starogardzka_mama 19.08.07, 11:01 Doszły mnie słuchy, że są już tu mamy motające albo chcące zamotać się w chustę. Ujawnijcie się albo dajcie znać na priw! Zróbmy spotkanie jeszcze latem :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu-mader Re: Starogard, Tczew, Skarszewy okolice Kociewia 19.08.07, 12:45 Witaj starogardzka mamo.Pisałam do Ciebie kiedys na priv.Niedawno uszyłam sobie swoją pierwszą kółkową.Jestem za spotkaniem,ponieważ strasznie interesują mnie te wiązane chusty. :) ja jestem z wioski między Tczewem a Malborkiem,ale pochodzę z Tczewa :) Odpowiedz Link
starogardzka_mama Re: Starogard, Tczew, Skarszewy okolice Kociewia 20.08.07, 10:09 Hej :) Odpowiedziałam Ci wówczas na maila, czy dotarł? Napisałam Ci jakie mam i chętnie je zaprezentuję. Możemy popróbować wiązać, mam dwie długie i krótką samoróbkę a ostatnio nabyłam dwie kółkowe. Te drugie od "pary" wciąż krążą i zarażają :D Proponuję spotkanie w Starogardzie. O ile możliwe to najlepiej w tym tygodniu jeszcze. Szczegóły na priw. Mam nadzieję, że do tego czasu znajdą się jeszcze chętne osoby, bo w roku szkolnym będę miała problem z wygospodarowaniem czasu. Odpowiedz Link
bu-mader Re: Starogard, Tczew, Skarszewy okolice Kociewia 20.08.07, 20:50 Starogardzka mamo-napisałam do Ciebie na priv... :) Odpowiedz Link
ira2121 Re: Starogard, Tczew, Skarszewy okolice Kociewia 23.08.07, 21:26 Witam, Dopiero odkrywam o co w ogóle chodzi w chustach. Mam jedną typu pounch (nie wiem czy dobrze napisałam) oraz wczoraj uszytą Tei Mai. Mieszkam w jednej z wiosek między Tczewem a Skarszewami. Mam nieco ponad 20 l. i 3miesięcznego synka. Liczę, że jest nas więcej w okolicy. Odpowiedz Link
bu-mader Re: Starogard, Tczew, Skarszewy okolice Kociewia 23.08.07, 21:40 Ira!Czy nie pisałaś kiedyś na forum mam w gumofilcach?Ja mam kółkową samoróbkę :) Może się spotkamy? Odpowiedz Link
starogardzka_mama Witaj :) 14.09.07, 23:16 Miałam awarię kompa, dlatego dopiero się odzywam. Wprawdzie mam teraz mnóstwo zajęć ale nadal jestem otwarta na spotkanie w Starogardzie :) Odpowiedz Link
bu-mader Re: Witaj :) 15.09.07, 08:31 No to musimy w końcu się konkretnie umówić co do spotkania.mam już długą wiązaną i chętnie spotkam się z inna chustomamą :) Odpowiedz Link
starogardzka_mama Podbijam wątek i czekam na propozycje, konkretne 16.09.07, 11:37 Bo mam mocno napięty plan ale bardzo, bardzo chętnie się z Wami spotkam. Ustalcie kiedy konkretnie możecie i dajcie znać! Pozdrawiam serdecznie i zapraszam! Odpowiedz Link
rassia Re: Podbijam wątek i czekam na propozycje, konkre 17.09.07, 13:28 jakby to spotkanie miało być w Tczewie to i my się chętnie zjawimy w miarę możliwości Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty Re: Podbijam wątek i czekam na propozycje, konkre 17.09.07, 13:36 ja obstawiam weekendowo... to wtedy chlop mnie dowiezie :) Odpowiedz Link
bu-mader Re: Podbijam wątek i czekam na propozycje, konkre 17.09.07, 14:12 Jestem za Tczewem! :) i za spotkaniem weekendowym,bo mam dziecko w szkole a tak to podrzucę go do brata.Jestem z Tczewa(teraz mieszkam w sumie kawałek za,ale jestem tam kilka razy w tygodniu)i właśnie myślę,gdzie mogłybyśmy się spotkać...Może w galerii koło Nomi?Tylko szkoda,że tam żadnej knajpki nie ma :/ Na razie byłoby nas pewnie 4,bo Ira2121 też pewnie by przyjechała.Ciekawe co ze Starogardzką Mamą..To co dziewczyny?Kiedy spotkanie?Póki pogoda jeszcze w miarę... Odpowiedz Link
starogardzka_mama DATA 17.09.07, 14:46 No cóż. Dla mnie to ogromne wyzwanie wyjechać poza Stg w obecnej chwili ale zaklepuję następujący termin: SOBOTA 22 września 2007 godzina 16.00 miejsce - proszę zaproponować, przynajmniej na jakąś zbiórkę a dalej sobie na priv ustalimy. Czas mam zaplanowany wg dojazdu PKP :( tutaj nie mogę być elastyczna. Odpowiedz Link
bu-mader Re: DATA 17.09.07, 15:33 Jestem za!jak najbardziej.Godzina też mi pasuje,bo mały wstaje około 15 to sie wyrobimy.Teraz trzeba ustalić jakieś miejsce...jak coś mi przyjdzie na myśl to napiszę... Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty Re: DATA 17.09.07, 15:43 ok, sobota 22 wrzesień. 16:00. Tylko nam trzeba łopatologicznie wyjaśnić gdzie mamy dojechać, bo Tczew i Starogard znamy tylko z przejazdu główna drogą.... Odpowiedz Link
ira2121 Re: DATA 17.09.07, 15:45 Podoba mi się pomysł :) Do tej pory myślałam o Kanonce albo bulwarze na Wisłą, ale chyba pogoda już nie taka. Odpowiedz Link
bu-mader Re: DATA 17.09.07, 17:23 W sumie jakby było ładnie to bulwar nad Wisłą albo kanonka byłaby super!Trzeba pomyśleć też o jakimś miejscu w razie niepogody.Jowita- a skąd będziesz jechała?Z jakiego kierunku i ewentualnie czym? Pociągiem czy samochodem? Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty Lilka chora 21.09.07, 20:37 znowu, kurcze, a tak sie cieszyłam na spotkanie... :( Nie będzie nas :( Odpowiedz Link
starogardzka_mama Spotkanie 05.10.07, 15:12 17 października - Starogardzkie Centrum Kultury Al. Jana Pawła II 3, godzina 17.00. :) Zapraszam a szczegóły na priv! Odpowiedz Link
bu-mader Re: Spotkanie 05.10.07, 15:39 to ja poproszę te szczegóły na priv :) W sumie 17 teść i szwagierka mają urodziny,ale mogłabym pewnie się wyrwać :) Czekam na maila... Odpowiedz Link
starogardzka_mama Przypominam 16.10.07, 12:23 o spotkaniu. Wysłałam dziewczyny maila, odpowiedzcie proszę na priv, żebym wiedziała, że doszło. Odpowiedz Link
jowitaiczterykoty spotkanie 05.10.07, 21:02 No to nas nie będzie. Moja babcia ma urodziny. Rodzinny obiad, impreza, wujki-ciotki... wiecie jak jest :( Odpowiedz Link
kociewiankapl Link 08.12.07, 10:26 Spotkania odbywają się regularnie co dwa tygodnie :) Link w sygnaturce. Zapraszam serdecznie! Odpowiedz Link