Dodaj do ulubionych

Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opinie

IP: 195.94.211.* 17.01.05, 11:28
Witam,

Bardzo bym prosił o opinie zarówno o samym hotelu, jak i o miejscowości w
której się znajduje plus o ewentualne porady co warto w okolicy zobaczyć i
zwiedzić.

Serdeczne dzięki,

KD
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 17.01.05, 13:15

Wojtku
      Są tutaj dość dobre opinie o hotelu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=17045535
      a miejscowość jak juz pisałam pod samą Chanią, także blisko do miasta i jego
      pięknego klimatu.
      Samo Kato Doratso to typowo turystyczny przybytek, trochę knajpek, hotele, plaża..
    • greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 17.01.05, 15:02
      Witaj Kreto Debiutancie:) Cos mi sie widzi ze podążasz moim sladem;) Byłem w
      sierpniu ubiegłego roku w Kato Daratso.Postaram sie jutro skrobnąc parę
      słow.Byłem w "blizniaczym" hotelu Sirios Village. Mówiąc w skrócie hotel
      swietny miejscowośc sama w sobie beznadziejna.Ale jako punkt wypadowy ok
      • Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 17.01.05, 15:37
        Dzięki Neronko, dzięki Greeks - czekam z niecierpliwością na relację, choćby i
        krótką ;-)
        Greeks, mam jeszcze prośbę - gdybyś mógł zerknąć pod link który podała powyżej
        Neronka i zweryfikować która z dwóch sprzecznych opinii o tym hotelu wydaje Ci
        się bliższa prawdy, byłbym wdzięczny ;-)
        • Gość: basia Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 62.233.214.* 18.01.05, 09:10
          Dwa lata temu byłam w althea i zgodze się z druga opinią. Wprawdzie w maju
          basen drugi był na początku nieczynny ale my chodzilismy na plażę, do której
          niestety jest dość daleko. Jedzenie dobre, typowo hotelowe, obsługa bardzo
          miła. Plusem jest że blisko do Chanii, piękny ogród, dość spokojnie. Ale w maju
          było sporo osób. Niesety słychać odgłosy z autostrady w nocy.
        • greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 11:34
          Hmm...Ja jak juz wspomniałem byłem nie w Althei,ale w Sirios Village. nie
          chciałbym wiec siać zamieszania,wypowiadajac sie o hotelu w którym nie byłem.
          Wspomne tylko,że i ja brałem najpierw pod uwage ten hotel.Ale pogadałem od
          serca z Pania z biura i ona przyznała sie ze jej bardziej przypada do gustu
          Sirios.Postanowiłem więc podrązyc temat mimo,ze w katalogu Open Travel nie
          prezentuje sie Sirios jakos szczególnie.Zagladnąłem więc na stronę

67.18.47.148/com/cus/siriosvillage/index.htm
          i poogladałem sobie troszke. Zaczął mi sie podobać i postanowiłem ze to bedzie
          ten:)Poza tym zwyciężyło wakacyjne lenistwo(do plazy ze trzysta metrów
          blizej;);)Powiem krótko,nie chcąc tworzyc tu opowieści,ze hotel ze wszech miar
          polecam! Pod kazdym wzgledem zasługuje na te 3,5 gwiazdki.Jedzenie wyjątkowo
          jak na hotel tez ok. Jesli moge Ci w czyms pomóc Koso-KretoDebiutancie wal
          smiało.Pytaj o konkrety-postaram sie odpowiadac na bieżąco.
          • Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 18.01.05, 13:12
            Dzięki, też już w międzyczasie dotarłem na tą stronkę ;-) Na razie jestem na
            etapie doboru biura i hotelu, na 100% jednak zdecydowałem że będzie to Kreta i
            okolice Chanii. Chwilowo problemem jest fakt że nie wszystkie biura mają już
            cenniki na lato 2005, tak więc trzeba jeszcze nieco poczekać z wyborem.
            Zastanawiam się jeszcze (poza Altheą - cena już dostępna, i Siriosem - póki co
            "bezcennym") nad również "bezcennym" do lutego Minerva Dore w Agia Marina.
            Oczywiście swoim zwyczajem zbieram informacje o tym co warto zwiedzić itd. wiec
            jeśli znasz jakieś godne polecenia i mało znane miejsca (poza oczywistymi
            atrakcjami turystycznymi o których każdy wie) to będę wdzięczny jeśli w wolnej
            chwili coś więcej napiszesz. Chcę się zasadniczo skupić tym razem na zachodniej
            części wyspy, rezerwując sobie wschodnią na inną okazję.
            • greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 13:51
              Minerva Dore "z ulicy" robił dobre wrażenie:) A i Agia Marina troszke lepsza
              chyba od Kato Daratso:)Nie wiem jakie Ty miejsca masz na mysli i które masz juz
              w planie zwiedzic,ale jesli nie myslałes o wizycie w Paleochorze na przykład to
              bardzo polecam.Bardzo "klimatyczne" miejsce..Mimo,ze coraz bardziej turystyczne
              to jest tam WIECZOREM niepowtarzalna atmosfera,kiedy ruch kołowy na głownych
              uliczkach zostaje zamkniety a na ulice wystawiane sa stoły z knajp, tawren i
              zaczyna sie biesiada;)Poza tym ma dość ładne położenie ładne plaże i jest
              mówiąc po prostu baaaardzo sympatyczna.Poza tym polecam na południu zahaczyc
              jeszcze o Loutro.Tam z kolei ruch samochodowy wogóle nie grozi,bo dostac sie
              tam mozna tylko łodzią:) Piekne miejsce na dobrą kolację:))))
              Co tam jeszcze w zasiegu strzału..? Moze wąwóz Imbros,moze Aptera,moze wioska
              Argiroupolis,moze dolina Amari...

• greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 14:03
                Moze jeszcze wąwóz Kourtaliotiko,moze jaskina Agia Sophia,moze górskie
                wioski,moze wioska skansen Milia..Poza tym jeszcze wiele sztandarowych hitów
                tej okolicy i juz jeden turnus nie wystarczy:)
                • Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 18.01.05, 14:49
                  Serdeczne dzięki :-))))) widze że chyba i turnusu nie starczy jak dodam do tego
                  to co sam wynalazłem i zaplanowałem i połączę z Twoimi propozycjami :-P
                  Wkrótce muszę sie więc wziąć za tzw. logistyke i rozpracować grafik, drogi
                  dojazdów i takie tam drobiazgi aby to wszystko w jakąś zgrabną całość poukładać
                  ;-) Dobrze że zanosi sie na to iż w tym roku weźmiemy autko na dłużej niż na
                  Kos, będzie łatwiej sie poruszać ....

Acha, jakbyś miał namiar na jakąś małą, bezludną, ładną plażową zatoczkę ukrytą
                  wśród kreteńskich skał, to się polecam :-P Niestety plażowanie jest nieuniknione
                  choć postaram sie ograniczyć je do niezbednego minimum ... ;-)
                  • neronka Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 15:42

• Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 18.01.05, 15:52
                      Super, dzieki !
                      Przypomne sie o ten opis trasy dojazdu przy okazji następnej korespondencji w
                      sprawie samochodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka