Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może ktoś

22.08.05, 18:25
polecić? I czy jest gdzieś na raty....aparat...
Obserwuj wątek
    • indian-summer Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 22.08.05, 21:25
      co prawda nie lecze sie w w-wie, ale moze zobacz tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22832&w=21521726&v=2&s=0
      i tu cos jest:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22832&w=16223722&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22832&w=16799400&a=17757013
      a to ku przestrodze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22832&w=23067484&v=2&s=0
      tyle znalazlam. pozdr (ja slyszalam, ze dr Fudalej jest dobrym lekarzem.)
    • tosia.d Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 29.08.05, 14:21
      Ja też jestem na etapie poszukiwania dobrego ortodąty w Warszawie(najlepiej sprawdzonego).Zapisałam się do dr.Marty Radziejewskiej-Dental Mdic.Czytałam o niej pozytywnie na forum. Czy ktoś z was się u niej leczy?Polecono mi też dr Barlak z Consylium ,ale ta osoba leczy się u niej dopiero 4 miesiące więc nie wiem kogo wybrać.
      • aishunka Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 30.08.05, 12:11
        hmm,
        ja moge polecic Ci swoja (oczywiscie) orto. Co prawda ja lecze sie u niej
        dopiero 2 miesiace - ale moja przyjaciolka u niej sie leczyla - a miala
        b.skomplikowana wade (musiala miec m.in. operacje przesuwania zuchwy) i teraz
        jak bylam na wizycie, zobaczylam moja przyj. zdjela aparat miesiac temu - ma
        SLICZNE zabki! Takze ja sie bardzo ciesze, ze jestem u mojej orto.
        Dr. Piesiewicz, ma swoj gabinet w piasecznie (b.latwo trafic jest i wcale nie
        tak daleko) oraz w klinice Aster-Med przy SadybaBestMall we wtorki (ale tam
        licza troche drozej).
        Jesli chcesz telefon kontaktowy napisz na priva a podam (nie mam niestety przy
        sobie bo bym podala Ci od razu).
        Pozdrawiam
      • moniaolo Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 09.09.05, 14:21
        Tosiu i byłas u Pani Marty. Ja ją już polecałam. naprawdę jest super!
      • van-doren Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 02.02.06, 01:21
        Założyłem u dr Marty Radziejewskiej (z polecenia forum). Wszystko jest na
        wysokim poziomie: elegancka klinika w dobrym punkcie, przemiła obsługa,
        wyczerpujące informacje, wszyscy specjaliści na miejscu. Wysokie są też ceny,
        jak mi się wydaje - tłumaczę sobie, że dzięki temu mam komfort: patrz wyżej +
        psychiczny (że w dobrych rękach, że na pewno będzie świetnie zrobione itd.).
        Aktualne ceny (styczeń'06): metal 1300/łuk, fajans 1700, wizyty 200-250, rwanie
        150/sztuka, konsultacja gratis.
        • epiphany Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 30.05.06, 19:42
          Co do kliniki Radziejewskich dodam jeszcze: dłutowanie zatrzymanej ósemki ok.
          500 zł.
          • madzia_k_81 Uwaga na reklame na forum! 30.05.06, 21:42
            wyczytałam na forum, ze dr Marta Radziejewska jest wspaniałym lekarzem, nie
            miałam wprawdzie okazji ocenić jej umiejętności medycznych, ale fakt zakłamanej
            reklamy, ze konsultacje sa za darmo to lekka przesada.
            Dla chetnych oznajmiam, ze wizyta kosztuje 100zl, na jednej ze stron, ktora
            zawiera spis lekarzy figuruje jako pani stomatolog bez specjalizacji ortodonty
            (chyba ze to zbieznosc nazwisk), tak wysoka cena nie jest moim zdaniem niczym
            uzasadniona, no chyba, ze dobra reklama!
