Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      depresja

depresja

(9 wyników)
    • Czy znacie jakieś książki (nie będące poradnikami) gdzie bohaterem jest osoba chora na depresję?
    • Czy ktoś z was czytał może książki; Jeśli tak to czy polecacie je do przeczytania, czy nie są napisane w stylu amerykańskiej papki typu weź się w garść, pokochaj siebie... Mam poważną depresję i przed wizytą u specjalisty chcę spróbować sam sobie pomóc, no... z Waszą pomocą. Każda recenzja jest dla mnie niezwykle cenna. POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI McKay Matthew, Fanning Patrick Nathaniel Branden SZEŚĆ FILARÓW POCZUCIA WŁASNEJ WARTOŚCI Poczucie własnej wartości Autor: WEGSCHE...
    • Poszukuję ciekawych i wartościowych książek na temat depresji, niskiego poczucia własnej wartości. Na rynku jest ich tyle, że nie sposób wybrać, tym bardziej ze mieszkam w małej miejscowości i jestem zmuszona zamówić w ciemno przez internet. Nie będę miała możliwości spojrzenia choćby w spis treści czy obejrzenie zawartości książki. Liczę na waszą pomoc. Interesuje mnie głównie sprawa depresji, jak ją leczyć- sposoby walki z nią, leki.... Poza tym chyba lepiej piszą polscy autor...
    • Powieść akademicka (filozoficzna) opisująca polskie środowisko naukowe z perspektywy młodego akademika. Kazik Góral, świeżo upieczony doktor filozofii wygrywa konkurs na adiunkta w Instytucie Filozofii Uniwersytetu w Depresji, miasta położonego na nizinie... Zdaje mu się, że trafia do świata z pogranicza snu i jawy, świata nierealnego i nieokreślonego (miasto Depresja nie ma centrum), a jednak rzeczywistego, choćby dlatego, że powieść oparta jest na faktach autentycznych. Książka pełna ...
    • Na pewno każdy z was czytał książkę która chociaż na moment wyrwała go z depresji i obudziła w nim chociaż odrobinę nadziei. Napiszcie jakie to były książki. Oto moja lista którą mogę Wam polecić : Weronika chce umrzeć – Paulo Coelho Alchemik – Paulo Coelho Wilk stepowy – Hermann Hesse Demian – Herman Hesse Pokolenie X – Douglas Coupland Buszujący w zbożu – J. D. Salinger
    • Co mozecie polecic aby lzej sie zrobilo gdy zyc sie nie chce,cos mobilizujacego co bol ukoi
    • bardzo proszę o poradę. nie mam już żadnego pomysłu
    • www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5956380.ece :(
    • Ze względu na poczucie humoru, paradoksy, prowokację intelektualną... Nie wiem jak Was zachęcić...może tym... "Gdyby nie myśl o samobójstwie, zabiłbym się natychmiast"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się