Gość: KosoDebiutant IP: 195.94.211.* 17.01.05, 11:28 Witam, Bardzo bym prosił o opinie zarówno o samym hotelu, jak i o miejscowości w której się znajduje plus o ewentualne porady co warto w okolicy zobaczyć i zwiedzić. Serdeczne dzięki, KD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neronka Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 17.01.05, 13:15 Wojtku Są tutaj dość dobre opinie o hotelu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=17045535 a miejscowość jak juz pisałam pod samą Chanią, także blisko do miasta i jego pięknego klimatu. Samo Kato Doratso to typowo turystyczny przybytek, trochę knajpek, hotele, plaża.. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 17.01.05, 15:02 Witaj Kreto Debiutancie:) Cos mi sie widzi ze podążasz moim sladem;) Byłem w sierpniu ubiegłego roku w Kato Daratso.Postaram sie jutro skrobnąc parę słow.Byłem w "blizniaczym" hotelu Sirios Village. Mówiąc w skrócie hotel swietny miejscowośc sama w sobie beznadziejna.Ale jako punkt wypadowy ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 17.01.05, 15:37 Dzięki Neronko, dzięki Greeks - czekam z niecierpliwością na relację, choćby i krótką ;-) Greeks, mam jeszcze prośbę - gdybyś mógł zerknąć pod link który podała powyżej Neronka i zweryfikować która z dwóch sprzecznych opinii o tym hotelu wydaje Ci się bliższa prawdy, byłbym wdzięczny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 62.233.214.* 18.01.05, 09:10 Dwa lata temu byłam w althea i zgodze się z druga opinią. Wprawdzie w maju basen drugi był na początku nieczynny ale my chodzilismy na plażę, do której niestety jest dość daleko. Jedzenie dobre, typowo hotelowe, obsługa bardzo miła. Plusem jest że blisko do Chanii, piękny ogród, dość spokojnie. Ale w maju było sporo osób. Niesety słychać odgłosy z autostrady w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 11:34 Hmm...Ja jak juz wspomniałem byłem nie w Althei,ale w Sirios Village. nie chciałbym wiec siać zamieszania,wypowiadajac sie o hotelu w którym nie byłem. Wspomne tylko,że i ja brałem najpierw pod uwage ten hotel.Ale pogadałem od serca z Pania z biura i ona przyznała sie ze jej bardziej przypada do gustu Sirios.Postanowiłem więc podrązyc temat mimo,ze w katalogu Open Travel nie prezentuje sie Sirios jakos szczególnie.Zagladnąłem więc na stronę 67.18.47.148/com/cus/siriosvillage/index.htm i poogladałem sobie troszke. Zaczął mi sie podobać i postanowiłem ze to bedzie ten:)Poza tym zwyciężyło wakacyjne lenistwo(do plazy ze trzysta metrów blizej;);)Powiem krótko,nie chcąc tworzyc tu opowieści,ze hotel ze wszech miar polecam! Pod kazdym wzgledem zasługuje na te 3,5 gwiazdki.Jedzenie wyjątkowo jak na hotel tez ok. Jesli moge Ci w czyms pomóc Koso-KretoDebiutancie wal smiało.Pytaj o konkrety-postaram sie odpowiadac na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 18.01.05, 13:12 Dzięki, też już w międzyczasie dotarłem na tą stronkę ;-) Na razie jestem na etapie doboru biura i hotelu, na 100% jednak zdecydowałem że będzie to Kreta i okolice Chanii. Chwilowo problemem jest fakt że nie wszystkie biura mają już cenniki na lato 2005, tak więc trzeba jeszcze nieco poczekać z wyborem. Zastanawiam się jeszcze (poza Altheą - cena już dostępna, i Siriosem - póki co "bezcennym") nad również "bezcennym" do lutego Minerva Dore w Agia Marina. Oczywiście swoim zwyczajem zbieram informacje o tym co warto zwiedzić itd. wiec jeśli znasz jakieś godne polecenia i mało znane miejsca (poza oczywistymi atrakcjami turystycznymi o których każdy wie) to będę wdzięczny jeśli w wolnej chwili coś więcej napiszesz. Chcę się zasadniczo skupić tym razem na zachodniej części wyspy, rezerwując sobie wschodnią na inną okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 13:51 Minerva Dore "z ulicy" robił dobre wrażenie:) A i Agia Marina troszke lepsza chyba od Kato Daratso:)Nie wiem jakie Ty miejsca masz na mysli i które masz juz w planie zwiedzic,ale jesli nie myslałes o wizycie w Paleochorze na przykład to bardzo polecam.Bardzo "klimatyczne" miejsce..Mimo,ze coraz bardziej turystyczne to jest tam WIECZOREM niepowtarzalna atmosfera,kiedy ruch kołowy na głownych uliczkach zostaje zamkniety a na ulice wystawiane sa stoły z knajp, tawren i zaczyna sie biesiada;)Poza tym ma dość ładne położenie ładne plaże i jest mówiąc po prostu baaaardzo sympatyczna.Poza tym polecam na południu zahaczyc jeszcze o Loutro.Tam z kolei ruch samochodowy wogóle nie grozi,bo dostac sie tam mozna tylko łodzią:) Piekne miejsce na dobrą kolację:)))) Co tam jeszcze w zasiegu strzału..? Moze wąwóz Imbros,moze Aptera,moze wioska Argiroupolis,moze dolina Amari... Odpowiedz Link Zgłoś
greeks Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi 18.01.05, 14:03 Moze jeszcze wąwóz Kourtaliotiko,moze jaskina Agia Sophia,moze górskie wioski,moze wioska skansen Milia..Poza tym jeszcze wiele sztandarowych hitów tej okolicy i juz jeden turnus nie wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 18.01.05, 14:49 Serdeczne dzięki :-))))) widze że chyba i turnusu nie starczy jak dodam do tego to co sam wynalazłem i zaplanowałem i połączę z Twoimi propozycjami :-P Wkrótce muszę sie więc wziąć za tzw. logistyke i rozpracować grafik, drogi dojazdów i takie tam drobiazgi aby to wszystko w jakąś zgrabną całość poukładać ;-) Dobrze że zanosi sie na to iż w tym roku weźmiemy autko na dłużej niż na Kos, będzie łatwiej sie poruszać .... Acha, jakbyś miał namiar na jakąś małą, bezludną, ładną plażową zatoczkę ukrytą wśród kreteńskich skał, to się polecam :-P Niestety plażowanie jest nieuniknione choć postaram sie ograniczyć je do niezbednego minimum ... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosoDebiutant Re: Althea Village koło Kato Daratso, Kreta - opi IP: 195.94.211.* 18.01.05, 15:52 Super, dzieki ! Przypomne sie o ten opis trasy dojazdu przy okazji następnej korespondencji w sprawie samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś