Forum eDziecko Eksperckie Dobry poród
ZMIEŃ
      depresja

depresja

(12 wyniki)
    • urodzilam coreczke 2 tyg temu i jestem bardzo szczesliwa,ale od paru dni zle sie czuje psychicznie,nie chodzi o to ze sobie nie poradze tylko po prostu wszystko mnie pszytlacza,boje zostac sie sama w domu,na nic nie mam ochoty a najgorsze jest gdy nadchodza wieczory i robi sie ciemno.czy wiele kobiet po porodzie ma cos takiego,czy szybko to przechodzi?
    • Po prostu się posypałam. Od 4 dni ryczę jak bóbr. Śpię po kilka godzin. Czuję żal, złość, bezsilność. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych emocjonalnych atrakcji. W tej zresztą też, do teraz. Perspektywa CC mnie rozwala. Prawdopodobnie będzie z powodu położenia miednicowego. Ćwiczenia, zabiegi nic nie dały. Niestety z wygody personelu. Prawdopodobnie nikt nie da mi nawet spróbować rodzic siłami natury. Najlepiej gdyby cc było na zimno. Głupie teksty życzliwych w stylu "jak ja ci zazdroszczę...
    • To mój drugi poród był. Po pierwszym z dnia na dzień czułam się lepiej. Myślałam, ze teraz będzie podobnie, ale niestety jestem już 4 tygodnie po, a czuje się każdego dnia gorzej. Jestem bardzo oslabiona, ciężko ma się podnieść z pozycji sedzacej. Bardzo często kręci mi się w głowie, mam mdlosci, boli mnie głowa, kolana (!!!) i ramiona. Ciagle plamie, mam silne skurcze macicy - boli brzuch krzyż i biodra :-(. Do tego wieczorami pojawia się gorączka. Myślałam ze od zapalenia pie...
    • witam. dwa tygodnie temu urodziłam przez cc synka. Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu acz okazywałam to łzami i płaczem. Tak jak np na sali opracyjnej mi go podali to nie wiedzieli czy płacze dlatego że go nie chce czy dlatego że się cieszę. Ogólnie często się załamywałam w ciąży i czasie pobytu w szpitalu. Byłam dwa razy. Raz gdy groził poród przedwczesny i dwa przed porodem. I teraz mam często napady płaczu. Raz to cały dzień siedziałam i płakałam. Najgorsze jest to że jak...
    • Z 10-miesiecznym opoznieniem opisze moj pierwszy porod i odrazu chce goraco podziekowac Pani Kasi za wszelkie informacje ktore od Pani otrzymalam na forum. 27 grudnia 2008 roku pojawilam sie w szpitalu u mojego lekarza na standardowych badaniach, termin porodu mialam ustalony na 14 stycznia. Czulam sie swietnie jednak lekarz zdecydowal ze cesarke (ustalona wczesniej z powodu nadcisnienia oraz zapalenia klebuszkow nerkowych)zrobi tego dnia poniewaz tetno dziecka zbyt przyspieszalo. CC n...
    • Jestem w 16 tygodniu ciąży. To moja pierwsza ciąża, mam 29 lat. Od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie obniżony nastrój. Mam wykształacenie medyczne, więc jest mi łatwo wyłapać pewne symptomy - i nie nazwać tego potocznie "chandrą, czy złym dniem". Nie umiem się cieszyć swoim stanem, chociaż jestem szczęśliwą, spełnioną mężatką, a dziecko było jak najbardziej planowane. Coraz częściej czuję się zmęczona i brakuje mi sił na to, aby jak kiedyś z entuzjazmem zabrać się za jakąś czy...
    • jestem w 38tc+3 dni,mam rozwarcie na 4cm.,maly wazy 4 kg. Choruje na agorafobie z lekiem napadowym i do tej pory sobie swietnie radzilam z lękiem...2 dni temu pojechalam na IP bo plamilam chcialam sie upewnic czy wszystko ok.Okazalo sie,ze wszystko w porzadku ale do domu mnie nie wypuszcza (byla polnoc)ze noc mam spedzic w szpitalu i rano wyjde.Pytalam czy beda mnie badac itp.odp.byla,ze nie ze tylko mam zostac na noc.Wypisylam sie na wlasne zadanie za co zostalam ostro skrytyk...
    • graviditas I in 42 Hbd. Thrombocytopenia.Partus inductus. Residua placentae.Metrorrhagia.Hypotonia uteri. Anaemia secundaria. Poród był długi i bardzo ciężki, potem krwotok, anemia,krwawiące hemoroidy .... mimo tego wszystkiego myślę o drugim dziecku. Boję się potwornie, czy cesarka byłaby dla mnie lepszym rozwiązaniem. Proszę o pomoc.
    • i 13 meisiecy koszmarnej depresji poporodowej, do ktorej niemalo sie przylozyl szpital, w ktorym rodzilam. Odradzam z calego serca Szpital Praski. Chyba, ze nie przeszkadza Ci, ze ktos Cie traktuje, jak smiecia, drze sie, strofuje, poniza. Jezeli nie przeszkadza ci brud i smrod petow, ktore lekarze pala w gabinetach, a pacjentki w lazienkach... Panie pielegniarki sfrustrowane, sklocone, lekarki je sztorcuja i kloca miedzy soba. Wszyscy wyzywaja sie na pacjentkach. Dzieci wynosz...
    • witam,jestem tu nowa.Pierwszego synka rodziłam 19 mies temu,i poród miałam straszny 24 godzinny,najpierw silne bóle zero rozwarcia,masowanie szyjki przez lekarzy gdy po wielu godzinach [około20]robiło się rozwarcie to skurcze zanikały.Ponoć wszystko to buło efektem tego że parę lat wcześniej miałam konizację szyjki macicy,na skutek czego był zrost i szyjka ciężko sie rozciągała.w końcu urodziłam siłami natury ale nabawiłam się depresji.Teraz jestem w drugiej ciąży i już oblewa mn...
    • Witam, Przede wszystkim cieszę się, że wróciła Pani do nas bo czytałam, że była Pani w szpitalu - mam nadzieję, że z Pani zdrowiem już wszystko w porządku, pisałam do Pani już kilka razy w sprawie mojej ciąży (termin mam już za 7 dni) ale teraz bardzo proszę o pomoc w sprawie mojej przyjaciółki. Otóż ma ona 36 lat i syna 7 letniego. Od 3 lat chce zajść w drugą ciążę i nie może. Plemniki męża były badane są OK, jej hormony OK. Ona miała laparoskopię i okazuje się, że jajowody są...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się