ikkepl 02.08.05, 09:24 co o nich wiecie? jak go prowadzic w duzej rodzinie /6 osob/, czym karmic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 10:54 moze i taka widza sie przyda. www.psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=244 Dopytaj tez hodowcy, od ktorego go masz. Odpowiedz Link Zgłoś
fabianna Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 11:02 sliczne psy - ale to grzech nie pozwolić im polować.. to psy mysliwskie. W blokach czy nieduzych wybiegach - dramat dla psa, który ma w duszy bieg. Poza tym - zwiewa. Jesli spusci się go ze smyczy - da drapaka. Bo po prostu kocha biegać.. Sama nieraz pomagałam łapać.. Odpowiedz Link Zgłoś
ikkepl Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 11:08 kurcze ze ja tego nie wiedzialam 2 tyg temu... ............................... ale nasz chyba jest wyjatkiem; uczy sie szybko, jest posluszny;aktywny wieczorem owszem, ale nie niszczy /odpukac/; a z siusianiem-w sumie z kazdym dniem lepiej.. kupy wszytskie na dworze, a siusiu ze dwa-trzy razy w domu, reszta na dworze a ma tylko 2,5 miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 11:19 gratulujemy i zyczymy dalszych sukcesow. Głaski. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 16:06 znajomi mają posokowca. Opowiem ci co wiem: to są psy nie do zdarcia. Praktycznie nie da się ich zmęczyć, tyle mają energii i witalności. Czytałam raz artykuł w Moim Psie bodajże jak to kobieta jeździ konno żeby psa zmęczyć (pies biegnie obok konia) i i tak jej się nie udaje. Były kłopoty z sunią jako szczeniakiem, bo energia ją rozpierała, no i nie znosiła samotności. Pamiętam, jak raz w drewnianych drzwiach wyżłobiła doły pazurami, bo ją zamkliśmy z mężem na 10 minut w domku, żeby spokojnie zjeść obiad. Miała wtedy nienajlepsze maniery i wyrywała jedzenie wręcz z ust :-). Opiekunowi włożyli w wychowanie psa trochę pracy, i powiedzmy, że jest dobrze, wstydu im nie przynosi :) . Kocha dzieci, nie jest absolutnie agresywna, przyzwyczajona od małego do zwierząt gospodarskich jest na nie obojętna i nie poluje. Ma urzekającą osobowość, taka przylepka. Przyłuż się w wychowanie swojego psa, zadbaj o jej potrzebę ruchu i będziesz miała wspaniałego psa. Lektury jak zawsze: Jan Fennel "Zapomniany język psów" prosta książeczka John Fisher "Okiem psa" Stanley Coren "Jak rozmawiac z psem" Mnisi z New Skette " Jak być najlepszym przyjacielem psa" 2 pierwsze polecam szczególnie - jako podstawową lekturę napisaną prostym językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
odiczek Re: posokowce bawarskie 30.08.05, 11:52 Hej ja od niedzieli mam też posokowca - jest cudny ma 9 tygodni i jak na razie najwięcej czasu zabiera mu sen.Na dworze robi siusiu i zaraz chce zmykac do domu. W domu jak mu się zdarzyło nasikać to tylko na szmatkę. Jest u mnie od kilku dni a powoli jakby zaczyna reagować na swoje imię. Trochę przeraża mnie wizja tego "uciekania" ale mam znajomego który miał foxteriera - też myśliwkie i baaardzo zywe i ten pies był całkowicie posłuszny wię myślę ze i z naszymi posokowcami da się coś w tej kwestii zrobić. Od jak dawna mas tego psiaka ? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 11:52 witam proponuje zaopatrzyc sie w dobra literature fachowa. posokowce jak wiekszosc psow z grupy mysliwskich (gończe i posokowce) sa psami trudnymi w prowadzeniu. wymagaja sporej ilosci ruchu i reki doswiadczonego wlasciciela. wychowywane w pojedynke moga byc bardzo gresywne w stosunku do innych psow, szczegolnie w doroslym wieku. jak juz napisano wczesniej - maja tendencje do ucieczek i nie przychodzenia na zawolanie. to jeden z najwazniejszych punktow wychowania - nauczenie psa powrotu na komende - inaczej skonczy jak wiekszosc psow mysliwskich w rekach nieodpowiednich - stale na smyczy, nie wybiegany i wkurzony:) na spuszczenie ze smyczy reagujacy natychmiastowym urwaniem sie. nalezy pamietac tez o tym ze to pies z instynktem mysliwskim - bedzie polowal na kury i koty a w lesie jak zlapie jakikolwiek trop to zniknie na dlugie godziny. w rekach doswiadczonych wlascicieli jest psem wesolym, pogodnym i bardzo towarzyskim. nadajacym sie do zycia rodzinnego aczkowliek nie polecanym do malych dzieci. czym karmic? przede wszytskim takie informacje powinienes dostac od hodowcy - czym, jak czesto, ile i jak zmieniac diete w pierwszych dwoch latach zycia. jesli nie dostales - upomnij sie o nie. po drugie takie informacje warto posiadac PRZED pojawieniem sie psa a nie PO. temat karmienia psow to temat rzeka wielokrotnie poruszany na tym forum i wielu innych. postaraj sie poszukac jakis informacji aczkowliek najlepiej jakbys uzyskal rady od hodowcow/wlascicieli tej rasy lub podobnych (typu gonczy polski). tak bedzie najrozsadniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ikkepl Re: posokowce bawarskie 02.08.05, 16:00 dzieki, poszukam naprawde mnie przestarszyliscie.. pocieszam sie tylko tym, ze miala wczesniej 2 jamniki i byly super-zdrowe, szczuple, wybiegane, dlugo zyly.. a to tez mysliwskie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: posokowce bawarskie 04.08.05, 22:13 Moja kolezanka ma posokowca.Jej pies ma teraz rok.Troche miala z nim problemu,bo niszczyl jej dom.Teraz jednak jest po szkoleniu i jest calkiem fajnym psiakiem. Nie pozwalaj swemu psu na np.spanie w swoim lozku,bo jest maly itd.Wychowuj go od malego,a potem idz z nim na szkolenie. Co do zywienia,to nie wiem ile ma Twoj pies.Dla mlodych psow mozna dawac eukanube puppy junior,royal canin baby dog i inne "puppy".Polecam kontakt z p.Markiem Batko z krakvetu.Doradzi i przywiezie wybrana karme.Cene mozna negocjowac ! www.krakvet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
odiczek Re: posokowce bawarskie 30.08.05, 19:17 ikkepl a skąd jesteś? i jak tam twój posokowiec? dajecie sobie z nim radę Odpowiedz Link Zgłoś
lenka280 Re: posokowce bawarskie 21.09.14, 13:35 witam prosze o pomoc jak oduczyc 6 mies posokowca krzadziezy:) Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: posokowce bawarskie 26.09.14, 12:12 Pewnie podobnie jak każdego innego psa. Zależy tez co kradnie: czy jedzenie, czy buty, czy kury sąsiada czy portfele przechodniom. Odpowiedz Link Zgłoś