2007

(26 wyników)
  • ''Kto zrobił jej dziecko? Pamiętacie Joannę Sosnowską (39 l.), byłą posłankę SLD? Kiedyś zasłynęła jako autorka projektu ustawy ułatwiającej życie ludziom żyjącym na kocią łapę. Dziś znów jest o niej głośno. Eksparlamentarzystka, a obecnie radna Olsztyna, właśnie powiła dziecko. Cała Warmia aż huczy od plotek, zastanawiając się, kto jest jego ojcem. Były kochanek Sosnowskiej, wiceprzewodniczący olsztyńskiej rady miejskiej Waldemar Żakowski (48 l.), nie chce uznać noworodka. - ...
  • Tytuł powinien brzmieć: Czy rada miasta pracowała w 2007 roku?
  • Na co pojda pieniadze przeznaczone na rozwoj Olsztyna w latach 2007- 2013?Skoro nowej hali nie bedzie,stadionu nie bedzie,basenu olimpijskiego nie bedzie,filharmonia?,robi sie wszystko zeby tramwaje nie powrocily(zleca sie juz chyba100 ekspertyze,niedlugo Berlin chyba bedzie to opiniowal) wiec na czym ma polegac ten "skok cywilizacyjny Olsztyna"?Na wymianie polamanych chodnikow i postawieniu kilku wiat przystankowych?
  • To ten Rybicki startuje z pierwszego miejsca u nas? A co on się tak napracował? A co on zrobił dla Warmii i Mazur? Ale na postkomunie mieniącej się maurskimi wykształciuchami wjedzie ponownie do Sejmu, bo ciemnota zaściankowa warmińsko-mazurska niekumata. Kumaci wyjechali poza województwo, nestety też jestem niekumaty i zaglosuję chyba na PSL.
  • Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Spelnienia pragnien i marzen. Slonca w sercu i na twarzy... :-)
  • Opinia o koncertach. Wszystkim polecam festiwal rockowy w Węgorzewie. Doskonała organizacja, zero zadym i dobra muza. Do Hunterfestu nie mam zaufania po tym, co stało się rok wstecz (nie przyjechały wszystkie gwiazdy, np Opeth oraz duża liczba miejscowego dresiarstwa, które za cel numero uno postawiło sobie łomotać metali). Węgorzewo rulezz ! Już niedługo !!
  • Przecież pieniądze miały iść za pacjentem!? Czekam tylko kiedy to wszystko pieprznie.Czekam i nadal wydaję kasę na prywatnych lekarzy :(
  • www.9marca.prv.pl/ Wszystko wskazuje na to, że 9 marca możemy mieć spore kłopoty z wezwaniem Policji. Funkcjonariusze szykują akcję protestacyjną i może ich byc duzo mniej w pracy niz zwykle. Szczególy dotyczące protestu w linku zamieszczonym powyżej.
  • W Olsztynie 1 sierpnia o godz. 10 w Ośrodku Badań Naukowych przy ul. Partyzantów 87 odbędzie uroczyste posiedzenie Klubu im. Gen. Stefana Grota Roweckiego, podczas którego odbędzie się spotkanie ze świadkami historii – uczestnikami Powstania Warszawskiego. Z kolei o godz. 16 odprawiona zostanie uroczysta msza św. w kościele pod wezwaniem św. Józefa (na Zatorzu). Następnie o godz. 16.45 rozpocznie się uroczystość pod pomnikiem Powstania Warszawskiego (u zbiegu ulic Limanowskiego i...
  • Szczególnie ciekawe jest połączenie "Gułag" z Ełku do Zielonej Góry przez Białystok. Mozna w tym samym czasie polecieć do Londynu, zrobić zakupy i zwiedzić, powrócić i się jeszcze wyspać.
  • czy to prawda?
  • Czy w styczniu 2007 ceny mieszkań w Olsztynie wzrosły jak gdzie indziej? Jak podaje prasa w Poznaniu cena metra wzrosła o 10,1 proc. w porównaniu z grudniem ub.r. i wyniosła średnio 4 tys. 796 zł. We Wrocławiu odnotowano wzrost o 8,4 proc. (średnia cena m kw. - to 7 tys. 206 zł). Ceny w Łodzi wzrosły o 6,7 proc. - za m kw. mieszkania trzeba było zapłacić średnio 4 tys. 734 zł. A czy ktoś słyszał o podobnych analizach w Olsztynie? Czy macie orientację o ruchach cenowych? Zamierzam kup...
  • Wszystkim Forumowiczkom wszystkiego najsłodszego... :)))
  • koszt poręczy 17 000 zł... matko huto
  • Osobiscie stawiam na Sieniewicza...
  • moja córka miała najlepszy wynik w szkole- 91 pkt. Jestem z tego dumny ale mam pretensje do jej nauczycieli ze oceny ma zanizane za dyskusje i własne zdanie,nauczyłem ja mieć własne zdanie i walczyc o swoje.Nauczyciele tego nie moga znieść,taka jest prawda
  • Tylko dalej nie rozumiem po co remontować Artyleryjską, jak idealnym rozwiązaniem byłoby wykorzystać ul.Leśną i tak nie używaną, ominęło by to całkowicie ul.Wojska Polskiego.
  • Tusk: Kto zdobył władzę - straci ją , jeśli nie spełni obietnic 2008-03-01, ostatnia aktualizacja 2008-03-01 18:10 19.10.2007 10 Zobowiązań PO W ostatnim dniu kampanii wyborczej Donald Tusk podpisał 10 zobowiązań partii, po wygranych wyborach. Są to kolejno: 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic 4. Zagwarantujemy ...
  • Rząd PO usunął pakiet projektów przeciwpowodziowych źródło: newsletter.kppis.pl Rząd Jarosława Kaczyńskiego w październiku 2007 roku przygotował pakiet projektów, których realizacja pozwoliłaby Polsce radzić sobie z powodziami. Inwestycje te miały być współfinansowane ze środków unijnych, a ich wartość wynosiła w sumie prawie 6,5 miliarda złotych. Jedną z pierwszych decyzji Elżbiety Bieńkowskiej, minister Rozwoju Regionalnego w rządzie Donalda Tuska, było usunięcie wszystkich przec...
  • stop-rakowi.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się