            • lopi.77 Re: Uwaga na reklame na forum! 31.05.06, 10:03
              Masz absolutna rację. Po przeczytaniu wielu dobrych opinii na forum w lutym
              zadzwoniłam żeby umówić sie na konsultację ponieważ pisano że jest za darmo i
              lekarz też jest wspaniała. Faktycznie w lutym jak dzwoniłam była za darmo
              jednak były bardzo odległe terminy i ceny które powiedzieli mi przez telefon
              były jak dla mnie troche za drogie. Teraz dowiedziałam sie od znajomej która
              była tam na konsultacji że kosztuje ona aż 100 zł, czyli dużo drożej niż
              gdzieindziej i do tego pani Radziejewska nie ma specjalizacji. Dlatego uważam
              że nie ma co tak nakręcać sie na tym forum i robic reklame tylko na podstawie
              tego ze p. dr jest bardzo miła.
              • margollina Re: Uwaga na reklame na forum! 26.06.06, 00:18
                Sam fakt, ze ktos nie ma skonczonej specjalizacji nie znaczy, ze nie zna sie na
                rzeczy. Sama leczylam sie u dr Radziejewskiej i moge z czystym sumieniem
                polecic ja jako bardzo dobrego fachowca. Tak przy okazji- to, ze ktos ma
                ukonczona specjalizacje i dr n. med. przed nazwiskiem niekoniecznie swiadczy o
                ogromnych umiejetnosciach...
    • mapis9 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 15.10.05, 10:37
      polecam ortodontkę Agnieszkę Gałązkę, przyjmuje na Wilanowskiej, bardzo miła i
      solidna. Ja właśnie założyłam u niej aparat stały.
    • xxwieczna Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 20.10.05, 15:10
      A może ktoś zna Panią Kamińską-Wawer? Z tego co wiem przyjmuje w AustriaDent,
      ale może jeszcze gdzieś. Zastanawiam się, czy warto do niej się wybrać z
      dzieckiem? Po prostu mam tę przychodnię blisko domu.
      • avvena Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 28.01.06, 14:52
        Hej,zamierzam w ciągu kilku tygodni założyć sobie aparat.Póki co nie wiem
        jakiego orto wybrać? Możecie podzielić sie doświadczeniami? Mam jeszcze pytanie
        o możliwość płacenia w ratach-znacie takie gabinety?
        • aleksandra1977 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 30.01.06, 22:48
          Polecam Panią Dr Marię Tołłoczko-Tarnawską. Lecze sie u niej od sierpnia 2005 i
          jestem bardzo zadowolona.
          Wizyta 50 zl. Jesli decydujesz sie na aparat, to razem z planem leczenia na
          pierwszej wizycie zaplacisz 250 zl.
          Dobrze jest miec ze soba przy pierwszej wizycie zdjecie rtg zebow tzw.
          pantomogram i tele rtg, czyli cefalometrie. Do wyboru masz 3 rodzaje zamkow
          aparatow ortodontycznych metalowy (cena za 2 luki 2000 zl), porcelanowy (cena
          za 2 luki 3600 zl) i szafirowy (cena za 2 luki 4500 zl). Comiesieczna wizyta
          kontrolna wynosi odpowiednio: metalowy 200 zl, porcelana 250 zl i szafir 280
          zl. Mozna zakladac na kazdy luk inny rodzaj zamkow, np. na dol metalowy, a na
          gore szafir. Wtedy ceny ja odpowiednio nizsze. Wybor aparatu zalezy tylko do
          pacjenta. Lekarz uprzedza, ze kazdy z oferowanych typow aparatow dziala tak
          samo i efekt leczenia nie zalezy od tego, ktory aparat wybierzemy. Oczywiste
          jest, ze aparat metalowy bedzie najbardziej widoczny, wiec jesli kierujemy
          sie wzgledami estetycznymi polecam aparat szafirowy, ktory jest przezroczysty
          i co wazne nie przebarwia sie pod wplywem np. herbaty, czy soku z marchewki.

Adres: Gabinet ORTHOS, ul. Meander 22, Warszawa, przy stacji metra Natolin,
          tel. 022 649 77 44.
    • babeta1 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 25.05.06, 11:41
      A ja bylam w maju u dr Radziejewskiej i tak jak pisze van-doren klinika na
      wysokiem poziomie ale ceny... jeszcze wyzszym! Czyzby tak szybko rosly? Ja w
      kwietniu 2006 roku zapisalam sie na konsultacje ortodontyczna, ktora kosztuje
      tu az 100zl (zwykle kolo 60 zl). Aparat luk metalowy 1500, porcelanowy okolo
      2000 w zaleznosci od ilosci zamkow wyrwanie np czworki 200zl Nie dowiedzialam
      sie ile kosztuja wizyty (zapomnialam zapytac).
      • babeta1 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 28.05.06, 06:07
        Mala korekta ostatnio Pani doktor stwierdzila, ze nie zaklada juz apartu
        metalowego ponizej 1700zl.
      • van-doren Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 22.09.06, 00:29
        Jestem nieco przerażony tym co piszecie. Widocznie przypływ klientów zawrócił
        pani dr w głowie. W styczniu naprawdę było jak pisałem, a ostatnio za wymianę
        obu drutów, sprężyn i podkręcanie zapłaciłem 200. Po ośmiu miesiacach jestem
        wciąż zadowolony, chociaż z dystansem słucham zachwytów nad przebiegiem leczenia
        (pewnie każdy słyszy to samo). Z tymi cenami to zdecydowana przesada - odwołuję
        reklamęsmile
    • mazut5 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 26.05.06, 10:57
      Hej, miesiąc temu założyłam metal na dół u dr Jolanty Czech, w Poldentalu, na
      Gocławiu. Ceny mają niskie, jak a Warszawę-1 łuk metalowy-990, a
      porcelana-1600zł.wizyta ze zmianą łuku-140, a bez zmany-70
      • outhlar Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 26.05.06, 12:42
        To bardzo niskie ceny, a obsługa profesjonalna?
        • mazut5 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 27.05.06, 17:56
          Jak dla mnie rewelacyjna. Kontrole co 4-6 tyg. Jedyne, co czasami denerwuje, to
          czekanie, bo dużo pacjentów. Ale zawsze zawsze jest sprawdzana higiena zębów, po
          założeniu instrukcja- jak teraz czyścić zęby. Człowiek nie wychodzi nieświadomy,
          ale uspokojony. Mi to odpowiada, zwłaszcza, że widzę, że lekarka i jej
          asystentka przejmują się moimi zębami.
          • outhlar Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 28.05.06, 12:17
            To tylko pozazdrościć smile
    • babeta1 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 01.06.06, 06:52
      Wczoraj bylam u dr Wyszomirskiej na Pradze, jestem bardzo zadowolona z
      konsultacji, mozna tam zrobic od razu taki jakby maly wycisk i dr robi na
      nastepna wizyte symulacje co nalezy wyrwac i jak beda wygladaly zeby po
      leczeniu (jakie sa mozliwosci) - zeby bylo wszytsko jasne i zeby sie nawzajem
      zrozumiec. Wczesniej bylam na kilku konsultacjach (polecam tez konsultacje u dr
      Marczynskiej z Ken50)i zwykle mialam wrazenie ze wszyscy sie bardzo spiesza a
      ja mam za duzo pytan.. z wyjatkiem tych dwoch w/w.
    • warta5 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 01.06.06, 10:55
      Ja gorąco polecam dr Szepietowską. Udziela wyczerpujących informacji,
      cierpiliwie tłumaczy, odpowiada na pytania i poświęca pacjentowi tyle czasu ile
      potrzeba. Na dodatek efekty leczenia są super. Jestem bardzo zadowolona.
    • animro Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 01.06.06, 11:51
      Polecam Klinike KEN 50 i dr Marczynska.
      • honka-skarbonka Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 02.06.06, 21:39
        a ja polecam wspomnianego wczesniej dr Fudaleja
        swietny i fachowy
        • tinaprv Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 23.06.06, 22:34
          Leczy sie ktoś może w Eurodentalu na śniadeckich.Moja pani doktor nazywa się
          Anita Paszkowska.Może ktoś z was leczy się u niej i udzieli mi informacji o jej
          kompetencjach?
    • krasnal.pl2 Re: Szukam dobrego ortodonty z Warszawy, może kto 04.08.06, 10:03
      ja polecam dr Joannę Nagówską jest bardzo konkretna.Kilku moich znajomych już
      zdięło aparaty i mają założoną retencję.ząbki prościutkie aż miło.polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka