korowa 11.07.04, 03:28 Czy wiecie może jak można pozbyć się nadmiaru zarzucanej żółci któtej jest mnóstwo na żółądku i która daje uporczywe dolegliwośći?! Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arecibo1 Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 12.07.04, 00:51 Ale co powoduje chorobe? Odzwiernik miedzy zoladkiem a 12stnica? Sam sie nie znam ale musisz wiecej napisac zeby ktos mogl Ci cos poradzic. Pozdr. Odpowiedz Link
korowa Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 12.07.04, 10:24 Chorobe powoduje refluks.Ale podobno jest to schorzenie wtórne. Jestem w trakcie badań na lamblie,może one coś wyjaśnią. Jest tez opinia że moge mieć uszkodzoną wątrobe... Odpowiedz Link
amatemi Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 13.07.04, 17:19 witajcie, jestes pewna ze chorobe powoduje refluks? Refluks to jest wlasnie zawracanie. W takim razie refluks jest objawem a nie przyczyna. Przyczyn mozna szukac w schorzeniach fizycznych ale rowniez psychicznych. Na fizycznych w ogole sie nie znam:)) Natomiast psychiczna: nasuwa mi sie jedno, czegos tak bardzo nie chcesz strawic, ze starasz sie to wyrzucic z obiegu. Tą samą drogą którą do niego weszlo:)) Czy pijesz rumianek? Bardzo ladnie reguluje uklad pokarmowy i uspokaja zoladek. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link
korowa Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 14.07.04, 00:46 Byłam u psychologów,psychiatrów ale okazuje sie ze nie w psychice tkwi przyczyna.Nerwy mogą ewentualnie troche nasilic objawy(chociaz zauwazylam ze wcale tak nie jest) ale na pewną nie są przyczyną schorzenia samego w sobie. A na rumianek niestety jestem uczulona... Pozdrawiam Odpowiedz Link
amatemi Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 14.07.04, 12:33 haha, wybacz ze sie smieje. Ale jesli ktos jest uczulony, najczesciej przyczyna jest psychika:)))) Natomiast to moze rzeczywiscie miec podloze gdzie indziej, ale gdzie? Czy ktos z tych psychiatorw ci cos zasugerowal?:) Pozdrawiam goraco:)))) Odpowiedz Link
arecibo1 Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 14.07.04, 13:25 Jesli to reflux to powinno go wyleczyc oczyszczanie organizmu. Najlepiej chyba wybierz kuracje ssania oleju (byly to tym 2 watki na forum Ziola) bo mozna ja stosowac razem z medycyna konwencjoanlan i nie ma skutkow ubocznych. Inne metody oczyszczania to np. picie ziol i glodowka lecznicza. Jesli masz lambie to mozesz je wyprosic :) ziolami Vernikadis. Sam je stosowalem na lambie i pomogly. W czasie ich picia nie jedz cukru i suszonych owocow, bo zmniejszaja skutecznosc kuracji. Sklad i dawkowanie na opakowaniu, ale ja juz wywalilem dawno swoje butelki i nie pamietam :( Mozesz je kupic w domach przyparafialnych albo tu: 0 33 861 25 08 , ale pod tym tel. doliczaja koszty przesylki i butelka staje sie 3 razy drozsza. W domach parafialnych kosztuje podobon ponizej 10 zl/sztuka. Polecaja 2 ale mi byly potrzebne 3. Ja na Twoim miejscu ssanie oleju zaczaolbym od zaraz i kontynuowal leczenie konwencjonalne i badania jednoczesnie. To tyle chyba z metod naturalnych. Powodzenia :) Odpowiedz Link
korowa Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 14.07.04, 18:27 Noi okazalo sie ze mam lamblie..Mam nadzieje ze to one sa przyczyna moich dolegliwosci..jesli tak to sie z nimi rozprawie... Odpowiedz Link
m.pomaranczka Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 26.02.14, 23:17 i jak nie ma juz zolci w zoladku po pozbyciu sie lamblii? mam podobny problem i mam nadzieje, ze to nie refluks zolciowy, a tylko kwestia pasozytow i ze jak usune, to wszystko wroci do normy Odpowiedz Link
ba.rba.ra889 Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 06.06.14, 09:52 www.naturoterapiapoznan.pl Odpowiedz Link
gallatin Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 08.06.14, 19:21 korowa po czym poznajesz, ze właśnie żółci masz duzo ? Normalnie rzecz przyjmując, żółć jest w żołądku potrzebna, bo należy do procesu trawiennego. Jeśli zablokujesz żółć, zagłodzisz mozg. Napisz więcej, bo z tych dwóch linijek niewiele można wywnioskować. Może Twój problem to helicobacter pylori - okropna bakteria, która jest przyczyna wielu chorób ? - Warto zrobić sobie takie badanie, najlepsze rezultaty otrzymujemy z badania stolca. Odpowiedz Link
keryszka Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 13.10.14, 11:24 no nie wiem. ja dzis mialam gastroskopie i lekarz powiedzial, ze zolci w zoladku byc NIE POWINNO. jesli jest, tzn. ze sie cofa z dwunastnicy. u mnie spowodowalo to zapalenie blony sluzowej. we czwartek ide to skonsutowac ze swoim internista i zobaczyy co dalej. Odpowiedz Link
gallatin Re: jak się pozbyć nadmiaru ŻÓŁCI NA ŻOŁĄDKU?! 17.10.14, 07:26 Szykuje Ci się choroba trzewna. Internista nic nie pomoże, raczej nie polecam, bo może zaszkodzić, będzie wynajdował " cuda na kiju " i polecał prochy na zablokowanie pompy protonowej. Wejdź na stronę www.lowdosenaltrexone.com i tam czytaj ze zrozumieniem, załatw sobie odpowiednik naltrexone i napisz do mnie. W Polsce odpowiednik nazywa się " Adepend 50 mg, XXVIII tbl." Odpowiedz Link