guruburu 28.08.07, 17:24 Wątek przedstawiający wszystkich producentów i sprzedawców (również mamy szyjące w domu) obecnych na forum. Kolejność na podstawie nadesłanych zgłoszeń. Chcesz dołaczyć do listy - napisz do mnie na priv. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guruburu marta_nie_martka 28.08.07, 21:44 Nick na forum: marta_nie_martka Imie i nazwisko: Marta Pilzak Firma dla ktorej pracuje: Oppamama Marta Pilzak Adres strony www: oppamama.pl i oppamama.blogspot.com Produkty: chusty kółkowe, pouche, mei tai, i inne różności w planach Gdzie kupić: na stronie i allegro (oppamama), przyjmuję zamówienia telefonicznie, mailem i sms-ami ;) Kontakt: oppamamaNOSPAM@gmail.com Informacje dodatkowe: możliwość uszycia chusty z własnego materiału, kupienia kółek. Staram się zrealizować wszystkie pomysły chustowe :) w Warszawie możliwość umówienia się na prezentację "na żywo". Odpowiedz Link
guruburu Michalkowa1 02.09.07, 21:42 Nick na forum: Michalkowa1 Imię : Natalia Firma chustowa: NATI Adres strony: sling.com.pl Produkty: Chusty wiązane, plecaczki do chust. Gdzie kupić: Przez stronę firmy, często na Allegro, ale nie zawsze. Siebie polecam jako kontakt ws. tzw. okazji cenowych. Jest ich w NATI dużo więcej niż to wynika ze strony www, więc mogę coś dla Was wyszukać w razie potrzeby. Kontakt: michalkowa1NOSPAM@gazeta.pl lub adresy mailowe NATI z dopiskiem "Dla Natalii", "Dla Michalkowej" albo "Koleżanka z forum" - na pewno do mnie trafi. Informacje dodatkowe: Chusty są wspólną pasją całej naszej rodziny, a ja się bardzo cieszę, że mogę być z Wami na forum. Odpowiedz Link
guruburu mysia125 04.09.07, 00:27 Nick na forum: mysia125 Imię i nazwisko: Katarzyna Dudo-Zakrzewski Firma: Chustomania Adres strony: chustomania.pl Produkty: chusty różnego typu z akcentem na wiązane firm Hoppediz i Didymos, dodatki do chust, zabawki, kółka do chust kółkowych. Gdzie kupić: Chustomania i/lub allegro Kontakt: kasiaNOSPAM@chustomania.pl Informacje dodatkowe: To ode mnie to się wszystko zaczęło ;) a właściwie od mojego synka Felixa, który od pierwszych dni noszony był w chuście. Wraz z moim mężem Marcinem założyliśmy Chustomanię - pierwszy w Polsce portal o noszeniu w chustach, zawierający informacje będace wynikiem naszych chustowych fascynacji. Współpracujemy z fachowcami w temacie noszenia, jesteśmy doradcami Szkoły Noszenia w Dreźnie. Organizujemy warsztaty i szkolenia dla rodziców i personelu medycznego i mamy nadzieję, że za kilka lat nie będziemy już musieli nikomu tłumaczyć, że dziecko potrzebuje bliskiego kontaktu, żeby dobrze się rozwijać. Odpowiedz Link
guruburu Nelles 10.10.07, 21:51 Nick na forum: nelles Imie i nazwisko: Anna Karcz Adres strony www: podaegi.pl Produkty: podaegi Gdzie kupić: kontakt prywatny Kontakt: podaegi@interia.pl Informacje dodatkowe: Gdy przekonłam się, że podaegi to bardzo wygodne nosidło, okazało się, że w Polsce nie można go kupić. Dlatego postanowiłam zająć się szyciem tych nosideł. Myślę, że zyskają rzesze zwolenników, ponieważ ich prosta forma daje naprawdę wiele możliwości wiązania i zdobienia. Odpowiedz Link
guruburu Ekomama 04.11.07, 18:50 Nick na forum: ekomama Imię i nazwisko: Magdalena Sendor Firma: Ekodzieciak Adres strony: ekodzieciak.pl Produkty: chusty wiązane Lilibulle francuskiego stowarzyszenia Naturellement Parents, chusty wiązane Storchenwiege i Nati, pieluchy wielorazowe do prania firmy P'tits Dessous Gdzie kupić: Ekodzieciak i/lub allegro Kontakt: info@ekodzieciak.pl Informacje dodatkowe: Jestem mamą, która nosząc swojego synka zapragnęła podzielić się tą radością z polskimi rodzicami. W tym celu zdobyłam certyfikat instruktora francusko-belgijskiego stowarzyszenia Peau-à-peau na rzecz noszenia dzieci. Regularnie organizuję warsztaty noszenia wszędzie tam, gdzie jest na to zapotrzebowanie! Odpowiedz Link
guruburu Re: Anntenka 14.12.07, 23:03 Nick na forum: anntenka; tullimy Imię i nazwisko: Aneta Ościk Firma dla której pracuję: na razie w trakcie tworzenia marki TulliMY, w perspektywie firma o tej nazwie, ale jeszcze trochę to potrwa :)) Adres strony www: tullimy.blox.pl Produkty: mei tai Gdzie kupić: kontakt prywatny Kontakt: anntenka@gazeta.pl i anetaoscik@o2.pl Informacje dodatkowe: inspirowana skandynawskimi mei tai'ami Odpowiedz Link
guruburu Olioliwa 21.02.08, 21:34 Nick na forum: OLIOLIWA Imie i nazwisko: Ola Smulska Firma dla której pracuję: Girasol Adres strony www: girasol.pl Produkty: chusty wiązane i kółkowe Girasol Gdzie kupić: kontakt prywatny, allegro Kontakt: olioliwaNOSPAM@yahoo.com, 0 607 563 845 Informacje dodatkowe: Jako domowa mama 5 dzieciaczków od kilku lat zajmuję się rękodziełem. Wraz z pojawieniem sie na świecie najmłodszej córeczki - Nawojki nie rozstajemy sie z chusta. Na poczatku były to krótkie chusty indyjskie; długie sari; profesjonalna chusta wiązana. Polowalam na chustę tkaną metodami tradycyjnymi - rękodzieło. Zauroczona gamą kolorów i wzorów chust Girasol postanowiłam stworzyć szansę chustomamom i chustotatom w Polsce na zakup tych rękodziełek z Gwatemali. Do chust tworzę kolorystycznie dopasowaną biżuterię oraz torby z aplikacjami. Marzeniem moim jest tworzenie pięknych mei- tai z aplikacjami... Odpowiedz Link
guruburu Filandre 06.03.08, 22:28 Nick na forum: filandre Imię i Nazwisko: Agnieszka Łyko Adres strony www: bystrzaki.pl Produkty: Chusty wiązane NATI, zabawki edukacyjne Gdzie kupić: przez stronę www.bystrzaki.pl, Mamy z Wrocławia zapraszam osobiście:) Kontakt: sklep@bystrzaki.pl, filandre@gazeta.pl Informacje dodatkowe: Bardzo się cieszę, że mogłam dołączyć do Was nie tylko jako chustowa mama małej Lenki, ale również jako sprzedawca pięknych chust Nati. Teraz i ja mam swój mały udział w propagowaniu ideii chustowania, a mój sklep internetowy poszerzył się o jakże niezwykły produkt. Moja przygoda z chustowaniem rozpoczęła się stosunkowo niedawno, ale pokochałyśmy z córeczką chustę od pierwszego zamotania. Pomysł, aby obok zabawek edukacyjnych w moim sklepie pojawiły się chusty zrodził się bardzo szybko. Bardzo mi miło, że od dziś mogę Was zaprosić do mojego sklepu na chustowe zakupy:) Odpowiedz Link
guruburu Anie5 22.03.08, 22:41 Nick na forum: anie5 Imię i nazwisko: Agnieszka Santi Firma dla której pracuję: kangoogoo Adres strony www: kangoogoo.com Produkty: mei tai, chusty kolkowe Gdzie kupić: kontakt prywatny, allegro Kontakt: kangoogoo@kangoogoo.com, agnieszkasanti@yahoo.it Informacje dodatkowe: jestem mama raffaele, ktorego motam juz od poltoraroku w przeroznych chustach, oprocz chust maja pasja jest joga i pilates ;) Odpowiedz Link
guruburu zakrecona_pchelka 22.03.08, 22:43 Nick na forum: zakrecona_pchelka Imię : Karina Firma : Sklepik dla rodziców i dzieci przy Fundacji Bociana Adres strony: cafebocian.pl , w przebudowie Produkty: Nati, Polekont, Bebelulu a także akcesoria wspomagające karmienie piersią. pieluszki Moltex Eko i inne Gdzie kupić: Sprzedaż bezpośrednia w Fundacji, Poznań; możliwa wysyłka Pocztą Kontakt: biuro@cafebocian.pl Odpowiedz Link
guruburu szczyptaswiatapl 24.04.08, 12:03 Nick na forum: szczyptaswiatapl Imię i nazwisko: Aga Bińkowska Firma dla której pracuje: Szczypta Świata Adres strony www: SzczyptaSwiata.pl - sklep internetowy SzczyptaSwiata.info - portal o rękodziele WiecejSwiata.pl - portal o krajach rozwijających się Produkty: chusty, poncza, biżuteria, ciuszki z wełny lamy, pacynki, płyty z muzyką z całego świata przeznaczone dla dzieci i inne różności Gdzie kupić: sklep - SzczyptaSwiata.pl allegro - nick SzczyptaSwiataPl; stoisko we Wrocławiu (Pasaż Grunwaldzki); sklepik w Obornikach Śląskich Kontakt: agaNOSPAM@szczyptaswiata.pl Informacje dodatkowe: Jeszcze na studiach błąkałam się trochę po świecie, a gdy przyszedł czas, żeby trochę wydorośleć zajęłam się razem z mężem promocją kultury krajów rozwijających się w Polsce i wiedzy o nich. Powstały dwa portale i sklepik. Na początek tyci tyci, ale z czasem trochę się rozrośliśmy. Sprzedajemy robione przez gwatemalskich Indian Girasole, a także inne bajecznie kolorowe rzeczy z krajów Południa. Od pół roku jestem chusto-mamą praktykującą. Ponieważ staram się jednocześnie okiełznać prowadzenie Szczypty, cierpię na permanentny niedoczas. Cała ja. Odpowiedz Link
guruburu Vega_k_w 25.04.08, 20:17 Nick na forum: vega_k_w Imię i nazwisko: Katarzyna Watkowska Firma: ALFA, Al. Wilanowska 366A/17, Warszawa, tel: 503 70 70 62 adres strony: chusty.com.pl Produkty: Kurtki: Felix-Pera, Suse's Kinder, MaM, chusty: Bebina, Babylonia, Lana, MaM, Merry Carry, Didymos, Storchenwiege, nosidła ergonomiczne Manduca, Akcesoria do chustowania, MT, Podaegi, Kółkowe; ubranka dla dzieci ze 100% bawełny organicznej i wełny merynosów Gdzie kupić: na stronie i przez allegro Kontakt: biuro@chusty.com.pl Informacje dodatkowe: wkrotce w ofercie nosidla ergonomiczne Ergo Odpowiedz Link
guruburu Mama-anika 30.04.08, 22:25 Nick na forum: mama-anika Imie i nazwisko: Anna Laurman Firma dla ktorej pracuje: ANGER, marka GABI Adres strony www: www.chusta.info Produkty: staruję z elastyczną, kiedyś chciałabym mieć pełną ofertę chustową Kontakt: mama-anika@gazeta.pl, biuro@chusta.info Informacje dodatkowe: Z chustami zetknęłam się w pracy - musiałam je zdobyć dla swojego klienta. Nakłoniło mnie to samodzielnego uszycia chust i zdobycia atestu. Chciałabym wprowadzić na rynek produkt dobry a ze względu na cenę -konkurencyjny i dostępny dla każdej mamy. Odpowiedz Link
guruburu bebelulu 25.05.08, 22:41 Nick na forum: bebelulu Firma: bebelulu Adres strony www: bebelulu.pl Produkty: kółkowe Lulu, Hamalulu, pouch, wiązane rapalu. Gdzie kupić: w sklepie internetowym bebelulu.pl, na allegro, w największych sklepach dziecięcych oraz aptekach w całej Polsce (Świat Dziecka, Calineczka,apteki Superpharm, a w niedługim czasie również Smyk). Więcej adresów dystrybutorów na naszej stronie. Kontakt: bebeluluNOSPAM@bebelulu.pl Informacje dodatkowe: Nasza działlność wynika z chęci robienia pożytecznych rzeczy w życiu, a rynek dziecięcy w Polsce wymaga ciągłej edukacji i przełamania stereotypów. Dlatego oprócz sprzedaży chust robimy wiele, żeby edukować rynek (aktywna działania PR, warsztaty dla rodziców i szkolenie sprzedawców w całej Polsce). Odpowiedz Link
guruburu Petisu 26.05.08, 23:29 Nick na forum: petisu Imie i nazwisko: Agata Coupland Adres strony www: gugu-gaga.pl Produkty: BabyLegs, getry Design Socks, chusty Didymos, Didysling, pieluszki TotsBots, buciki Starchild,ERGO, Mei Taie, ręcznie robione kolczyki i torebki oraz GuguBag-torby do chusty. Gdzie kupić: na stronie gugu-gaga.pl i na Allegro Kontakt: agataNOSPAM@gugu-gaga.pl i ewaNOSPAM@gugu-gaga.pl Informacje dodatkowe: Wyłączny przedstawiciel firmy Didymos w Polsce. Odpowiedz Link
guruburu Kakot 03.06.08, 20:28 Nick na forum: kakot Imie i nazwisko: Katarzyna Kotyńska Firma dla której pracuję: - Adres strony www: recycledline.blox.pl Produkty: chusty, podaegi, różne różności Gdzie kupić: bezpośrednio ode mnie Kontakt: mail gazetowy Informacje dodatkowe: Lubię chusty, lubię recykling i lubię ładne materiały. Połączenie tych trzech elementów daje chusty i podaegi szyte prawie wyłącznie z materiałów używanych (dokładny opis, stan, "poprzednie wcielenie" - zawsze w metryczce wyrobu), a w efekcie nietypowe i... niedrogie. Więcej na blogu - zapraszam! Odpowiedz Link
guruburu Gosia_dt 23.06.08, 21:21 Nick na forum: gosia_dt Imie i nazwisko: Małgorzata Foks Firma dla ktorej pracuje: szyję sama, na razie nie mam działalności na szycie nosidełek; Adres strony www: nubik.pl Produkty: Mei Tai Kontakt: gosia_dt@gazeta.pl; nubik@foks.com.pl; Informacje dodatkowe: Witam, mam na imię Gosia, jestem przede wszystkim mamą dwóch dzieciaczków - synka Kubusia i córeczki Ninki, nie pracuję poza domem, moim głównym zajęciem jest zajmowanie się dziećmi a moje hobby to szycie. Odpowiedz Link
guruburu mamy-przytulamy 29.06.08, 00:25 Nick na forum: mamy-przytulamy Imie i nazwisko: Iza Grzyb Adres strony www: mamy-przytulamy.istore.pl Produkty: chusty tkane i elastyczne, marki: EASYCARE, ELLAROO, MOBY i MEDLEY Gdzie kupić: sklep internetowy www.mamy-przytulamy.istore.pl także na allegro (jeszcze), w Krakowie możliwa sprzedaż bezpośrednia Kontakt: mamy.przytulamy@gmail.com gg 1579637 Informacje dodatkowe: jestem mamą chuścianej Karolinki :) Odpowiedz Link
guruburu Myrra1 09.07.08, 19:16 Nick na forum: myrra1 Firma dla której pracuję: - Adres strony www: GaleriaAgrafka.blogspot.com Produkty: chusty kółkowe, Mei Tai, pouch Gdzie kupić: e-mail, blog Kontakt: wojnar.joanna@gmail.com Informacje dodatkowe: sprzedaję gotowe wyroby, szyję też na zamówienie :) Odpowiedz Link
guruburu Marysiowamama 31.07.08, 20:40 Nick na forum: marysiowamam Imię i nazwisko: Marta Latos Firma dla której pracuje: Adres strony www: meitai-by-martala.blogspot.com/ pogodzinach7.blox.pl/html Produkty: Mei Tai, chusteczki na głowę, torebki Gdzie kupić: kontakt na maila Kontakt: marta.latos@NOSPAMwp.pl - gazetowego nie odbieram Odpowiedz Link
guruburu Meimei 31.07.08, 20:41 Nick na forum: meimei Imie i nazwisko: Magda Tomkowicz Firma dla ktorej pracuje: Adres strony www: chusty24.pl Kontakt: office@NOSPAM78international.com Informacje dodatkowe: w ofercie mamy chusty Ellaro, Zolowear, Rockin' Baby Sling oraz Babylonii, ale wciaz prowadzimy rozmowy takze z innymi producentami Odpowiedz Link
guruburu kasia_ol1 14.11.08, 14:18 Nick na forum: kasia_ol1, na chusty.info mama_trójki Imię i nazwisko: Kasia Olszewska Adres strony: dolinablekitnychkwiatow.blox.pl Produkty: nosidła miękkie mei tai Gdzie kupić: kontakt prywatny Kontakt: kasia_ol@infomsp.com.pl lub gazetowy Informacje dodatkowe: jestem mamą trzech chłopców. starszych synków nosiliśmy z mężem w nosidle, ponieważ chcieliśmy mieć ich blisko, przytulać, czuć zapach, ale dopiero przy trzecim synku doświadczyliśmy prawdziwej radości noszenia i przytulania, nosząc w chustach. z czasem narodził się pomysł szycia nosideł MT i od kilku miesięcy staram się sprostać oczekiwaniom rodziców zamawiających nosidła z aplikacjami. zapraszam do odwiedzania mojego bloga :) Odpowiedz Link
guruburu pieluszkoland 14.11.08, 14:19 Nick na forum: pieluszkoland Imie i nazwisko:Anna Rzepecka-Karwowska Firma dla której pracuję:yamo,papatum,kozy carrier,hotslings,rockin baby slings,Ellaroo, Zolowear,,Moby Wrap, Storchenwiege, Action Baby Carrier,BabyHawk Adres strony www: pieluszkoland.com Produkty:nosidła miękkie, ergonomiczne, chusty tkane, elastyczne,mei tai,mei hip. Gdzie kupić:www.pieluszkoland.com można też kupić w siedzibie firmy po wcześniejszym kontakcie telefonicznym Kontakt: 0608824136 Odpowiedz Link
guruburu matiju 24.01.09, 17:26 nick na forum: matiju Imię: Julita Adres strony www: nosidla.com.pl Produkty: nosidła ergonomiczne - AngelPack, Manduca, Action Baby Carrier, Yamo, Connecta, Sleepy Nico, Alpino mei tai - Kozy Carrier, EllaRoo, Joey Slings chusty pouch - Slinglings, Hotslings, Mamma's Milk, w przyszłości Peanut Shell osłonki, polary dla dwojga, getry, pieluszki wielorazowe, zabawki Gdzie kupić: www.nosidla.com.pl, rodzicom z Warszawy i okolic towar przywieziemy osobiście Kontakt: info@nosidla.com.pl Odpowiedz Link