Dodaj do ulubionych

Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopca?

13.03.07, 13:46
poproszę o pomysły wink
Obserwuj wątek
    • marta76 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 13:48
      ja mam narazie w głowie od dawna Bartka albo Basię.Mąz jeszcze Patryka wrrrrrtongue_outP
      • edit38 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 13:50
        Moja córcia będzie miała na imię Zuzanna a gdyby jednak urodziła się chłopiec to
        będzie Bartosz.
        • angelika783 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 13:53
          Cóż za zbieg okoliczności! Ja też jestem za Bartoszem!!!!! smile moja teściowa to
          Basia wink
          • idalida5 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 14:26
            Antos lub Kalina (ewentualnie Iga)
        • magducha78 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 13:54
          moj synek będzie mial na imie Szymon. jakby była dziewczynka to byłaby Zuzanna.
          innym imieniem meskim było Filip
    • uczula Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 14:23
      Jak nizej,
      Inne propozycje rodzinne to : Andrzej ( tak sobie), Kasia ( absolutnie nie),
      Zuzanna (!!! strasznie jakos popularne sie zrobilo), mi sie jeszcze Marcin
      podoba ale Michal - jakos tak ladniej smile
      • deela wlasnym patrzalom nie ufam 13.03.07, 14:38
        ktos z foprum ma ci podpowiadac imiona dla dziecka???????
        czizus nazaretanski w zyciu nie slyszalam durniejszej opcji!!!!!
        kazdemu podoba sie co innego i kazdy ma inne skojarzenia np mi sie podobala
        natalia mojemu malzowi ze wzgledow jegohistorycznych absolutnie nie!
        kazdy ma swoje preferencje a jak ktos sie nie moze zdecydowac albo pogodzic z
        mezem na ten temat to studiuje kalendarz
        a to kolejny glupi wacik chyba mial byc zalozony i tyle
        • mikamoris Re: wlasnym patrzalom nie ufam 13.03.07, 14:48
          chyba siejesz niepotrzebne zmaieszanie swoja wypowiedzia. ona tylko zapytala i
          po co ten kretynski komentarz.
        • angelika783 Re: wlasnym patrzalom nie ufam 13.03.07, 14:49
          każdy ma prawo do wyrażania swego zdania, a jeśli Ci się nie podoba ten wątek
          koleżanko, to poprostu się nie wypowiadaj
          • mikamoris Re: wlasnym patrzalom nie ufam 13.03.07, 14:52
            janapisalam to do deela
        • angelika783 Re: wlasnym patrzalom nie ufam 13.03.07, 14:57
          swoją odpowiedź kierowałam do deela
          • deela tak tak dziekuje za zauwazenie 13.03.07, 17:14
            wyrazam niezmiernie wielka PRAWIE zalosc ze nie mam takiego zdania jak wiekszosc
            i nie czekam zeby kogos poklepac po jegoi niezdecydowanym ramieniu jak juz
            wspombnni8alyscie KAZDY ma prawo do swojego zdania i KAZDY ma prawo je glosno
            wyrazic
            a ja mam zdanie ze to glupi wacik
            co nawet laskawa bylam uzasadnic
            a teraz leccie podawac SWOJE wybrane lub ulubione imiona panience ktora na necie
            decyduje
        • bacha1979 Re: wlasnym patrzalom nie ufam 14.03.07, 10:06
          Wiesz deela ja też się dziwie takim postom, jak można o taką rzecz pytac obych
          ludzi.
          Jakby nie było ojca, ewentualnie dziadków.
      • katarynia Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 14.03.07, 09:01
        u mnie też będzie Michałek miał być Gabryjel ale brzmi tak niewieścio .
        a michały to podobno dobre chłopaki i spokojne po upiornej wink) Patrycji to
        bedzie miła odmiana
    • prokasia Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 15:11
      Mam Dagmarę, Tymoteusza i Zuzannę. Jakby było więcej(?!!!!) to byłby Bogusz,
      może Radek, a dziewczynka? Amelia
      • olivka_83 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 15:15
        Ja mam w domku Oliwiera Macieja (2 i pol roku) teraz oczekuje czerwcowego
        dzieciatka i bedzie Jan Franciszek big_grin
        dziewczynka miala byc Zuza
      • pellerynka Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 15:16
        U mnie będzie Julia lub Amelia albo Krzyś lub Michaś
    • malgosiek2 Re: Forum"Wszystko o imionach"polecam do tego celu 13.03.07, 15:40
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924
    • pinia82 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 15:48
      U mnie bedzie Paula, Ksenia lub Nadia w przypdku dziewczynki , ntomiast
      chłopczyk nazywałby się Natan lub Nicolas (Niko) moze ktos pomysli ze to zbyt
      wymyślne imiona ale po prostu mąż ma zagraniczne pochodzenie wiec.... a poza
      tym to nasza opcja i niekoniecznie musi podobac sie innymsmile
      • karolinkap1 Do "deela" 13.03.07, 17:20
        Ilekroć trafie w jakimś poście na "awanturującą" się osóbkę to jest
        to "deela". Coś Ty taka na NIE. Nic Ci się nie podoba, wszystkich krytykujesz.
        To Twój styl bycia, czy zwrócenia uwagi na siebie? Wyluzuj i więcej tolerancji
        kobieto.
        • deela nie toleruje glupoty 13.03.07, 17:25
          po prostu sie nie da
          od czasow jak tu wpadlam w ciazy mialam wrazenie ze jestem chyba gleboko
          nienormalna nie mowie na dziecko fasolka i nie imaja sie mnie emocjonelne
          problemy ze zjedzeniem lub nie pestki z arbuza
          i nie qmam jak mozna prosic obce osoby o pomoc w wyborze imienia dla swojego dziecka
          a luzu? mam wystarczajaco zaufaj mi
          • edit38 Re: nie toleruje glupoty 14.03.07, 09:20
            Przecież dziewczyna wcale nie prosi żeby za nią decydować jakie imię wybrać
            tylko żeby podać jakieś pomysły, nie widzę nic złego w tym że ktoś kogoś pyta
            się o takie rzeczy. Ja mimo że już wybrałam imiona dla dziecka to chętnie
            słucham ludzi jakie im się imiona podobają - może trafię na jakieś ładne imię
            które wcześniej mi do głowy nie przyszło i jednak zmienię zdanie.
            Oczywiście masz prawo uważać ten wątek za głupi - według mnie jest tu takich
            całe mnóstwo - ale na to mam sposób omijam takie i staram się ich nie komentować
            bo każdy ma prawo aby założyć wątek nawet głupi.
    • elizabeth81 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 17:22
      A mnie się podoba imię Krystyna, za co wszyscy ( z mężem włącznie ) wieszają na mnie koty.... uncertain No cóż...jutro USG, być może problem sam sie rozwiąże smile A jeśli będzie synek....?
      • mama.niunia Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 17:47
        Ja mam już Michałka (3,5 roku, a córeczka będzie Amelka. Innej opcji nie biorę
        pod uwagę smile)
        • edzia.79 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 19:00
          Synek mial byc Mikolaj lub Macius.
          Okazalo sie ze bedzie dziewczynka OLA.
          Myslalam ze to bardzo popularne imie a tu prosze zadnej Olenki...
          Gdy rzucilam takie haslo na forum:IMIONA wszyscy zaczeli mnie krytykowac ze nastepna Ola.
          A ja mam to w nosie smile
          • magdalena6911 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 19:03
            Już niedługo na świat przyjdzie oczekiwana przez wszystkich Zosia....,
            następnym razem bedzie Kubuśsmile
            • asidoo Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 13.03.07, 19:57
              Ja będę miała Dominikę lub Łukasza. To opcja kompromisowa moja i męża, bo ja
              chciałam Aldonę lub Leszka a mąż Edytę lub Antoniego, ale nie podobały nam się
              nasze indywidualne pomysły i razem wybraliśmy imiona, które podobają się obojgu.
