2007

(68 wyników)
  • .. nie - nie pomyłka. W roku ubiegłym po corocznym show piwno-odpustowym zapowiedziano, ze Dni Morza 2007 nie bedzie, bo spolszczone juz "tolszypy" zastapia gawiedzi rozrywkę.Koszty dwóch imprez jednocześnie sa nie do przełknięcia. Ostatnio bakaja tu i ówdzie, ze Dni Morza jednak będą w dniach 08-10.06 .Co wy na to?
  • W Gdyni są teraz Tolszipy, gazeta.pl wrzuca na pierwszą stronę linki do artykułów na ten temat. Ja niestety nie pamiętam, jak to wyglądało w 2007 r, kiedy ta impreza odbywała się w Szczecinie (zresztą wolałem wtedy oglądać żaglowce a nie portale internetowe). Pamięta ktoś może, jak wtedy w ogólnopolskich mediach wygladały relacje z TTSR 2007?
  • Dzisiaj słyszałem, że do Szczecina przypłynie ponad 100 żaglowców. Czy ktoś może to potwierdzić ? Byłaby to niesamowita sprawa.
  • Czy w magistracie jest chociaż jedna osoba, która jest wystarczająco kompetentna do organizacji regat? Jeżeli tak, to kto to jest? Czemu działania podjęte dotychczas przez UM są tak skrzętnie skrywane przed opinią publiczną? Co zrobiono przez te pół roku, oprócz tego, że "kończą się negocjacje z organizatorem regat"? Czy to prawda, że jakieś firmy dostały już jakiekolwiek zlecenia z UM związane z organizacją regat? Jeżeli tak, to jakie firmy? Dziwnym dla mnie jest, że pełnomoc...
  • Wybierz wegetarianizm :) empatia.pl/plik/110.jpg 1 10 2007, Międzynarodowy Dzień Wegetarianizmu -- www.empatia.pl/raport/ www.viva.org.pl/sklep/catalog/index.php?cPath=22_85 alternatywnezycie.pl vege.spinacz.pl/str.php?dz=33 vegie.pl
  • Idąc, ponoć chodnikiem, czytałem gazetę. Nagle, noga ślizgnęła się, a ja fiku miku! Pytacie, co dalej, i gdzie miałem metę? Salto robiąc, w psim, lądowałem nocniku!
  • Pan DOnald Tusk głosił w 2005 roku przed wyborami: "jeśli wygra PiS bezyna będzie kosztować 8zł a Dolar 6zł!" 17 wrzesień 2005 (nieco ponad tydzień przed wyborami) - 4,49 8 październik 2005 (ok 2 tygodnie po wyborach) - 4,20 24 wrzesień 2007 (2 lata po wyborach) - 4,17 (o kursie Dolara nie wspomnę) I jak tu wierzyć panu przewodniczącemu?
  • Narodziła się piękna inicjatywa pod nazwą Referendum 2007! :-) Pomysł polega na tym, że jak się zbierze 100.000 podpisów za, to można wystąpić o przeprowadzenie referendum w sprawie odwołania prezydenta RP, oraz rozwiązania Sejmu V kadencji. Szczegóły na stronie: www.referendum2007.org/ Czyżby sposób na kaczki? :-) Uwaga! Potrzebni wolontariusze! W całym kraju, w wolny weekend czerwcowy (07-10.06), będziemy zbierać podpisy pod listami z poparciem idei referendum. Chętni...
  • Wybieramy Miss Pomorza Zachodniego 2007 www.misspomorza.pl
  • Automobilklub Stargardzki zaprasza wszystkich fanów motoryzacji na V Festyn Motoryzacyjny Św. Krzysztofa, który odbędzie się 22 lipca 2007 na płycie głównej Lotniska Kluczewo pod Stargardem. Program Imprezy: Godz. 9.00 *Otwarcie Biura Festynu, przyjmowanie zgłoszeń do udziału w Festynie Godz. 9.30 *Rozpoczęcie wyścigów na dystansie 1/4 mili ( sam. osobowe, motocykle, ciągniki siodłowe ) Godz. 11.45 *Uroczyste otwarcie V Festynu Motoryzacyjnego Ś w, Krzysztofa Godz. ...
  • żeby tylko rozporządzenia ministerstw wychodziły na czas, nie było protestów w przetargach opóźniających rozpoczęcie inwestycji i żeby meyery nie protestowały, a będzie dobrze. problem w tym, ze polacy raczej nie potrafią wykorzystywać efektywnie tego, co otrzymują z kasy unijej. oby to się zmieniało z kolejnymi latami.
  • Mira jest żałosna. Ciężko jej uporać się z własną menopauzą. Poza tym jest pyskata, tepa, roztargniona i niekompetnetna. Jak nie spadnie ze stołka, to Tall Ship będzie niczym więcej jak ciut większymi Dniami Morza. Jedyna osoba, która wierzy, że do Szcecina przyjedzie na Tall Ship (3-4 dni bodajże) 2 mln ludzi (słownie: dwa miliony ludzi). Prędzej uwierzę w Park Fantasia niż w te cyfry.
  • Mam pytanko: czy ktoś może się orientuje czy w pytaniach testowych na aplikację radcowską 2007 były jakieś nieścisłości? zabrakło mi 3 pkt i chcę się odwołać i szukam podstawy...dziękuję!
  • No i co?
  • Szkoda ze Sediny jeszcze nie odresteurowalismy.Bo czym kochani jest symbol ksiazecego miasta Szczecina? Sumienie i slowo czynia czlowieka krolem ziemi.
  • Dane z Gazety Prawnej: Podatnicy w 2007 zapłacą mniej dzięki: - waloryzacji skali i kosztów w 2006 r. - 1708 mln zł; - waloryzacji skali i kosztów w 2007 r. - 1946 mln zł; - zaliczaniu do kosztów usług medycznych - 25 mln zł; - jednorazowym odpisom amortyzacyjnym - 150 mln zł. ----------------------- Razem ponad 3,8 mld zł. I więcej : - na wzroście podatku w konsekwencji obniżenia składki rentowej - 2400 mln zł; - opodatkowaniu samochodów służbowych - 1500 mln zł; - zm...
  • Etiuda Chopina F- dur, gołębie na trawie rozsiane. poletnie drzewa migocą przez liści ruchome przybranie. Tak, bez rewolucji, bez szukania dróg nowych, bez zmian wszelakich, bez gonitw. Tak, spokojnie, świat wypełniony. Tak bym zawsze, tak bym chciał.
  • Roku 2007 o jakim marzylismy, wszystkim i kazdemu z osobna! Naprawde i z serca Wam życzę i sobie! Nie wiem czy mi sie uda dostac do kompa, ja juz jade balować! Nowy rok bedzie moim przełomowym, mam nadzieje na dobre! Niech i Wam takim sie stanie - szczęsliwym! Szalonej zabawy, w granicach zdrowego rozsadku! A potem podzielimy sie wrazeniami...
  • mija dzionek , piękny dzionek ( wspomnienie lata ). A to już pierwszy dzień jesieni. Mniej o wyborach i polityce ;-) A może z nadejściem jesieni poprawi się nam humor i będzie radośniej w Szczecinie na ulicy, w parku czy ogrodzie ? pzdr cyt: " Nie ma brzydkich kobiet, tylko czasem wódki brak. "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się