2007

(26 wyników)
  • Ja pamiętam jak wyglądała ta tkalnia kiedy jeszcze działała. Dzisiaj to ruina, której pożar wiele nie zmienił. Może wreszcie znajdzie się ktoś z dobrym pomysłem na zagospodarowanie tego obiektu i zachowanie jego zabytkowej wartości?
  • Do końca stycznia można głosować na jedną z czterech kandydatur do tytułu Łodzianina Roku 2007. Głosowaliście już? Bo jeśli nie to polecam Krzysztofa Candrowicza (tego od www.lodzartcenter.com , www.fotofestiwal.com , www.lodzdesign.com oraz www.lodz2016.com ) Można głosować na jedne z trzech sposobów, polecam ten: www.lodzianinroku.pl/?page=vote
  • Czas goni, a ja nie wiem gdzie w tym roku będę się bawił.Interesuje mnie Sylwester w przedziale cenowym 0,00-600,00 zł od pary.Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje to podzielcie się nimi.-:)
  • ZA TAKĄ FORMUŁĄ FESTWIWALU KROPA BĘDZIE ZA.
  • Łódź 15 listopada 2007 r. Dosyć tego! Wystarczy! Państwu już dziękujemy! Szanowni obywatele, współmieszkańcy, „ziomale” czas najwyższy powiedzieć DOŚĆ ekipie rządzącej naszym biednym miastem. Gdzie spojrzeć, wszędzie – we Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku i Gdyni i Krakowi… korzystając z niezwykłej historycznej szansy, nadrabiane są ogromne cywilizacyjne zapóźnienia, trwa pogoń za Europą! Wszędzie czuje się ducha czasów, ducha twórczej inicjatywy obywateli, ...
  • Czas ruszyć z kolejnoroczną remontową historyją. Oby 2007 był ku temu dobrym czasem. Dźwigów zwiastujących nowe inwestycje w miejście stoi coraz więcej, ale jeszcze fajniej byłoby gdyby liczba rusztowań wzrastała w podobnej proporcji. Odcinki z lat poprzednich można obejrzeć tu: 2006 - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=34467552 2005 - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=19080585&a=19080585 2004 - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=443&w=11336606 2003 - forum.gazeta.pl...
  • deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4808763.html
  • Ogólnopolski Tydzień Wegetarianizmu - 2007 w Łodzi. Z okazji tygodnia wegetarianizmu, w Łodzi odbędzie się szereg imprez, min.: happeningi, pokazy gotowania połączone z degustacją dań wege, warsztaty plastyczne dla dzieci, przedstawienia muzyczno-taneczne dla dzieci, prelekcje na temat zdrowego odżywiania się, projekcje filmów o zwierzętach, wykłady lekarzy na temat wegetarianizmu, wystawy zdjęć dotyczących wegetarianizmu, wystawa sztuki współczesnej wege artystów, koncerty grup regga...
  • Ponieważ ruszyło się trochę w Łodzi w tym temacie, warto więc rozmawiać o planach na przyszły rok. Liczę na to, że przyszły rok obdarzy nas wieloma ciekawymi projektami, które niekoniecznie trafią do szuflady. A teraz pora na przedstawienie planów na 2007 rok. Budowy i przebudowy kontynuowane: 1. Hala widowiskowo-sportowa 2. Aquapark 3. Osiedle J.W. Construction 4. U Scheiblera 5. Salomon Barciński Park 6. Biurowiec Monnari 7. Hotel Campanile 8. CKD od ponad 30 lat 9. Hotel And...
  • Kto wie niech napiszę ??????????
  • Witam, wybieram sie w lutym na wyprawę na Kilimadżaro, szukam chętnego do towarzystwa, czas trwania 9 dni, koszt 2300 $ (za wszystko: samolot, jedzenie, przewodnik, tragarze)z dodatkowym dniem na aklimatyzacje pawel30009@wp.pl
  • Głosujcie! ;) www.bryla.pl/bryla/1,85301,4904886.html -- Odpłyń Łodzią z EL-042
  • ja nie palę już z 7 lat i jest mi całkiem z tym dobrze. Tak więc wszystkim co to uważają iż sale dla niepalących oddzielone paprotką od sal dla palących mają czyste powietrze - życzę głebokiego oddechu i skorzystania z jutrzejszej okazji żeby przekonać się tym na własnej, pachnącej skórze. PS. Fajki naprawdę śmierdzą, poważnie, uwierzcie - to żaden mit - to fakt.
  • Ciekawe czym można zachęcić w tej chwili do inwestowania w Łodzi. Siła robocza tania juz nie chce być a wykształcenie takie sobie . Może jakieś centra logistyczne po wybudowaniu autostrad.
  • Pogratulujmy.
  • Szukam na googlu itp i nidgzie nie ma serwisu poświęconego typowo miejskiemu sylwestrowi w Łodz w jakims clubie, restauracji, dyskotece, szkole itp. czy ktos wie gdzie mozna tanio i fajnie spedzic sylwestra przy fajnej muzyce :)?
  • Wydaje mi się, że Stachursky`ego widziałam 31.12.06 między g.22.00 a 23.00 w Krakowie w "Sylwestrze Gwiazd w Krakowie"
  • Papieskie centrum to nie jest dobry interes dla łodzian dziś Chcę, by łodzianie dowiedzieli się, że firma Opal nie pojawiła się w Łodzi, by wybudować papieskie centrum, ale by robić tu dobre interesy, głównie budując tysiące mieszkań za pieniądze banków i przyszłych mieszkańców. Centrum i cała "rewitalizacja Księżego Młyna" jest tylko kartą przetargową w tych interesach. W artykule (fragmenty zamieszczamy obok - przyp. redakcji) nie ma słowa na ten temat. Inwestor nie złożył żadnych ...
  • Dziś, dziś
  • Projekt uchwały w sprawie przyjęcia Programu rewitalizacji domów familijnych druk nr 138/2007 >>>> uzasadnienie >>>> załącznik nr 1 >>>> załącznik nr 2 >>>> załącznik nr 3 >>>> załącznik nr 4 >>>> załącznik nr 5 >>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się