Dodaj do ulubionych

Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień starczy?

IP: *.chello.pl 03.03.06, 14:06
Wybieramy się do Paryża z przyjaciółmi. Jeśli będziemy mogli być tylko jeden
dzień w EuroDisneylandzie czy warto kupować bilety na Park + Wytwórnię
Filmową??? Czy jest szansa pobyć w obu miejscach i je poznać, a nie tylko
pozaliczać zgrubsza oba? Pomóżcie, jeśli macie jakieś doświadczenia. Będziemy
w kwietniu, nie na długi weekend, więc mam nadzieję że nie będzie ogromnych
tłumów i kolejek. A może nie warto robić sobie złudzeń że i Wytwórnia i Park
jednego dnia... Co jest według Was najfajniejsze w Parku Disney'a a co w
Studio? Co polecacie. Proszę kogoś o opinię.
pozdrawiam
Paulina
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star 03.03.06, 15:26
      Niestety nie byłam jeszcze w Studio, ale uważam na pewno jeden dzień na oba
      miejsca nie wystarczy. W Disneylandzie jest zawsze sporo ludzi i nawet 1 dzień
      może być mało. Raz byliśmy nawet w tygodniu podczas deszczowej pogody i
      zaskoczeni byliśmy ilością ludzi.
      Sporo informacji na temat parku znajdziesz na wątku "Parki rozrywki".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=26941895&v=2&s=0
      • Gość: paula Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.chello.pl 03.03.06, 17:19
        Bardzo dziękuję Ci za pomoc, poczytałam sporo. Wynika że lepiej skupić się
        jednego dnia na jednym Parku, najwyżej następnym razem pojedziemy i odwiedzimy
        Walt Disney Studio. pozdrawiam paula
        • Gość: ellam Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:41
          Na Disneyland Park nawet jeden dzień dla nas był za mało i zostaliśmy 3 dni, bo
          nie byliśmy ograniczeni czasem. Wieczorem i rano /nie wiem dokładnie o której
          godzinie odbywa sie codziennie parada uliczna - warto to obejrzeć! Piszę o tym,
          bo myśmy nie wiedzieli i trafiliśmy na nią przypadkiem. Wzdłuż ulic stały tłumy
          ludzi i zaciekawieni stałiśmy razem z nimi. Okazało się, że czekają na paradę.
    • Gość: Klaudia Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.catv.net.pl 09.03.06, 08:48
      Ja też uważam, że jeden dzień to zamało na oba miejsca. Choć na studio
      wystarczy tylko kilka godzin, za to w samym Disneylandzie jest tyle atrakcji,
      że jeden dzień to zamało.
      W Studio polecam wybranie się "tramwajem" na przejażdzke, odwiedzenie planu
      filmowego z Armagedonu i hali z historią kreskówek.Co kilka godzin odbywają się
      pokazy kaskaderskie- rewelacja:)
      W samym parku to polecam wszystko.Od kolejki Indiany Jonsa po maleńkie wagoniki
      z Pinokia. Jeśli tam będziesz to zobacz wszystko bo warto. Nie wiem, czy chcesz
      abym opisała Ci atrakcje, ponieważ myślę, że warto być zaskoczonym tym co można
      tam zobaczyć.
    • Gość: anette444 Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:49
      Byłam w ostatnie wakacje. Moim zdaniem na Studio Filmowe szkoda czasu (chyba że
      wą wśród was fani motoryzacji, wtedy może im się spodobać popis kaskaderów i
      triki filmowe). Lepiej zwiedzić Park, a i tego nie uda wam się dokonać w jeden
      dzień. Najfajniejsza jest parada wieczorna - naprawdę niezapomniane przeżycie.
      • Gość: koralka Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.03.06, 14:18
        Studio filmowe jest dla wiekszych dzieci, motor action,super przedstawienie
        kaskaderskie,armageddon i studio tram tour, moje dzieci naprawde sie baly na
        tej ostatniej atrakcji. Za to dla maluchow jest magiczne przedstawienie
        Animagique! Defilada jest krotsza niz w Disney'u, ale jest mniejszy tlum;
        Najlepsza jest jednak nocna defilada i po niej bajkowy pokaz sztucznych ogni!
        • Gość: kasia74 Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:50
          mam pytanie czy na jaden bilet wchodzi sie do obu parkow[np jak bym chciala
          odwiedzic dwa w ciagu jednego dnia] czy do kazdego kupuje sie osobno
          • Gość: koralka Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.proxy.aol.com 30.09.06, 12:59
            mozesz kupic jeden bilet do dwoch parkow, jak i do kazdego z osobna
            • Gość: kasia74 Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 17:17
              a ile kosztu..et do obu parkow
    • Gość: Kasia Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 11:09
      Warto tam sie wybrac. My wlasnie wrocilismy. W samym Disneylandzie spalismy 2noce, wiec mielismy dwa dni - za malo! Nie skorzystalismy nawet z polowy atrakcji, choc to kwiecien - przed wakacjami. Nastepnym razem wykupimy 4noce / 5dni. Pamietajcie, ze kolejki sa gigantyczne! Czasami w samej kolejce czeka sie dobre 30min, a nawet dluzej! POLECAM
      • myrtille Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star 30.04.13, 14:08
        Mieliśmy bilety na 2 dni, wstęp do obu Parków.
        Do drugiego weszliśmy zaledwie na 3 godz.
        Ale było warto:)
        Choć mając tą wiedzę co mam teraz to przeznaczyłabym minimum 3 dni na Disneyland.
        • Gość: mona Re: Disneyland Park + Studio Filmowe 1 dzień star IP: *.dsl.sta.abo.bbox.fr 01.05.13, 23:56
          Da się wykorzystać optymalnie 2 parki w 1 dzień, pod warunkiem, że:
          1. plan wydrukujesz z netu w domu i zrobisz listę atrakcji przed przyjazdem
          2. w necie są strony ile na jaką atrakcję się czeka - trzeba to uwzględnić w planach
          3. trzeba uwzględnić też fastpassy
          4. masz dzieci w odpowiednim wieku (8+ wg mojej prywatnej oceny)
          Jeśli przygotujesz się w domu, to sukces gwarantowany. I bardzo dużo zależy od dziecka.
          Studio w pełni wykorzysta obrotny ośmiolatek, który nie boi się odłączyć od mamy i pobiec sam na inną atrakcję.
          Park jest oszałamiający. I ma atrakcje dla dzieci w każdym wieku.
          Ja byłam właśnie wczoraj z córkami w wieku 12 lat.
          Bilety wykorzystały optymalnie, zaliczając wszystko, co było w Studiu (od 10-15.00), a potem szalejąc w Parku.
          W Parku wszystkie hitowe kolejki zostały zaliczone, a Space Mountain: Mission 2 nawet 2 razy.
          Do tego parada i pokaz na zakończenie o 22.00.
          Wszystko dzięki dobremu planowi, dobrym butom, kurtkom i parasolom (padało) oraz kanapkom i wodzie własnej w butelkach.
          2 parki w 1 dzień, potwierdzam, że jak najbardziej się da wykorzystać optymalnie taki bilet.
          Jeśli masz dziecko, które wymaga Twojej ciągłej opieki - polecam jednak tylko Park.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka