Dodaj do ulubionych

jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu?

IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 27.09.05, 13:27
czuję się ciągle spuchnięta, czuje ze to nadmiar wody.
niedawno zaczęłam cwiczyc, czuję mięśnie pod tłuszczykiem, który też się
coraz cieńszy robi, ale mimo to ciągle jestem jakby napuchnięta. jak się
pozbyc tej wody z organizmu?
nie solę, piję dużo wody niskosodowej niegazowanej, ostatnio zaczęłam brac
potas w tabletkach

ostatnio jem przeważnie nabiał i mleko. pomoże mi to schudnąc?
pozatym biore magnes, wapń i piję plussz activ i herbate z karnityną
Obserwuj wątek
    • Gość: scept89 Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.ljcrf.edu 28.09.05, 20:03
      Zrob badania poziomu hormonow (tarczycy/estrogenu/progesteronu/aldosteronu).
      Jest tez cos takiego jak obrzeki glodowe.

Ogolnie nikt nie bedzie Cie na odleglosc diagnozowal i leczyl -> wybierz sie do
      lekarza.
      • Gość: mika Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.09.05, 12:30
        z tarczycą jest oki, badania robiłam. moze coś z innymi hormonami. teraz się
        lecze hormonalnie u ginekologa. mam tylko nadzieję ze przez to jeszcze bardziej
        nie utyję :/
    • drg3 Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? 29.09.05, 15:00
      skad wiesz ze ok? zbanaj sobie fT4 a nie tylko TSH jesli bedziesz miala niskie
      ale w normie FT4 to masz tendencje do trzymania wody proste i tylko hormony
      tarczycy moga to zmienic, a narazie bierz diurektyki lub ziola jak mniszek
      lekarski sok i nie unikaj soli gdyz to nadmiar aldoteronu od niedoboru sodu
      powoduje gromadzenie sie wody pod skora , ogranic zweglowodany do minium jed
      ztylko bialka i troche tluszczu,i nie przesadzaj z potasem bo nie zwiazany
      potas siedzi pod skora ciagnac wode, a jakie masz cisnienie?
      • Gość: mika Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.09.05, 17:44
        niskie. poniżej 100/70
        • Gość: drg4 Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:51
          to wszystko jasne, tym bardziej nie ograniczaj soli po to powoduje jescze
          wieksze puchniecie,masz wolny metaboliz i pewnie niski poziom ft4
          • Gość: mika Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.09.05, 22:06
            to mam solic? i wtedy nie bedzie sie zatrzymywac?
            jak można metabolizm przyśpieszyc?
            • jogger Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? 02.10.05, 20:46
              Jeśli chodzi o podniesienie metabolizmu spoczynkowego, to wspomnę, że najwięcej
              kalorii idzie na podtrzymanie temp. ciała. Mój ulubiony zestaw podnoszący
              temperaturę to 200mgwitE+kelp+miłorząb japoński(bilobin, gingkofar etc). Jeśli
              dostajesz estradiol, to może on być dodatkową przyczyną obniżenia metabolizmu i
              zatrzymywania wody.
    • Gość: Anka Przejdzie, jak skończysz leczenie hormonalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:36
      Jeśli problem pojawił się dopiero po rozpoczęciu leczenia hormonalnego, to
      pewnie podczas tego leczenia NIC nie poradzisz na zatrzymywanie wody.
      Przynajmniej tak było u mnie. Ale po odstawieniu kuracji hormonalnej wszystko
      wróciło do normy, bez dodatkowych starań z mojej strony.
      • Gość: mika Re: Przejdzie, jak skończysz leczenie hormonalne IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 04.10.05, 12:31
        no nie wiem czy przejdzie. bo problem był juz wczesniej a leczenie dopiero
        teraz. tak że to raczej nic nie da, bo leczona jestem zupełnie na co innego :)
    • Gość: a Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:40
      samo nie przejdzei a lekar zpowie ci ze taka twoj anatura, wiec ile masz fT4 ?
      czujesz sie ospala i zmeczona caly czas?
      • Gość: mika Re: jak się pozbyc nadmiaru wody z organizmu? IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 04.10.05, 16:59
        nie wiem ile mam. :/
        ale czesto jestem zmęczona i śpię co najmniej 10 h na dobę. to ma cos wspólnego
        z tarczycą?
        kiedys byłam z tym u lekarza bo mi się własnie punkty z jakiejś gazety zgadzały
        właśnie na niedoczynnośc. to stwierdził że nic mi nie jest. prosiłam go zeby mi
        dał skierowanie na badania. dał mi na THR ale wyszło w normie. no ale to tez
        było juz jakis czas temu. wiec sie chyba mogło zmienic.
        chyba się znowu do niego wybiorę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka