2007

(48 wyników)
  • jak uważacie?
  • Pomijając kwestię zdawalności, na którą ważący wpływ miało wycofanie Giertychowej amnestii maturalnej, jak przedstawia się porównanie wyników ubiegłorocznych i tegorocznych maturzystów? Czy wypadli lepiej, czy gorzej? To pytanie jest istotne dla "starszych" nowo- maturzystów, którzy w tym roku chcą dostać się na zupełnie nowy lub drugi kierunek studiów - by wiedzieli, z kim będą konkurować :). Mnie osobiście najbardziej interesuje porównanie wyników z rozszerzonej historii, pods...
  • UWAGA!!!!!!!!!!! matura 2006 mija a 2007 zbliza sie wielkimi krokami! na maturze ustnej mialam motyw tanca w literaturze i napewno sporo osob wybierze ten temat rowniez w nastepnym roku a ja oferuje sprzadaz swojej pracy1 nie koniecznie do sciagmiecia jej w calosci ale chocby do przeczytania i moze zaczerpniecia kilku zdan ;D praca oceniona na 20 ptk czyli max!!! do pracy dolaczam bibliografie i ramowy plan prezentacji a ponadto pytanie jakie zadala mi komisja do pracy i pytania ...
  • No właśnie chciałabym się dowiedzieć czy maturę 2006 będzie można poprawiać w sesji zimowej 2007? Słyszałam, że ma być tylko jedna, letnia sesja. Czy to prawda? (Już teraz wiem, że nie wyrobię się z materiałem z chemii a marzy mi się weterynaria :()
  • witam wszystkich:) w maju 2007 będę pisała po raz pierwszy polski na poziomie rozszerzonym i jestem przerażona ZUPEŁNYM brakiem jakichkolwiek arkuszy maturalnych w księgarniach!Arkusze, owszem są,ale nie zawierają zmian wprowadzonych przez Romusia.Jak powiedziała mi sprzedawczyni,aktualne arkusze będą dopiero po maturze 2007!Jak sie zapytałam ,,Ale na czym mam ćwiczyć testy?",bezradnie rozłożyła ręce.W związku z tym, moje pytanie jest następujące:czy ktoś wie, gdzie takie testy ...
  • hej:) wie ktos moze czy sa juz gdzies zasady rekrutacji na studia 2007? bo szukam i nigdzie znalezc nie moge;/ tylko nie piszcie ze na oke i te perspektyw,bo tam i tak nic nie znalazlam:/
  • pytanie do osób które miały styczność z maturami z lat 2007 i 2008? która łatwiejsza, która trudniejsza? Ci, co pisali wcześniej - ile mieliście % w tamtym roku, na ile liczycie w tym? co z progami na AM?
  • poprawialiście mature? jak Wam poszła? na ile ptk liczycie? co myślicie o poziomie 2007 i 2008? gdzie na farmacje składacie? mnie wydaje się że chemia w tym roku była łatwiejsza a biologia podobna, mam nadzieje że progi nie wzrosną, składam do lublina i wawy, może też do łodzi a Wy?
  • jak to ma wreszcie wygladac ? bo ja juz nie mam do tego glowy:(
  • Witam:) Czy może ktoś z Was zdaje maturę na starych zasadach??? Ja zdaję 15 stycznia 2007 roku, czyli za niecałe 2 tygodnie. Zdaję w Lublinie, jestem już po 30, więc to moja ostatnia szansa w tym roku. Wiecie coś na ten temat, macie jakieś podejżenia co do tematów z polskiego??? Zdaję jeszcze z geografii i rosyjskiego. Mówią, że to rok Wyspiańskiego, więc można się spodziewać, np. "Wesela". Proszę o jakieś rady i kotakt osób, które właśnie w tym roku zdają, lub zdawały w ubiegłym...
  • Hej! Okazuje sie, że projekt rozporządzenia (dostepny od kilku tygodni na stronie MEN) min. Giertycha różni się jednak od rozporządzenia podpisanego przez niego wczoraj. Podpisane rozporządzenia znajduje się pod adresem: www.menis.gov.pl/oswiata/projekty/rozporzadzenie_080906_1.pdf I te zmiany NAPRAWDĘ ROBIĄ RÓŻNICĘ! Ucieszyłem się nawet po przeczytaniu tego fragmentu: "§ 2. W roku szkolnym 2006/2007 osobom, które przystąpiły do egzaminu maturalnego w części pisemnej z danego...
  • Nie złożyłem deklaracji wstępnej przed 30 września, czy da się jeszcze coś zrobić żeby poprawić maturę w 2008 roku?
  • Jakie lektury obowiazuja maturzyste zdajacego odpowiednio poziom podstawowy i rozsz. w nadchodzacym roku szkolnym? Caly czas sa "afery" w sprawie listy lektur, ale czy nas bedzie obowiozywala w tym roku ta "giertychowska" lista, czy ta ktora dotad przerabiali nauczyciele? Bylbym bardzo wdzieczny za jakiegos linka do jakiejs "prawidlowej" listy
  • Mam pytania a propo amnestji, jak to wyglada w tym roku, liczy sie 5 obowiazkowych egzaminow? a jak ktos zdawal czesc egzamunow na podstawi a czesc na rozszerzeniu, to jak to mu sie liczy. bo na swiadestwie bedzie mial wyniki z roszerzonej przeliczone na podstawe. wtedy moze dojsc do sytlacji takiej ze mam wynik z 8 egzaminow, np. usnte z polskiego i obcego, pisemne z polskiego, obcego i wybaranego na poziomie rozszerzonym i podstawowym? Wtedy wylicza sie srednia z 8 egzaminow, c...
  • Z powodu mojego wyjazdu, opisanego w innym przyszpilonym wątku, zakładam temat już teraz. Spróbujmy uniknąć bałaganu na forum i tworzenia dziesiątek wątków-klonów na temat wyników tegorocznej matury. BARDZO PROSZE O WPISYWANIE SWOICH WYNIKOW* W TYM TEMACIE. * Wyników, jakie otrzymacie oficjalnie od OKE. Proszę nie zaśmiecać wątku spekulacjami, pobożnymi życzeniami czy innymi rewelacjami wziętym,i z księżyca - odnoście terminów i samych wyników. Korzyści będą obopólne: zyskacie...
  • jak wam poszlo , jesteście zawiedzeni czy szczesliwi? jakie pierwsze reakcje uczucia. bo moje nie za bardzo jestem zla ze dokonalam takich wyborow. dlaczego nie mozna cofnac czasu ?:(
  • Temat brzmi -Na podstawie fragmentu i całej powieści Bolesława Prusa pt. Lalka scharakteryzuj Wokulskiego jako bohatera dwóch epok literackich
  • Może mi ktoś powiedzieć (lub dać linka) z zakresu materiału do matury podstawowej z j. polskiego na rok 2007? Co trzeba przygotować żeby nic nie zaskoczyło?
  • j.w.
  • Jak myslicie unieważnia nam polski - wczoraj cos w telewizji mówili ?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się