze.
        • glodn-y Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Feline! 27.02.04, 20:43
          Odpowiem!
          Miałem napisać do Feline odpowiedż na pocztę.
          Po zastanowieniu odpowiem na f.
          Nie,nie Felinecaline,to nie była złośliwość ,to nie był żart.
          To była odpowiedż na,Twoją odpowiedz(było tam coś o paranoi)
          na wpis
          >To co napisal Glodny bardzo mnie zmartwilo - nie chcialabym,zeby ktos mogl
          moje zdjecia gdzies umieszczac,a licho nie spi, prosze wiec bardzo o
          wyjasnienie ,czy napewno sa bezpieczne .<
          Chciałem tylko uczulić Ciebie jako Gospodarza(ordynatora)na dobór "podglądaczy"
          Wysłałem Tobie i tylko Tobie 2 (słownie dwa),myśle ,że neutralne zdjęcia.

właśnie po to j.w.
          Może i miałaś rację ,że straciłas do glodnego zaufanie,
          ale mam pytanie? czy? w realu tez tak szybko podejmujesz decyzje,
          i to bez próby wyjaśnienia wątpliwości.
          Ktoś napisał ,ze winnego(czego) można będzie przywrócić do łask.
          Nie poczuwam się do winy,czułem glód przebywania z WAMI.
          ALE wiem ,ze bycie w takiej grupie wymaga zufania.
          Żegnam więc.
          PS
          Do Feline
          Czy naprawdę masz mnie za takiego idyiotę,który chcac rozsiewać zjęcia
          po całym necie,chwali się tym.
          ps2
          Będzie mi was brak,ale Feline ma racje,ZUFANIE !
          Ps3
          Samo życie.
          Jak to pięknie dokopuje się temu kto podpadnie i jakie teorje
          spiskowe się tworzy.
          Zdjęc swoich nie zamiescilem bo:
          Mammajka poznałaby od razu,a moze ktos jeszcze???

-
          róbta co chce'ta
          • wedrowiec2 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Feline! 27.02.04, 20:49
            Chyba intuicja kazała mi przyjść w tym momencie do komputera. Mam wrażenie, ze
            moim życiowym zadaniem jest namawianie forumowych ludzików do pozostanie (lub
            powrotu)
            Głodn-y - wystarczyło napisać "jestem osobą publiczną, wolę nie ujawniać swego
            wizerunku". Wiemy jak wyglada życie w Polsce i sądzę, że wszyscy by zrozumieli.
            Teraz wiemy, czym kierowałeś się w swym działaniu, więc zostań na forum.
            Chyba, że boisz się Mammajkismile
            • dado11 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Feline! 27.02.04, 21:06
              Jako "kot" w tym miejscu powinnam sie cicho przygladac, ale poniewaz dopiero co was znalazlam
              to sie nie pogubcie. Prosze!smile))
          • ewelina10 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Feline! 27.02.04, 21:29
            Glodny, nie mogę się z Tobą zgodzić. Zawsze sobie żartowaliśmy na pewne tematy,
            i tym razem odpowiedziałam żartem. Miałam nadzieję, że tak to potraktujesz.
            Czemu dziękujesz tylko dwóm osobom, tego nie mogę teraz zrozumieć. A może nie
            czytałeś mojego postu ?
            Nie potraktowałeś to jako żartu, trudno. Spróbuję troszkę poważniej.
            Uważam, że słusznie Feline się oburzyła. Nie mam pretensji do Ciebie, że to
            zrobiłeś, ale jak to zrobiłeś. Wszyscy bierzemy w tym udział, należało nam się
            jakieś wyjaśnienie Twojego działania. Wtedy mamy do czynienia z sytuacją jasną
            i nikt nikogo o nic nie podejrzewa.
            Co zas się tyczy zamieszczenia Twoich zdjęć w albumie, to masz wolny wybór.
            Jednak jeśli bym uznała, że swoich zdjęć nie zamieszczam, to solidarnie nie
            weszłabym do albumu innych oglądać.
            Chcę jednak zaznaczyć, że nie jestem za tym, abyś od nas odszedł. Jesteś jednym
            z najstarszych uczestników tego forum, lubię Ciebie i przyzwyczaiłam się.
            Znacie mnie i wiecie, kiedykolwiek ktoś odchodził z tego forum, zawsze byłam
            za jego zostaniem.
            Mam jak każdy z nas swoje sympatie i antypatie, i wierzcie mi, ale każdego mi z
            Was brakuje, kiedy jakiś czas nie ma go wśród nas.
            Ciebie Glodny, może mi naprawdę być bardzo brak.
            Jednak zawsze będę mówiła to co myślę i tym razem również wyraziłam zdanie o
            Twoim działaniu w albumie.
            Pozdrawiam.
            • glodn-y Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Feline! 27.02.04, 22:08
              ewelina10 napisała:

> Glodny, nie mogę się z Tobą zgodzić. Zawsze sobie żartowaliśmy na pewne
              tematy,
              >
              > i tym razem odpowiedziałam żartem. Miałam nadzieję, że tak to potraktujesz.
              > Czemu dziękujesz tylko dwóm osobom, tego nie mogę teraz zrozumieć. A może nie
              > czytałeś mojego postu ?
              > Nie potraktowałeś to jako żartu, trudno. Spróbuję troszkę poważniej.
              > Uważam, że słusznie Feline się oburzyła. Nie mam pretensji do Ciebie, że to
              > zrobiłeś, ale jak to zrobiłeś. Wszyscy bierzemy w tym udział, należało nam
              się
              > jakieś wyjaśnienie Twojego działania. Wtedy mamy do czynienia z sytuacją
              jasną
              > i nikt nikogo o nic nie podejrzewa.
              > Co zas się tyczy zamieszczenia Twoich zdjęć w albumie, to masz wolny wybór.
              > Jednak jeśli bym uznała, że swoich zdjęć nie zamieszczam, to solidarnie nie
              > weszłabym do albumu innych oglądać.
              > Chcę jednak zaznaczyć, że nie jestem za tym, abyś od nas odszedł. Jesteś
              jednym
              >
              > z najstarszych uczestników tego forum, lubię Ciebie i przyzwyczaiłam się.
              > Znacie mnie i wiecie, kiedykolwiek ktoś odchodził z tego forum, zawsze byłam
              > za jego zostaniem.
              > Mam jak każdy z nas swoje sympatie i antypatie, i wierzcie mi, ale każdego mi
              z
              >
              > Was brakuje, kiedy jakiś czas nie ma go wśród nas.
              > Ciebie Glodny, może mi naprawdę być bardzo brak.
              > Jednak zawsze będę mówiła to co myślę i tym razem również wyraziłam zdanie o
              > Twoim działaniu w albumie.
              > Pozdrawiam.

W pierś (swoją) sie bije,Ewelinko masz rację,ze nie powinienem
              zgłaszac akcesu do albumu .
              Ale po fakcie to możemy sobie ...
              Fakt nie świadczy to mej...tu zamilcze.
              Co do nie zrozumienia żartu Twego,to, no coz,dzisiejszy stan rzeczy
              troszke mnie przytłoczyl,jakby głaz spadł mi na pustostan.
              Dzięki za dobre slowo i symoatie ,ktora przebija z Twych postów
              • ewelina10 Do Glodny 27.02.04, 22:13
                O Bossssze kamień mi spadł z serca. Jesteś i znów tryskasz swoim humorem.
                Bardzo się cieszę z tego. Ani razu nie wątpiłam w Twoją lojalność.
                Nie odchodziłam od kompa, bo czekałam na twoją wiadomość. Może już teraz
                spokojnie jakiś film w telewizji obejrzę. smile))
    • glodn-y Re: PS 27.02.04, 20:50
      Mammajko i Bodzio WIELKIE dzięki
      • mammaja Re: do Glodnego 27.02.04, 21:01
        Jezeli obawiales sie rozpoznania przezemnie - to ja moglam uwazac dokladnie
        tak samo. W koncu moja fozjonomia tez jst dosc znana w naszym grajdole - no i
        co z tego pomyslalam.Jestem,zyje mam rodzine.Nie ma w tym nic zlego co tu
        robimy. Oczywiscie - zdjecia moga byc w rozmaity sposob wykorzystane
        Jest mi bardzo przykro jezeli ma to zwiazek ze mna. Mam nadzieje ,ze nie
        odejdziesz od tego forum ,bo to bylaby ogolna kleska . Narka.
    • wedrowiec2 Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 21:04
      Głodny, jeszcze chciałam coś napisacc. Nie obrażaj się na nas. Znamy się prawie
      osiem miesięcy, ale jak sam napisałes na innym wątku, jeszcze nie nastał czas
      na rowiązanie. Ciebie to tez dotyczy. W tym wątku padło wiele słów, które
      wynikały własnie z obawy, że coś nam zaczyna walic się na forum. Mówię
      oczywiście w swoim imieniu. Kazdy ma jakieś mniejsze lub większe obsesje, a ja
      np. jestem wrażliwa na punkcie przestrzegania praw autorski. Swoich, a przede
      wszystkim cudzych (pewnie zboczenie zawodowe). Stąd taka reakcja. Stąd pewnie
      rozgoryczenie bijące z poprzednich wpisów. Zawsze bardziej bolą "przewiny" (nie
      zrozum żle tego słowa) swoich niz obcych.
      • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne! 27.02.04, 21:13
        Szkoda,ze to tak jakos wyszlo.Nie wiedzialam,ze mamy tutaj znane
        osobistosci..Jesli nie mozesz ujawnic swego oblicza to nie znaczy chyba,ze
        musisz opuszczac forum,na ktorym jestes z nami tyle miesiecy!!!!!!!Przemysl swa
        decyzje,bo wiesz dobrze,ze wiekszosci osob zrobilbys tym przykrosc.
        Miewamy tutaj jakies nieporzumienia,bo jak pisalam nie jestesmy aniolami,ale po
        co zaraz takie DRASTYCZNE posuniecia?Pozdrowka
        ml
        • glodn-y Re:nie ma znanych osobistości 27.02.04, 21:56
          Kochane !!!
          Daleki jestem od obrażania się,a na was(a was+Pszoniak pamiętacie)to już..
          I D.W. nie jestem znaną osobistością!
          Może wywoze śmieci od...,może sprzedaję rybki na bazarku w .....
          a może cos podobnego????( w okolicy jestem troszeczke znany),
          ale broń Panie Boże ,żadna figura.
          Nie chodzi o nieporozumienia słowne,interpretacje czyichs wypowiedzi,
          nie,mam żal o psądzenie mnie o niecne intencje,bez możliwości
          wypowiedzenia swych racji.
          Co wcale (żal)nie znaczy,że obraziłem się na Kogoś czy coś.
          Po prostu przykro i tyle.
          To troche tak:
          Gdy wracasz z pracy spóżniony ,a mzonka!nie dopuszczając do słowa, gzie się
          szlajałes
          • wedrowiec2 Re:nie ma znanych osobistości 27.02.04, 22:02
            glodn-y napisał:

> Gdy wracasz z pracy spóżniony ,a mzonka!nie dopuszczając do słowa, gzie się
            > szlajałes

... a następnie podaje dobry, z serca (z miłością, a nie z podrobów) ugotowany
            obiad.
            Mam mieszkanie prawie pełne gości, a przez Ciebie tkwię przy komputerzesad
            Wyśpij się, a najpierw napij się forumowej herbaty, albo lepiej piwa z Omeri. I
            zjedz ciasteczko orzechowe ML. No i gdzie Ci będzie lepiej niz na F40+?

• mammaja Re:nie ma znanych osobistości 27.02.04, 22:08
              NO bo oprocz posady ksiedza proboszcza nie widze przeciwskazan ,zebys
              kimkolwiek jestes musial zachowywac incogito. A jak sie wstydzisz to poslij im
              zdjecie na priwa! I w ogole nie posylaj zdjec! Rob se co chcesz! Ale
              wolalybysmy ,zebys nie opuszczal forum!
        • warum Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:) 27.02.04, 22:08
          No i sie narobilo, Glodn_y- a nie mogles mi zaproponowac- wejscia do albumu
          razem? na fotce i "moim moscie" duzo miejsca- wkleibys sie obok mnie- i
          bylibysmy przybyszami ze wschodu na zachodziesmile Buzka, ani sie waz isc na
          forumowy urlop!TAk malo mamy tu facetow- ze Ci co zostana zaczna sie chowacsad
          • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:) 27.02.04, 22:18
            Jestes,Ty i Bodzio/bo Mark jest naogol nieobecny/ ulubiencem niewiast.Wez to
            pod uwage!!!Pozdro
            ml-jedna z wielbicielek NIewidzialnej Reki
          • warum Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:)PS 27.02.04, 22:18
            Jesli to moje slowa Cie dotknely-to....miej pretensje do mnie,ale....przeciez
            sam wiesz,ze to co nas tu na forum trzyma, to mowienie wprost, co nas zabolalo?
            I kazdy ma do tego prawo - mimo ze czasem niewinne intencje albo zart zostaja
            odebrane wbrew woli autora.
            • felinecaline Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:)PS 27.02.04, 22:20
              troche to krokodyle lzy po wylanym mleku. Mogles po prostu powiedziec: nie
              mazm zaufania do zabezpieczen albumu a mam powody, zeby sie nie pokazywac
              publicznie. To bym zrozumiala, ale manipulowanie zdjeciami - niby po cichutku,
              wszakoz przy pomocy zdolnego dzieciecia (gdzie tu dyskrecja wobec nas?
              Rozumiem: "koszula blizsza cialu nizli kamizela". Tak, mam zwyczaj podejmowac
              szybkie decyzje i wiekszosc z nich bez dyskusji. Niestety, w sytuacji forumowej
              obrocilo sie to przeciwko mnie: padla propozycja przesylania sobie zdjec -
              zalozylam album i....musze wam wszystkim powiedziec, ze wlasciwie niemal
              natychmiast tego pozalowalam: bylo krygowanie sie, czy sie "pokazac", czy nie,
              czy utajnic, czy dosc utajnione, a ze dosc utajnione to jak wejsc i dlaczego
              wejsc tak trudno. Ludzie! przeciez to miala byc przyjemnosc a nie przymus! kto
              nie moze lub nie chce nie jest "skazany" na publikowanie sie w albumie. Kto ma
              watpliwosci czy jest dostatecznie utajniony jest naiwny - jak pisalam wlamania
              hakerow nie ustrzegl sie nawet Pentagon. Glodny, nie mialabym pretensji gdybys
              powiedzial:" nie reflektuje - nie czulbym sie bezpiecznie i Wy tez miejcie sie
              na bacznosci" Ty tymczasem wybrales metode dzialania przy pomocy kruczkow,
              podchodow, udowadniania za wszelka cene ze masz racje. To nazwalam "paranoja".
              Cel osiagnales o tyle, ze jeszcze bardziej umniejszyles chyba poczucie
              bezpieczenstwa. Ja moge wspolpracowac z ludzmi, do ktorych mam zaufanie i
              ktorzy do mnie maja zaufanie. A jesli go brak to o wspolpracy mowy byc nie
              moze. I nie mow, ze dzialalam z zaskoczenia. Dostales ode mnie maila
              prywatnego, wykluczenie bylo krokiem nastepnym. poniewaz forumowicze zycza
              sobie twojego powrotu droga wolna. - album jest wasz a ja jestem tylko
              nieudolnym "cieciem".
              • lablafox Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:)PS 27.02.04, 22:43
                - album jest wasz a ja jestem tylko nieudolnym "cieciem".

Dałaś nam taką świetna zabawkę i piszesz ,że jesteś "nieudolnym cieciem"?
                Żartujesz okrutnie.
                Jak tak możesz .Rozumiem Twoje rozgoryczenie ,rozumiem ,że jesteś zła na
                głodnego i masz żal do nas .Pomyśl jednak ,że człowiek jest istotą ułomną i
                czasami zdarzają mu się potknięcia. Wybacz głodnemu i wybacz nam ,że my tak za
                tym chłopiskiem jak w dym i takie łkania na myśl o jego braku uzewnętrzniamy.
                Proszę , teraz Ty nie obrażaj się i nie odchodź. Bo to też bez sensu.
                Cenię sobie Twoje mówienie wprost, bardzo cenię.
                Tak na marginesie chciałabym , aby ten piekielny okres , który rozpoczął się w
                1 dzień postu nie trwał do Wielkanocy. Nie wytrzymam tej atmosfery. Dość
                wrednie bywa w realu .
                Tak mnie tym wszystkim zmartwiliście ,że nie potrafię składnie pisać.
                Lx
          • lablafox Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:) 27.02.04, 22:24
            Rety , co się dzieje? Czytam i nie mogę , jak zwykle, zrozumieć.Co się porobiło
            Mam jednak , tak jak wszyscy wcześniej się wypowiadający jedną , jedyna prośbę.
            NIE ODCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!
            NIE WYOBRAŻAM SOBIE FORUM BEZ CIEBIE I TWOJEGO POCZUCIA HUMORU.TWOICH POINT.
            Buuuuuuuuuuuuuuu
            Lx
            • marialudwika Re: Do albumowiczow-bardzo wazne!Glodny!:) 27.02.04, 22:31
              Albumem zarzadza Feline i co i jak zostawiam Jej,jesli o moje zdanie
              chodzi.Faktycznie miala z nami i naszymi zanudzaniami urwanie glowy,bo gdybym
              ja byla menagerem albumu to chyba bym sie wsciekla.Sama zreszta tez dolewalam
              oliwy do ognia.Dokad do albumu nie weszlam i sie nim nie zachwycilam.Teraz
              album jest,jedni w nim chca byc inni nie chca i dajmy juz temu tematowi spokoj
              bo jak napisala Terem mamy blahe problemy i szczerze mowiac zawstydzila mnie!!!
              Probklemy tzw.luksusowe.Pozdro
              ml
              P.S.Mam nadzieje,ze na forum Glodny pozostanie
              • marialudwika Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 22:32
                BLACHE!!!!!
                ml
                • em_em Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 22:33
                  hmmm - chyba jednak "błahe" (w każdym razie co się tyczy problemów) wink
                  • marialudwika Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 22:45
                    Od tych albumowych stresow zostane chyba na starosc analfabetka!!!!!Jednak
                    trzeba pisac bez zastanawiania,wtedy robie O bledow!!!!Dzieki em_em,mimo
                    wszystko sie dowartosciowalam!!!Ze pierwszy raz bylo BEZ!!!!
                    ml
                  • glodn-y Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 22:46

>Albumem zarzadza Feline i co i jak zostawiam Jej,jesli o moje zdanie
                    chodzi.Faktycznie miala z nami i naszymi zanudzaniami urwanie glowy<
                    fakt!
                    I też nie dziwię się Jej(Feline)
                    Jako mało rasowy KOT,mruczno mi jak mnie tak pod włossmile))
                    ps
                    Ostatni raz,co do zdjęc.
                    pomimo .że w domu jest sieć,drukarka,tablet i inne "cholera wie co"
                    to skanera NIE MA.
                    Trzeba to nadrobic(ale to mój ból )
                    W najblizszym czasie (jak mówia politycy) ujawnię się na stronce,
                    no chyba ,ze Mark lub Em-em ,nie zaakceptuja czegoś takiego buuuuuuuu...
                • felinecaline Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 22:37
                  W gazetowej skrzynce pocztowej czeka na glodnego nowy kluczyk.
                  • glodn-y Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 23:00
                    Dzięki!
                    Ale chciałbym ,żebyśmy się zrozumieli,nie było moim celem :
                    złośliwość
                    wywyższanie się
                    i.t.d.
                    Felinko! nie chce abys działała wbrew Sobie,lub pod wpływem,
                    kochanych forumowiczek.
                    ps
                    A tak między nami(he.he. na f. ogólnym),to cienko skórna jestes.
                    Chyba za delikatna na bezpośredni ostrzal forumowy.
                    Zresztą widac to na zakazanych rewirachsmile)
                    • warum Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 23:05
                      Oj nagrabisz sobie Glodnysmile))))juz mogles z ta bsytra diagnoza wstrzymac sie do
                      jutra. albo chociaz najpierw w podziece obslinic Feline lapki do lokcismile))
                      Dobranoc wszystkim.
                    • mammaja Re: POST SCRIPTUM 27.02.04, 23:05
                      Wpadnij na Wielostronna w R-ci .Skanuja od reki , nie mowiac o dalszych
                      zdjecia przepisywalam na cyfre w Miedzylesiu,w Kodaku kolo banku PKO SA. Tez
                      nie mam skanera.
                      • bodzio49 Re: POST SCRIPTUM 28.02.04, 10:50
                        No niech ktoś jeszcze powie, że u nas nudno wink) Afera za aferą. Ale fakt, że
                        to luksusowe problemy.
                        A co do Głodnego to względem mojej osoby może oglądać nawet nie zamiszczając
                        jeśli ma powody. Pozdrawiam.
                    • wodnik33 Re: POST SCRIPTUM 28.02.04, 12:40
                      Głodny, ale nas zdenerwowałeś........... imieninowe przedpołudnie, kawa,
                      internet i ...... z trudem "dojechałem" do końca wpisów, dzięki, bądz z nami.
                      Alfredka jeszcze się nie uspokoiła i tłucze garnkami w kuchni aż echo po Odrze
                      się niesie /oj mają nasze Panie energię/. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka