2007

(56 wyników)
  • Witam :) orientujecie sie, czy becikowe dla wszystkich, niezaleznie od uzyskiwanych dochodow zostaje w 2007 roku? Pozdr, A.
  • Witam. Mam pytanie odnośnie obowiązujących przepisów. Otórz 14 listopada kończy mi się urlop macierzyński, potem do 8 stycznia będę przebywać na urlopie wypoczynkowym. Od 9 stycznia planowałam iść na urlop wychowawczy ale... Jeśli urlop wypoczynkowy za 2006 rok będę mieć w styczniu to czy jest możliwe abym mogła wybrać po nim również urlop wypoczynkowy za 2007 rok w pełnym wymiarze 26 dni?? i dopiero później wychowawczy?? Jeśli wiecie coś na ten temat to bardzo proszę o odpowiedź...
  • Urodzę lada dzień. Po macierzyńskim zostało mi do wykorzystania 15 dni urlopu, który skończy się w pierwszym tygodniu stycznia 2007 i tu nachodzi mnie pytanie - czy w takim razie mogę wziąć potem od razu cały urlop za 2007 skoro planuję 3 lata wychowawczego? Czy urlop za 2007 w ogóle mi się należy? A co z 2 dniami opieki na dziecko za 2007?
  • Czy juz rozliczaliscie sie z podatku??A moze znacie jakis dobry progran do rozliczenia.Ja niestety zielona jestem w te klocki i nie mam kogo prosic o pomoc to moze wy mi cos podpowiecie ;) z gory dziekuje
  • Możecie jakis polecić do ściagnięcia z netu? Chodzi o taki dla debili, który pyta o wszystko, a podatek czy nadpłatę sam wylicza.
  • Witam mam do was takie pytanka otóż sprawa wygląda tak 31stycznia 2009 urodziłąm córeczke 4 sierpnia kończy mi się zaległy urlop i powinnam już wracać do pracy jednak zamierzam iść na wychowawczy w tym moje pytanka: 1. Za jaki rok musze wyciągnąc dochody z US 2. Co musze wziąść od pracodawcy żeby w MOPS-ie starać się o zasiłek wychowawczy. 3. Czy muszę cos wyciągać z ZUSU 4. Jakie dokumenty musze miec zeby starac sie o zasilek wychowawczy??
  • bedzie? czy nie? bo miało być do 31 grudnia 2006 r.
  • w archiwum oraz w swoim MOPSie nie znalazłam odpowiedzi na swoje wątpliwości więc pytam. Z pitu za poprzedni rok wychodzi więcej niż 504 zł/os jednak w styczniu zmieniono mężowi umowę (1/2 etatu), więc mam dostarczyć zasw. o dochodach męża za styczeń, ale wówczas był wypłacany czasowo (do czerwca) dodatek za relokacyję. Czy go też należy uwzględnić w zaświadczeniu do MOPS? Czy do świadczeń rodzinnych ma zanczenie, że dochody w poszczególnych miesiącach znacznie się różnią? ...
  • Witam wszystkie"Forumki", moje pytanie do Was dotyczy becikowego w 2007 r. Czy zostało, czy też nasz kochany rząd je zniósł od stycznia, tak jak to było w planach? Będę wdzięczna za wszelkie info:)Pozdrawiam
  • Jestem od stycznia tego roku na urlopie wychowawczym i i otrzymuję co miesiąc 400 zł z mops.Pieniążki przyznane mam do 31 sierpnia. Zakład pracy udzielił mi wychowawczego do 2010. Wiem ze od 1 września będą obowiązywały dochody (do wychowawczego) za 2007 rok. I ja tu tym razem przekraczam te 504 zł na osobę w rodzinie. Wiem że w takim układzie mogę być dalej na wychowawczym urlopie tyle ze bezpłatnym. Jednak za tydzień stanę z dzieckiem przed komisją o orzekaniu o niepełnosprawności. I ...
  • Jak się go liczy, tzn. co brane jest pod uwagę do jego wyliczenia. Wiem, że tylko dochód męża bo mój jest jako utracony ale chodzi mi o to z jakiego okresu. Ostatnie 12 m-cy czy rok kalendarzowy? Idę na wychowawczy od lutego czy zatem podstawa do wyliczenia tych 504 na osobę to będzie 2008 rok czy okres od lutego 2008 do stycznia 2009?? Moje dzieciaczki: Liwia 15-07-2006 i Aniołeczek
  • Mam pytanie w sirpniu konczy mi sie wychowawcze i bede starala sie o przedluzenie o kolejny rok wiec dochod meza za ktory rok bedzie brany pod uwage za 2007 czy czesc zroku 2007 i czesc z roku 2008?
  • 31.05.2006r. zostałam zwolniona z pracy, ale okazało się, że byłam w ciąży i 11.08.06 zostałam znów przyjęta, przy czym do porodu byłam na zwolnieniu lekarskim. do 31 maja zostałam rozliczona z urlopu. nie wiem czy przysługuje mi urlop od 11.08.06 do końca 2006 roku??? i ile dni za 2007 rok?-urodziłam 2.02.2007-urlop macierzyński miałam do 4.06.2007. (2 lata pracy minęły mi 22.10.2006 roku). dni tego zaległego urlopu wyliczały mi już dwie kadrowe, przy czym każdej wyszło co innego?...
  • czy mogę wykonac przelew 1% podatku ode mnie z domu i jako dowód dla US przedstawić wydruk np z komputera, czy muszę zapłacić to np na poczcie? I jeszcze jedno- czy to w tytule musi być podany ten nr KRS, czy gdzie? dzięki za odpowiedź!!
  • Witam niedawno zostałam mamą tzn 16 stycznia 2008 r, byłam w opiece zapytać sie o becikowe . Wiem ze sa dwa jeden dla każdego a drugi w zależnosci od sytuacji finansowej. Dowiedziałam sie że aby uzyskac ten drugi nasz dochód na osobe wrodzinie nie powiinien przekroczyc 504 zł. Czy dziecko wlicza sie juz w ten stan rodzinny tzn czy mam dzielic dochód naszej rodziny tylko na mnie i ma męza czy juz na nasza trójeczke . Drugie pytanie jest trudniejsze. Powiedziano mi w opiece iz a...
  • czy mógłby mi ktoś policzyć ile należy sie pieniędzy za 1 dzień urlopu wypoczynkowego jeśli w umowie jest najniższa krajowa (czyli 936 zł). Pytam o stawkę za 1 dzień bo nie jestem pewna ile dni jeszcze zostało do wykorzystania.
  • Moj pracodawca nie chce podpisac mi urlopu wypoczynkowego. Zaraz konczy mi sie urlop macierzynski i wlasni po nim chcialam wykorzystac urlop zalegly za 2007 r i caly za ten rok. Czy jest taki przepis, ktory mowi, ze pracodawca ma obowiazek udzielenia kobiecie po macierzynskim urlopu wypoczynkowego? Wydaje mi sie ze tak, ale niestety nie znam go i nie jestem pewna
  • Witam wszystkie Panie:) Ja w sprawie pracy pytam .... do dnia 31.12.2007 obowiązuje mnie umowa o prace na czas określony. Obecnie jestem w ciązy. Mój pracowadca zobowiązany jest przedłużyc mi umowę do czasu porodu to wiem .... ale czy taką umowę muszę isc i podpisać - wyjaśniam , że obecnie jestem na chorobowym - więc pytam czy mogę to zrobić na zwolnieniu???/ I drugie pytanie - będzie to moja w sumie 3 umowa o prace -czy można ją zawrzeć od razu na czas nieokreślony czy jedna...
  • moj maluszek ur sie w listopadzaie 2006. Po urlopie macierzynskim poszlam na wych do 31 sierpnia2007-chce zaznaczyc ze pracuje w szkole. od 1 wrzwesnia tez ide na wych do konca sierpnia 2008 roku .kiedy moge wykorzystac urlop wypoczynkowy za 2007 rok ,i czy taki mi sie nalezy? do pracy chodzilam do porodu
  • Witam, mam pytanie dotyczące zasad udzielania urlopu wypoczynkowego po macierzyńskim. Moja sytuacja wygląda tak, że w listopadzie kończy mi się urlop macierzyński (na ten wydłużony już się pewnie nie załapię). Bezpośrednio po nim zamierzam wziąć urlop wypoczynkowy za 2006 r (wiem, ze pracodawca ma obowiązek takowego udzielić). Urlop ten kończy mi sie dokładnie 29-12-06, potem są dni wolne i już mamy rok 2007. moje pytanie brzmi następujaco: czy mogę zażądać od pracodawcy udzieleni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się