Dodaj do ulubionych

Poczta na Filareckiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:53
Mieszkam na Żoliborzu od pół roku i nigdy w żadnej innej dzielnicy się z tym nie spotkałam. Chodzi o to, ze nie dostaje pierwszego awizo tylko od razu drugie. W rezultacie moje listy i paczki leżą długo na poczcie, a ja nic o tym nie wiem. Na moje pytanie dlaczego tak się dzieje, pani na poczcie powiedziała, że pierwsze awizo zostawia listonosz, a drugie wystawia poczta. Rozumiem, że listonoszowi nie chce się wypisywać kawałka papieru. Po kolejnym takim przypadku, gdy chciałam zareklamować usługę, na poczcie powiedzieli mi, że to nie ich pracownik dostarcza paczki (!!!!????). Dostałam telefon gdzie moge złożyć reklamacje, ale okazał się pomyłką. Czy kogoś z Was też coś takiego spotyka (nie chodzi że zdarzyło mi się to raz czy dwa, ale już chyba z 8 razy!)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lukka Re: Poczta na Filareckiej IP: *.acn.waw.pl 07.10.06, 17:29
      Byłem świadkiem, jak na tej poczcie kilka osób interweniowało w identycznej sprawie - wygląda to na
      listonosza-lenia. Osobiście jeszcze mnie to nie dotknęło (od czasu, jak mój pies dziabnął listonosza w
      tyłek, to doręczyciel pierwszy mówi mi "dzień dobry". Wcześniej nie raczył nawet odpowiedzieć).
    • Gość: aśka Re: Poczta na Filareckiej IP: *.aster.pl 07.10.06, 21:03
      Więc nie jestem sama z tym problemem:) Próbowałam się czegoś dowiedzieć, ale
      oczywiście zawsze twierdzą, że listonosz nikogo w domu nie zastał i awizo na
      100% było. Kilka razy zdarzyło się również, że listonosz zostawiał awizo do
      listu poleconego w skrzynce mimo, że cały czas byłam w domu, a do mnie nie miał
      nawet 1 piętra - 5 schodów!!
      • agulha Re: Poczta na Filareckiej 08.10.06, 03:52
        Pisz skargę. A co do paczek, to faktycznie nie nosi ich listonosz, tylko inny
        pracownik, chyba niezależny od danego urzędu pocztowego. Tylko to dziwne, bo mój
        "paczkonosz" jest zmotywowany do tego, żeby skutecznie doręczyć paczkę. Chyba
        płacą mu od skalpu :-)), znaczy jak paczkę musi odnieść do urzędu pocztowego, to
        dostaje mniejsze wynagrodzenie czy co.
      • Gość: Maja Re: Poczta na Filareckiej IP: *.chello.pl 08.10.06, 12:31
        Nasz listonosz jest na tyle uprzejmy, że najpierw dzwoni domofonem. Jeśli ktoś
        odbierze, wspina się dzielnie na trzecie piętro.
    • Gość: sinatra12 Re: Poczta na Filareckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:56
      No to widzę, że nie jestem odosobniona. Na pewno zgłoszę skargę i reklamację, ale nie sądze zeby to coś zmieniło. Bardzo proszę osoby, które spotyka to samo by również interweniowały. Moze jak będzie nas więcej to się uda.
    • smooczyca Re: Poczta na Filareckiej 08.10.06, 12:08
      dla mnie standardem jest, ze wogole nie dostaje z Filareckiej awiza; po prostu
      gdy nadchodzi czas, ze powinno cos do mnie dotrzec ide i sprawdzam :(
    • veeto1 Re: Poczta na Filareckiej 08.10.06, 14:17
      Od 30 lat mieszkam e rejonie poczty na Filareckiej i nigdy nie zdarzyło mi się
      nic podobnego. Mam jak najlepsze zdanie o tym urzędzie. Myślę, ze ma cie
      jakiegoś listonosza - lewusa i warto to porządnie wyjaśnić, by jeden głąb
      niepsuł opinii reszcie pracownikom.
      • jrumianek Re: Poczta na Filareckiej 08.10.06, 15:04
        Na tej poczcie w ogóle nie ma żadnych doręczycieli. Tzw. Dział Doręczeń dla tego
        rejonu jest na Broniewskiego przy pl. Grunwaldzkim. Po ok. 4 powtórnych awizach
        poszedłem tam ze skargą. To nic nie zmieniło. Listonosze w żaden sposób nie
        rozliczają się z wystawionych, lub nie wystawionych awizów. Niektórzy działają
        po prostu według reguły - "i tak w końcu poczta wystawi, więc po co będę się
        męczył". I nie ma bata ;) Jednocześnie potwiedzam dobrą opinię o poczcie na
        Filareckiej.
    • Gość: MarCichy Re: Poczta na Filareckiej IP: 195.94.198.* 10.10.06, 20:02
      Mam to bezustannie. Czekając na paczkę idę po prostu na pocztę na Filareckiej i
      mówię iż czekam na paczkę. Pani szuka i znajduje. Ja oczywiście awiza nie mam,
      ale po czwartym razie nie szukam już jego w swojej skrzynce, tylko idę od razu
      na pocztę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka