Dodaj do ulubionych

Detektor tętna płodu

20.05.06, 10:04
Witam smile
Jak w temacie: czy ktoras z was dziewczyny posiada lub posiadala taki
detektor? (mam na mysli nie taki profesjonalny jak maja w gabinetach
lekarskich ale na przyklad detektor firmy AngelSounds sa sprzedawane na
allegro), chcialam sie dowiedziec jak praktyce wyglada podsluchiwanie malucha
w brzuchu, w ktorym tygodniu ciazy mozna faktycznie uslyszec serduszko i czy
jest sie w stanie wysluchac spadki tetna dziecka (takie znaczne oczywicie). A
moze ktoras z was przzymierza sie do takiego zakupu?
Nie jest to tanie urzadzenie stad moje pytanie.
Wydaje mi sie ze kiedys na tym forum czytalam ze ktos mial taki detektor ale
nie moge doszukac sie tego maila.

Bede wdzieczna za wszelkie uwagi.

Pozdrawiam
Ewa
Obserwuj wątek
    • edycia11 Re: Detektor tętna płodu 20.05.06, 12:11
      Mialam ochote go zakupić,ale skutecznie lekarze mi odradzili.
      Ten detektor z Allegro nie ma "atestu" no uciekło mi słowo...,nie daje
      gwarancji,że będzie działał jak opisuje sprzedawca. Poza tym dzidzia w brzuszku
      przemieszcza się i nie zawsze słychać serduszko,czasem trzeba sie naszukać a w
      tym czasie mama dostaje schizy. Kuzynka lekarka bardziej mi doradziła zwykły
      stetoskop,ale ja i tak stwierdziłam,że wolę wydac tę kasę na częstsze wizyty u
      lekarza gdzie jestem pewna tego co widze i słyszę.
      A zrobisz jak uważasz,byc może odezwie się ktoś, kto zakupił ten sprzęt i
      doradzi cos innego.
      Pozdrawiam
      • yen74 Re: Detektor tętna płodu 22.05.06, 08:51
        ja mam coś takiego. Dobra rzecz, ale jak pisała Edycia czasami trudno znaleźć
        miejsce na brzuchu, aby dobrze było słychać serducho. Właściwie jest to tak, że
        im ciąża starsza tym lepiej wygląda podsłuch. W okolicach 25 tc mozna tylko
        osiwieć z nerwów. No i moim zdaniem powinno być cicho w domu, bo czujnik odbiera
        inne dzwięki również i wówczas trudno jest cokolwiek usłyszeć.
        • ewold Re: Detektor tętna płodu 22.05.06, 09:52
          Dziewczyny dziekuje za odpowiedzi smile
          zapytam jeszcze co o tym sadzi moj lekarz, ale tak jak na poczatku bylam
          zdecydowana zeby kupic to urzadzenie to teraz mam powazne watpliwosci wink co by
          nie mowic stetoskop wyjdzie duuuzo taniej wink ale z drugiej strony bede jeszcze
          musiala poczekac kilka ladnych tygodni zeby go uzyc bo na razie jestem w 14 tc.
          Moze jeszcze ktos napisze swoja opinie.

Pozdrawiam
          Ewa
    • mamafilipa4 Re: Detektor tętna płodu 22.05.06, 22:36
      Witaj
      Ja mam takie urządzenie, pierwsze dziecko straciłam w bardzo wysokiej ciąży....
      Tętna słuchałam od 12 tygodnia. Zdarzyło mi się tylko kilka razy że nie mogłam
      tętna znaleźć, ale to już w dość zaawansowanej ciąży, jak synek ułożył się
      pleckami do mojego kręgosłupa. Wtedy leciałam na ktg do szpitala. No i czasem
      trzeba było długo szukać.
      Tak wygląda www.teico-babywatcher.com/eng/home.html
      Dla mnie najważniejsze były te tegodnie od 12, gdy mogłam słuchać, do momentu
      kiedy czułam regularne ruchy, które mogłam liczyć i obserwować. Jak tylko za
      mało albo za dużo się ruszał, sięgałam po detekor.
      Nie wiem jakie sprzedają na Allegro, ja jestem bardzo zadowolona z zakupu

Pozdrawiam
      • ewold Re: Detektor tętna płodu 23.05.06, 09:11
        A czy kupowalas to urzadzenie w POlsce ? I jaki byl mniej wiecej koszt tego
        detektora? Ja tez stracilam rok temu dziecko w 23 tc i dlatego teraz tak panikuje.
        W pierwszej szczesliwie donoszonej ciazy nawet nie pomyslalam o takim urzadzeniu wink

Ewa
        • mamafilipa4 Re: Detektor tętna płodu 24.05.06, 10:06
          Ja w pierwszej ciąży niestety o takich urządzeniach nawet nie słyszałam...sad
          Detektor kupiony był w Chorwacji parę lat temu, wcześniej były też dostępne w
          niemczech, ale widzę że już nie. A koszt.... na nasze ok 800 zł.
          Dzięki niemu przeszłam już dwie ciąże, doczekałam się dwóch cudownych Maluchów
          i ...nie zwariowałam. Detektor był w użyciu kilka razy dziennie....do momentu w
          miarę regularnych ruchów. Potem używałam go sporadycznie

Pozdrawiam
          P.S. Jakbyś miała jakieś pytania z chęcią pomogę.
          • edycia11 Re: Detektor tętna płodu 24.05.06, 15:26
            A ja chyba jestem inna.Mój synek odszedł w 38tc.Na początku kolejnej ciąży
            chciałam zakupic taki detektor żeby nie zwariować,ale w końcu doszłam do
            wniosku,że z detektorem nie będę się rozstawać i i tak zwariuję.Teraz gdy nie
            czuję ruchów a jestem w 25tc to kładę się i przymuszam maluszka do kopania.Póki
            co sprawdza się.
            • ewold Re: Detektor tętna płodu 24.05.06, 16:39
              Dziekuje ze bardziej szczegolowe namiary na detektor. Cena jest powalajaca musze
              to przyznac (ale moze jest to wyzszej klasy sprzet niz ten z allegro i dlatego
              jest niezawodny smile ). Ja podobnie jak Edycia chyba nie zdecyduje sie na to
              urzadzenie. Bede cwiczyc swoja cierpliwosc w oczekiwaniu na pierwsze i
              pozniejsze ruchy malucha smile W koncu macierzynstwo to szkola cierpliwosci smile
              Jeszcze raz dziekuje wam wszystkim za odzew w temacie smile

Pozdrawiam
              Ewa
              • jasmine78 Re: Detektor tętna płodu 14.06.06, 20:27

• gwx Re: Detektor tętna płodu 14.06.06, 22:50
      Nie wiem,czy to Ty pisałaś z zapytaniem o detektor na forum "Zakupy", tam
      opisałam swój detektor, który posiadam.
      Możesz go obejrzeć na stronie www.bebesounds.com
      Koszt ok. 25 dol.
      Tętno dziecka mój mąż słyszy doskonale, ja już też nauczyłam się odróżniać od
      szmerów i ruchów.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka