Dodaj do ulubionych

Jakie warunki na campingu w Baia Domizia?

IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 18.01.05, 15:13
Dokładnie interesują mnie łazienki, bo co do namiotów mam obrazki na stronie
eurocampu. I czy może ktoś wie, jak jest z bezpieczeństwem na tego rodzaju
campingach, jadę pierwszy raz na taki wyjazd i obawiam się kradzieży.
Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • orchidea27 Re: Jakie warunki na campingu w Baia Domizia? 18.01.05, 21:34
      Łazienki, jak łazienki ... standardowe, jak na campingach. Byłam na przełomie
      maja i czerwca to było czysto. Przypuszczam, ze w pełni sezonu może być troszkę
      gorzej, bo tak jak wszędzie sprzątają dwa razy dziennie, a niestety przy zbyt
      dużej liczbie użytkowników, czasem to nie wystarcza.
      Co do kradzieży, to z rzeczy pozostawianych w namiocie nic nam nie zginęło.
      Jednak, ponieważ strzeżonego Pan Bóg strzeże, zawsze bardziej wartościowe
      rzeczy ( kamerę, aparat ) oraz paszporty i pieniądze pozostawialiśmy w
      bagażniku samochodu.
      • Gość: Zico Re: Jakie warunki na campingu w Baia Domizia? IP: *.szczecinek.net.pl / *.Szczecinek.Net.PL 19.01.05, 12:56
        Mieszkalismy w mobilehomie.Ale przechodząc obok łazienek widziałem,że dosyc
        często były sprzątane.A sam camping-miło jest,chociaż małe baseny i jest duzy
        tłok na nich,a byłem na początku wrzesnia.Plaża -malutki żwirek czarny,ale
        ogólnie OK.Opalać mozna się na "solarium"-duży trawnik przed plażą.Sklep
        spożywczy i przemysłowy,warzywniak,kawiarni a i restauracja,
        lodziarnia,kiosk.Wszystko co potrzeba.Pamiętajcie o czpkach-nie ma mozliwości
        kąpieli w basenie bez czepka.Wystarczą z materiału kupione na miejscu
        • Gość: Malediwy Re: Jakie warunki na campingu w Baia Domizia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:03
          A jakie ceny są na tym campingu?
          • aseretka Re: Jakie warunki na campingu w Baia Domizia? 20.01.05, 14:19
            Ceny możesz zobaczyć tu:
            www.baiadomizia.it/default.htm
            • Gość: zip Re: Jakie warunki na campingu w Baia Domizia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:21
              Radziłbym nie sugerować się zamieszczonym linkiem, jeśli chodzi o wygląd
              kampingu. Wszystkie zdjęcia zdecydowanie podretuszowane, a rzeczywistość nie
              jest niestety tak kolorowa. Plaża bardzo przeciętna, brudnawa, wąska z ciemnym
              piaskiem (nie takim jak na zdjęciu!!). Woda na pewno nie lazurowa, tylko
              średnio czysta, zielonkawa z połaciami czerwonych wodorostów przy brzegu.
              Trawiaste miejsca kampingowe to kolejny trick. Nie miej złudzeń, cały kamping
              położony jest w lesie piniowym więc podłoże ma iglaste z dużą ilością mrówek,
              które zagoszczą niebawem w namiocie i w samochodzie. Na szczęście nie są
              groźne. Widziałem jak niektórzy posypywali koła auta jakimś proszkiem, podobno
              skutecznym. Tak naprawdę wrażenie może zrobić główna aleja kampingu,
              rzeczywiście zadbana i zielona oraz teren restauracji, gdzie zbudowano
              przyjemne rozległe oczko wodne. Niezłe baseny i codzienna porcja aerobicu
              wodnego prowadzonego przez ładne dziewczyny. Kamping jest ogromny przez co
              bardzo zatłoczony. Na kampingu jest czysto i to jest zdecydowany plus.
              Natomiast otoczenie, to istne wysypisko śmieci. Łącznie niestety z plażą, która
              już nie należy do kampingu. Podsumowując, jak na ofertę Eurocampu, Baia Domizia
              jest przeciętny głównie ze względu na kiepskie otoczenie. Jeśli nastawiasz się
              głównie na leżenie na plaży i kąpiele morskie to możesz być zawiedziona, choć
              wszystko zależy od osobistych preferencji. Natomiast jako baza wypadowa do
              zwiedzania Kampanii, to jest to propozycja bardzo dobra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka