Dodaj do ulubionych

pline- BUCIKI

28.06.07, 20:37
hej

bylam u ortopedy ze stopką milenki(bo koslawi), mam zalecone
cwiczenia a buty ortopedyczne nie sa potrzebne. mialam przy sobie u ortopedy
kupione 2 pary butkow. pierwsze to butki firmy EMEL . cale skorzane,
leciutkie,mieciutki,zapietek sztywny drugie to bartki w podobnym stylu, ale
juz skora grubsza i twardsza, zapietek sztywniejszy. pokazalam je ortopedzie
swierdzil zebym zostawila bartki. ale ja sie waham poniewaz ta miekka skorka
mnie tak kusi. jak sadzisz co zrobic jednak zostac przy bartkach? jutro
powinnam podjac decyzje ktore zostawic. a moze obie pary lepiej kupic.
poradzcie plissssss

Milena - 05.04.2006
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: pline- BUCIKI 28.06.07, 21:48
      Dyzurna, przyslac ci zdjecie wkladek mlodego? Kupowalam mu w ubieglym tygodniu
      nowe sandaly, byla sezonowa wyprzedaz, 2 pary w cenie jednej (tej drozszej),
      albo 30% znizki. Chcialam kupic buty na zas, numer wieksze, ale nic na mlodego
      nie znalazlam. Byly jedne, no cudo po prostu. Leciutenkie, mieciutkie, skora
      przesliczna i wykonczenie rewelacyjne, ale do koslawych nog byly za miekkiesad
      Jezeli ortopeda kazal ci zostawic te twardsze, to tak zrob. Zbyt miekkie nie
      utrzymaja dobrze stopy, bedzie zjezdzac do srodka (sama mam ten problem).
      Zapietek musi byc sztywny, inaczej stopa bedzie sie chwiac, a na to mozna
      pozwolic tylko idealnie zdrowo ustawionej nodze. Wazne sa tez boki, musza byc
      zamkniete (na pewno nie sandalki z pojedynczym paskiem z przodu) no i
      koniecznie idealnie dopasowane do szerokosci stopy dziecka. Na pewno moge
      polecic buty Piedro. Kosztuja majatek, ale sa zdecydowanie warte swojej ceny,
      nawet bardzo intensywnie uzywane po dluzszym czasie sie nie odksztalcaja, jak
      to czesto bywa ze skorzanymi butami. Maja leciutka i elastyczna podeszwe,
      dziecko bez problemu moze stanac na palcach, ale skorzana czesc buta jest
      bardzo stabilna. Do tego maja wkladki, ktore bez problemu mozna wyjac i
      zastapic wyzej wyprofilowanymi. Wkladka jest formowana z korka, wewnetrzne
      podwyzszenie nie jest z gabki, (jak to w Bartkach na przyklad widzialam) tylko
      wlasnie z korka i nie ma sily, zeby siadlo.
      • dyzurna Re: pline- BUCIKI 28.06.07, 22:08
        jasne , przysylaj.
        naprawde nie wiem co zrobic. te bartki sa strasznie sztywne ja nie mam pojecia
        jak noga moze w takim bucie pracowac. sama bedac malutka nosilam lekkie czeskie
        buciki z wkladka. i rodzice wlasnie takie mi kupili lekkie, skorkowe i byly
        extra.
        nie wiem co robic sad( dodam ze te emel tez sie ortopedzie podobaly. ale bartki
        wybral (sa strasdznie przereklamowane moim zdaniem)
        • monikzy Re: pline- BUCIKI 29.06.07, 09:02
          Ja kupiłam sandałki bartka. Najzabawniejsza była sytuacja w sklepie, pani
          mierzyła stópke mojemu synkowi, załozyła mu jeden bucik, a ten jak ruszył w
          nim, to cieżko go było zatrzymac. Widac było, że bucik mu bardzo dobrze leży i
          jest z niego zadowolony.
          Ogromna zaleta to to, że faktycznie nie poci mu się nóżka w nich.
          Polecam bartka. Cena wysoka, ale kasę jakoś uzbierałam i mu kupiłam.
    • maria70 Re: pline- BUCIKI 29.06.07, 09:41
      ja proponuje ECCO, teraz są przeceny, sandałki po przecenie około 120 zł. a są
      super, ortopeda pochwalił anas za dobry zkup
    • zaba133 Re: pline- BUCIKI 29.06.07, 12:40
      i u nas ortopeda zalecał Bartki, mała w nich smiga az miło
      • mama_frania Re: pline- BUCIKI 29.06.07, 12:44
        mój synek też bardzo sobie przypodobał bartki- ma dwie pary- jedne kupione
        wiosną a drugie na lato- jak kupilismy pierwsza parę to często przynosił by mu w
        domu zakladać i latał w butach po mieszkaniu.
    • kiniamum Re: pline- BUCIKI 29.06.07, 21:01
      zostan przy bartkach i wlez wreszcie na moje forum bo juz dawno Cie wpuscilamsmile
      • dyzurna Re: pline- BUCIKI 29.06.07, 21:58
        kiniamum wpuscilas mnie?, nie dostalam zadnej odpowiedzi czy mnie chcesz czy
        nie smile ale skoro moge to bardzo sie ciesze.

co do butkow to zostawilam obie pary...
    • brunette23 Re: pline- BUCIKI 30.06.07, 13:15
      powiem Ci coś o bartkach, Lena ma wąską, szczupłą, długą stopę, kupiłam Jej
      bartki rozmiar 20 nie mając Jej ze sobą w sklepie, jeszcze wtedy chodziła ledwo
      ledwo więc jak jej ubrałam te sandałki to się w nich koszmarnie potykała i co
      chwilę leżała jak długa, miałam też wrażenie że są i za duże i za luźne i w
      ogóle, ale bardzo szybko nauczyła się w nich trzymać pion poruszając się do
      przodu, nózka już ciut jej urosła i ładnie leżą, mimo iż są sztywne ładnie i
      sprawnie w nich pomyka, mimo moich obaw na początku myślę że bartki są ok...
      p.s. ma też pełne buciki bartka i są jeszcze bardziej ok niż sandały... wink
      pozdrawiamy! smile
    • marysienka110 Re: pline- BUCIKI 30.06.07, 14:47
      Jest goraco, nie moze latac na boso?
      • dyzurna Re: pline- BUCIKI 30.06.07, 16:22
        bez przesady kiedy moze chodzic na bosaka to chodzi. ale 15 miesieczniak juz
        chyba powinien miec buciki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka