Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      2007

2007

(23 wyniki)
    • jestem zainteresowany wykupieniem oferty wypoczynku w egipcie juz teraz ...z wylotem w 2007-06 mam nadzieje na leprza oferte cenową linda122@gazeta.pl
    • Hej! Mam zamiar wyjechać w rzeczonym terminie do Egiptu, będzie to mój pierwszy wypad do tego kraju. Niestety wcześniej nie da rady, bo praca i te pe. Mam więc kilka pytań kierowanych do tych, którzy w kraju faraonów byli już nie raz i znają się nieco na podróżowaniu tam... Na jaką dokładnie pogodę mam być przygotowana? Czytałam wypowiedzi w tematach o listopadzie, czy wrzesień wygląda podobnie? Czy biura podróży już teraz szykują oferty na przyszły rok (ten mój wrzesień), czy trz...
    • Chodzi mi nie tylko o Egipt, ale o inne kraje też. Albo przynajmniej oferty na dlugi weekend majowy.
    • Witam wylatuję 26.03.2007 r. z Eccoholiday do tego hotelu i mam pytanie jeśli ktoś z was tam był, to jakie ma wrażenia i odczucia, czego się spodziewać? zarówno miłego jak i mniej miłego. Za wszelkie info bedę wdzięczna :) poczytałam już troszke o tym rejonie ale to nie to samo co relacja na bierząco z pierwszej ręki :) Pozdrawiam
    • Proszę szanownych forowiczów o poradę - jak fajnie WYRWAĆ wczasy do Egiptu w 2007 roku / 4 osoby/- czy czekać na lasta czy kupić wczesniej z 35% rabatem a moze ktoś podpowie jeszcze inne rozwiązanie. Z góry serdeczne dzięki.
    • Czy wiecie może coś więcej na temat tego hotelu? Jaki jest All na plaży? Czy cokolwiek ze spa jest w cenie All? Ile kosztuje tam masaż? Ile jest restauracji w formie All? Czy jest przy hotelu jakaś szkoło nurkowania? Czy są owoce, bo narzeczony je ich mnóstwo? Czy wszystkie pokoje maja okna na morze, czy lepiej zostawić jakiś bakszysz przy przydzielaniu pokoju? Jedziemy na podróż poślubną i bardzo zależy nam na fajnej plaży i nurkowaniu, bo chcemy mieć PADI. Za bardzo tez nie wi...
    • W lutym 2007 roku jedziemy idywidualnie do Egiptu.Jest nas 6 osób.W Polsce kupujemy bilety lotnicze, a za resztę płacimy na miejscu.Naszym przewodnikiem będzie egiptolog, który współpracuje z Myśliwcem w Sakkarze i przez kilka sezonów prowadził wycieczki objazdowe po Egipcie w imieniu jednego z biur podróży.Każdy z nas był już kilkakrotnie w Egipcie, liznął trochę historii tego kraju i teraz pragnie zwiedzić go trochę z innej strony oraz dotrzeć w parę miejsc, do których nie docie...
    • Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie udzielę na nie odpowiedzi. Byłam z dwuletnim dzieckiem. Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko Bożena
    • Czy ktoś był na takiej wycieczce fakultatywnej? Dzień 4: Śniadanie. W Asuanie zobaczycie Państwo Niedokończony Obelisk, Wielką Tamę oraz Świątynię Izydy na wyspie Philae. Lunch oraz kolacja i nocleg na statku. Głównie chodzi mi o możliwość fakultatywnego zwiedzenia Abu Simbel - czy w takim programie jest na to czas. Niby jest wolne od lunchu do kolacji, ale nie wiem, czy to wystarczy (autokarem zapewne nie, ale może samolotem - ciekawe jaka cena).
    • Chciałbym poddać temat głosowaniu, bo sam zapodałem podobny wątek, który mi skasowano, co mnie delikatnie mówiąc poruszyło
    • Znajomy znajomego był w sierpniu w tym hotelu - jest bardzo niezadowolony: brudno (chociaż nowy hotel), wymuszanie bakszyszu, nie zmieniana pościel i ręczniki. Podobno w ubiegłym roku było OK,a teraz paskudnie. Chciałabym to zweryfikować. Czy ktoś wrócił niedawno z Titanic'a i mógłby napisać kilka słów? Pozdrawiam
    • Lęce z mezem i synem na dwa tygodnie ,wylot z warszawy , moze jeszcze ktos ,Chetnie poznam Grazyna
    • Chetnie poznam opinie osob, ktore ostatnimi czasy byly z Triada - moze z kwietnia 2007r.
    • ju kontakt gg 6769910 albo email adam.kasicki@wp.pl
    • witam, prosze o info od osób które wróciły z hotelu Palmyra resort w Sharmie czy wybudowali już zjeżdzalnie?
    • Za Ambasadą Egiptu w Polsce: "Opłata wylotowa Niniejszym informujemy, iż tzw. opłata wylotowa (departure tax) obowiązuje w następujących wysokościach: do końca kwietnia 2007 – 7 USD od maja do końca października 2007 - 11 USD od listopada 2007 – 15 USD". www.egipt.org.pl/aktualnosci,1.html Hm, no coments
    • We wrześniu jadę z rodzinką do hotelu Dana Beach w Hurghadzie. Interesują mnie wszelkie informacje na temat tego hotelu a szczególnie formuła all inclusive. Jakie wyżywienie i napoje. Warunki zakwaterowania itp. Z góry dzięki.
    • Planuję wyjazd do Hurgady na przełomie stycznia i lutego w okresie ferii zimowych.Niestety mam do dyspozycji tylko wakacje i ferie,inne terminy odpadają ze względu na wykonywany zawód:) Chciałbym się zapytać osób,które były w tym okresie w Egipcie czy pogoda jest w tym okresie znośna.W teorii jest tam wtedy 21-24 stopni w ciągu dnia,ale odczuwalna temperatura może być niższa. Słyszałem że w tym okresie wieją tam silne wiatry,czy to prawda? A jaka jest ogólnie pogoda,czy niebo jest ...
    • Witam Obiło mi się o uszy że wymyslili jakąś opłate którą uiszcza się przy wylocie z Egiptu. Czy słyszał ktoś o czymś podobnym. Jak byłem w 1999 r. to nie przypominam sobie o czyms takim. Pozdrawiam
    • ramadan(5)

w jakim okresie przypada ramadan? czy ma to jakies znaczenie dla turystow? lece 3 października na 2 tyg i zastanawiam sie, czy sie przypadkiem nie załapie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się