olciaalcia 09.04.08, 08:22 przymierzam się do zakupu odkurzacza ręcznego akumulatorowego - do użytku w domu i w samochodzie i chciałam się dowiedzieć czy używacie takiego sprzętu i które modele polecacie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: odkurzacz ręczny 09.04.08, 19:47 Mam wprawdzie nie akumulatorowy, tylko na kabel, ale tego akurat nie polecam. Clatronic Sweety. Nie dość, że ma maleńki zbiorniczek i momentalnie się zapycha, wystarczy jak wciągnie trochę kurzu, mąki, gipsu itp. który przylepia się do ścianek zbiorniczka i przestaje ciągnąć, to "wydech" ma... do przodu! Nie są to tylko szparki, ale mają osłonki kierujące powietrze właśnie do przodu. Jakiś idiota to projektował - jak zbliżam odkurzacz do tego, co ma być zebrane z podłogi, to powietrze z wydechu to rozdmuchuje na boki. Bosszzz.... Odpowiedz Link
mama-emilki Re: odkurzacz ręczny 09.04.08, 20:28 Miałam odkurzacz ręczny firmy Elta-no, zły nie był, ale chętnie go oddałam mamie. Natomiast przymierzam się do kupna takiego www.dyson.pl/range/feature_frame.asp?model=DC16-SY-STD&sinavtype=pagelink ponieważ mam "normalny" odkurzacz tej firmy i jest rewelacyjny. No, tylko on dużo kosztuje, jak na ręczny odkurzacz... Odpowiedz Link
mama-emilki cena... 09.04.08, 20:31 Ta sugerowana cena na stronie , to dość dużo-w którymś sklepie internetowym znalazłam za 530 zł. To już bardziej do przełknięcia... Odpowiedz Link
olciaalcia Re: cena... 09.04.08, 20:36 530 zł to też spory wydatek - ale ten Dyson kusi bo o tej firmie słyszałam dobre opinie ja na razie przeszukując Internet znalazłam takiego Philipsa FC 6092 - jego plusem jest możliwość ładowania w samochodzie na 12V Odpowiedz Link
mama-emilki Re: cena... 09.04.08, 21:21 O tak, to prawda-530 zł to też bardzo dużo. Ale jestem przekonana, że warto. Dlatego mam skarbonkę i zbieram powolutku. Odpowiedz Link