          • olivka_83 edzia79 14.03.07, 10:00
            ja kiedy wrzucilam imie oLiwier na to forum to rzucili sie jak sepy z
            docinkami, sugerujac ze to imie z patologicznej rodziny.... wiec OLEWKA big_grin
            pozdrawiam
          • magda120975 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 18.03.07, 18:51
            A ja mam Oleńkę,we wtorek kończy 6 miesięcy.Pozdrawiam
            • gosiaak84 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 19.03.07, 17:13
              Weronika, Oliwia, Marta, Maciej, Marcin, Kubuś - tylko nie wiem czy zdołam
              wszystkie wykorzystać... smile
    • meeg23 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 14.03.07, 09:16
      moj synus ma na imie Samuel corcia miala na imie [Alicja] a teraz mam nadzieje
      bedzie znow dziewczynka i dam jej na imie Emilia,( Emi,Emili)
      • boborobol Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 19.03.07, 19:08
        A ja mam 8-letniego Piotrusia ,a w lipcu urodzi sie Rozalka albo Jas
      • boborobol Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 19.03.07, 19:09
        A ja mam 8-letniego Piotrusia a w lipcu urodzi sie Rozalka lub Jas
    • angelika783 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 14.03.07, 09:57
      dziekuje za Wasze opinie! wink
    • ela.blue Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 14.03.07, 11:42
      ja rodzę w czerwcu i prawdopodobnie będzie dziewczynka - Marysia. A jesli bym
      miala chlopca to dalabym mu na imię Adaś. Myślę jednak, że dopiero jak się
      urodzi to zobaczę jakie imię do niej pasuje i zdecydujemy wtedy. pozdrawiam.
    • glazurek Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 14.03.07, 15:44
      2 tygodnie temu urodziłam córeczkę.
      Ma na imię Adrianna.
      Z chłopcem byłby problem, mąż miał inne propozycje, ja inne i nic nam się nie
      zbiegało. smile
      Ja chciałam Wita, Kajetana, Tymona, mąż: Wojtka, Karola, Jana.
      • a.stalowa Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 18.03.07, 19:30
        Mamy juz imiona,choc zapewne zmieni sie wiele w ciagu kolejnych 7 miesiecy.
        Na dzien dzisiejszy dla dziewczynki Jagoda(Jagódka),a dla chlopca Leonard(Leo).
    • aneta00001 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 18.03.07, 18:56
      A my będziemy mieli Kajusię, gdyby jednak był chłopczyk to szybko zostanie
      Kajetankiem!!!!!!!(ewentualnie Iwo)!
      • aga.knobel Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 18.03.07, 22:25
        A u nas bedzie Maja, a jesli jednak chlopiec to Matteo
    • dziubek19831 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 19.03.07, 19:55
      Ja jestem w 16 tc i już szukam imion mimo, że nie wiem kto siedzi w moim
      brzuszku ale mam takie propozycje Wktoria , Bartosz Pozdrawiam
      • aga716716 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 07:39
        U mnie na początku maja będzie Wiktoria. Kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy czy
        chłopczyk czy dziewczynka to była propozycja Marcel, Dominik lub Sebastian.
        Imię dla dziewczynki wybraliśmy jeszce przed tym jak dowiedziałm się, że jestem
        w ciąży. Pozdrawiam.
    • dorota814 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 07:49
      Mamy juz jedna coreczke, ma na imie Laura, teraz zastanawiamy sie nad drugim
      imieniem. Poki co mam narazie tylko dla chlopca - Nathan. Jakos nie lubie
      polskich imion.
      • ania0079 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 09:04
        Kajetan i Amelia
        • dorota814 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 09:10
          dobra, sa tez opcje dla dziewczynki: Emili, Mia lub Sara
    • l09_11_1982 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 10:24
      Witam.Jeslem w 8 misiącu ciązy i wybrałam imie dla dziewczynki ( bo ową mam
      urodzić :}} ) bedzie to Julia smile Jeśli będzie chłopiec (jednak ) to będzie
      albo Nataniel albo Bartuś big_grin Polecam!!!Pozdrawiam
    • karolcia72 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 10:31
      Dominik lub Kinga,Nina
    • maadam Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 11:55
      pasujace do nazwiska, bez fajerwerkow, jak slysze w przedszkolu Alana czy
      Samante - dreszcze mnie przechodza. Mam synka Kacpra (fajne, wesole,
      ekspresyjne chlopaki) i czekam na corke - chyba Natalie Ige. Ale wybierajac
      imiona zwracalam uwage na to, czy maja miedzynarodowe odpowiedniki. Przydatne
      na wakacjach. Moj synek bardzo sie cieszy jak wolaja na niego Gaspar. Jest taki
      dumnysmile))
      • zuzana03 Re: Jakie imię dla dziewczynki a jakie dla chłopc 20.03.07, 14:20
        Dla chlopca Filipek, a dla dziewczynki Nell, Gabrysia lub Zuzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka