2007

(46 wyników)
  • Tak wieszacie psy na tych frankowcach i innych walutowcach, że będa sie wieszać, skakać z okien, podcinac żyły, itp. a okazuje się, że oni mieli się całkeim dobrze nawet w tych gorszych dla nich czasach, które narazie ustapiły i zaczęła się fala lepszycg czasów. Nawet w najgorszym momencie frankowcy płacili mniejsza rate niż kredyciarze w PLN. Dodam przykład z życia wzięty, że moja siostra kupiła kawalarkę pod warszawą w 2007 r, czyli na górce, na kredyt ponad 100% bo jeszcze ja wyremontow...
  • Tak, tak, też myślałem, że to literówka. A jednak nie. Oj, daleko na jeszcze do cen światowych. "Rzeczpospolita" informuje www.rp.pl/artykul/129516.html Najdrożej mieszka się w Londynie Iwona Trusewicz 05-05-2008 Polskie mieszkania, apartamenty i domy nie są obiektem światowego pożądania, wynika z najnowszego raportu Citi Private Bank i Knight Frank Opublikowany 28 kwietnia wspólny raport banku amerykańskiego (grupa City Bank) i agencji badającej rynek nieruchomości Knight F...
  • Liczba mieszkań oddanych do użytku wzrosła w kwietniu 2007 roku o 10,5 proc. wobec analogicznego okresu 2006 roku i wyniosła 8.089 - podał Główny Urząd Statystyczny. Wobec marca 2007 roku liczba oddanych mieszkań spadła o 6,1 proc. W ciągu czterech miesięcy 2007 roku do użytku oddano 34.827 mieszkań, o 2,2 proc. mniej niż w analogicznym okresie 2006 roku. CZY ZNA KTOS ILOSC WYDANYCH POZWOLEN NA BUDOWE W KWIETNIU 2007 I 2006 ?
  • Tytuł lekko prowokacyjny, ale nie tak do końca. Ponieważ zabawy z Excelem są tu modne, to polecam kolejną - policzenie rzeczywistego kosztu zakupu nieruchomości na kredyt dziś i w bańkowym 2007. KZS-wcy mówią o oprocentowaniu 7%, co odpowiada jakimś 2,8% marży. W bańce nie było problemu z marżą 0,8% PLN na 100% nieruchomości. Obecna rata kredytu na 500K - 3327 zł Rata kredytu na warunkach z bańki na 618K - 3318 zł Prawdzie głupie jelonki z bańki brały jednak kredyt we frankach w okoli...
  • Podobno od przyszłego roku ma obowiązywać 19% podatek od dochodu ze sprzedaży mieszkania. Dochód jest to przychód pomniejszony o koszty . Wiadomo przychód to kasa jaką dostajemy za sprzedane mieszkanie. Koszty to tyle ile zapłaciliśmy za sprzedawane mieszkanie plus wydatki na remonty. Np. kupiliśmy mieszkanie za 200 tys. ,nie remontowaliśmy , sprzedajemy za 300 tys ,płacimy podatku (300 - 200) * 0.19. Wyobrazmy sobie taką sytuację. W 2007 kupuję mieszkanie,w 2008 robię rem...
  • kwiecien 2007-bessa w hispanii to fakt ceny spadłu o 50% akcej developerów o 70%
  • Witam, czy ktoś może mi podpowiedzieć, którzy developerzy i gdzie w Warszawie oddają mieszkania terminach - IV kwartału 2006 lub I kwartału 2007? Pozdrawiam, Towerek
  • Witam Zapraszam do dyskusji, jakie mielibyśmy ceny w 2010 gdyby nie bańka spekulacyjna w latach 2005-2010 Można założyć, biorąc pod uwagę stabilną stopę zwrotu z inwestycji wyższą niż z obligacji można przyjąć np. 10% rocznie licząc od 2004 roku (ostatni rok niskich cen) mamy spodziewany 60% wzrost cen Rok 2004 wziąłem do porównań z racji tego, że zacząłem się interesować tym rynkiem w 2003 roku, kiedy pierwszy raz kupiłem mieszkanie, może ktoś pokusi sie policzyć za ostatnie 10-...
  • Zakładam watek dla przyszłych mieszkańców osiedla domków jednorodzinnych i bliźniaków, które powstaną przy ulicy Lewandów i będą do odebrania (planowo) we wrześniu 2007 roku (oraz dla poźniejszych inwestycji). Co prawda jest juz watek poświęcony temu developerowi, ale ma on prawie 600 postów i dotyczy głównie juz powstałych osiedli firmy JKJ. Oczywiscie zachecam do wpisywania postów obecnych mieszkanców domków zbudowanych przez JKJ. Zachęcam także niewtajemniczonych przyszłych mieszkańc...
  • troche sie zdziwilam, zobaczcie sami: www.domiporta.pl/details,191,105211647.asp do tej pory sienna byla oferowana za jakies 11,000... dla mnie to znak, ze zaczynaja pojawiac sie okazje!
  • Koniec mieszkaniowego boomu. Mieszkania w Rzeszowie staniały i trudniej je teraz sprzedać niż w ubiegłym roku. Za to domy kosztują u nas już tyle co na Florydzie. - Na rynku nieruchomości w Rzeszowie widać wyraźnie zastój - mówi Zbigniew Prawelski, prezes Rzeszowskiego Stowarzyszenia Pośredników w Obrocie Nieruchomościami. Ceny mieszkań, które na początku ubiegłego roku poszybowały do 5 tys. zł za m kw., już w połowie roku zatrzymały się, a w ciągu ostatnich dwóch miesięcy trochę ...
  • z powodu niespłacania kredytów, wzrost o 50% w stosunku do 2006. Many were left with mortgages that exceeded the value of their homes. They were further socked by low introductory rates on their adjustable mortgages resetting to higher rates, making their monthly payments difficult or impossible, to afford -> wielu pozostało z kredytami ktorych wartośc przekracza wartosc "ich" domów.
  • Koniec roku 2007 zbliża się do nas wielkimi krokami. Stwierdziłam, że fajnie byłoby się podzielić wrażeniami i opiniami na temat warszawskich inwestycji w roku 2007. Które według Was są najlepsze, najbardziej atrakcyjne, nowatorskie, a które całkiem chybione? Piszcie!! :)
  • W imieniu forumowiczów postanowiłem rozpocząć nową świecką tradycje przyznawania Klauna Roku za najzabawniejszą wypowiedź dotyczącą rynku nieruchomości w 2007 r. Nominacje: 1) Jarosław Szanajca, prezes Dom Development za wypowiedź, że nie może obniżyć cen mieszkań, bo skorzystają na tym tylko spekulanci.
  • www.oferty.net/artykul/?idartykulu=1218
  • www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_070514/nieruchomosci_a_18.html Kolejna opinia co się będzie działo na rynku mieszkań. Większosć argumentów pojawiała sie na forum. Mam wrazenie, że w tym temacie juz niewiele odkrywczych rzeczy da się powiedzieć... Czas pokarze, którzy forumowicze i analitycy mieli rację. Różnica jest taka, że analitycy ryzykują tylko swoją wiarygodnościa, a część forumowiczów ryzykuje swoja kasą podejmując bardziej lub mniej trafne decyzje
  • średnia cena m2 w Warszawie osiągnie 11.000zł/m2 Kupujcie - taniej nie będzie!!! biznes.onet.pl/0,1464339,wiadomosci.html
  • jedno ze 121 300 ogloszen na allegro i ciagle wiecej chyba rzeczywiscie metro juz tam dojedzie zanim koles sprzeda ...
  • Wszystkie prognozy zapowiadają dalszy marsz cen nieruchomości w górę. Boom inwestycyjny na tym rynku jeszcze długo będzie podtrzymywany przez dwa czynniki: zapotrzebowanie na mieszkania, co generuje duże parcie na ceny wywołane przez popyt, wzrost kosztów budowy wywołany cenami materiałów, jak i wynagrodzeń. Życie Warszawy
  • W ostatni weekend Gazeta Wyborcza napisała,że w 2007r ma być wprowadzony 19 % podatek od róznicy sprzedaży kupna dla mieszkań używanych. Zapraszam do dyskusji jak to może wpłynąć na kształtowanie się cen mieszkań ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się