Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      depresja

depresja

(14 wyniki)
    • Dziękujemy za kolejną możliwość poklikania sobie w reklamy
    • Już nie wyrabiam. Od roku siedzę w domu z dzieckiem.Jestem na urlopie wychowawczym.Powrót do pracy odpadł, gdyż nie mam go z kim zostawić.Moja mama jeszcze pracuje, a teściowa daleko mieszka. Nie chciałam dziecka posłać do żłobka, gdyż synek musiał by tam być prawie cały dzień. Pracuję 8 godzin minimum, ale w innej miejsowości, gdzie dojazd mi zajmuje średnio 1,5h w jedną stronę. Efekt jest tego taki , że jak wychodziłam przed 7 rano do wracałam najwcześniej o 17.30. Powoli zaczęł...
    • Moje dziecko ostatnio dziwnie się zachowuje: jest smutny, drażliwy, bardzo szybko zmienia nastroje, czasami trzeba do niego kilka razy coś mówić zanim usłyszy, najchętniej siedziałby cały czas w domu, przede wszystkim sercem mi pęka jak widzę jego posępną minę pozbawioną uśmiechu, próby nawiązania rozmowy kończą się krótkimi, zdawkowymi odpowiedziami, albo ucieczką Do przedszkola nie chce chodzić, chociaż nigdy nie przepadał za przedszkolem, ale od jakiegoś czasu nawet zaczął libi...
    • Właśnie siedzi i płacze, że nie chciał się w ogóle urodzić :-/ Wcześniej płakał, że nie chciał, żeby urodziło się jego rodzeństwo. A jeszcze wcześniej, że nie chciał, żeby kupować mu puzzle, bo mu psują humor... Hmm.. I co to z nim zrobić? Meliski może zaparzyć? ;-)
    • Moja córcia ma 2,5 roku i czasami mam wrażenie że ponoszę porażki na każdym froncie: mało mówi (zaczęła rozumieć wszystko bardzo wcześnie ale mowa jakoś jej nie wychodzi) nie chce jeść, ma zaparcia, ząbki pomimo dokładnego mycia i brania kropel fluoru psują się na potęgę, siusia w pieluchy (próbujemy co jakiś czas od przeszło roku ale nie chce słyszeć o nocniku ani ubikacji, no chyba że do sukcesów zaliczymy to że ostatnio zdecydowała się zrociś siusiu do umywalki!???) bardzo lubi spędz...
    • Odkąd w domu pojawił się jej brat mała straciła wszelkie zainteresowanie zabawą i najchętniej zabiera się do czegoś co jej nie wolno.... w celu wzbudzenia zainteresowania swoja osobą. Na szczęście mały jest spokojny i jest sporo czasu by zając sie córką. Ona natomiast na rózne propozycje zabaw - odmawia wszelkiej aktywności, marudząc przy tym i ciągle mówiąć nie, nie ,nie.Brakuje mi już pomysłów jak jej pomóc w tej ciężkiej dla niej sytuacji. Jesli ktos z Was przeszedł podobny pro...
    • Witajcie drogie mamy, Mam wspaniałego 22-miesięcznego synka. Bardzo martwi mnie jedna rzecz proszę Was o wsparcie. Pracuję, a gdy wracam z pracy staram się synkowi poswięcać swój czas na tyle, na ile jest to tylko możliwe. Wymyślamy wspolne zabawy, szalejemy, itp. Mam jednak wrazenie, ze moj synek wskoczyl w ten etap życia, ze mama jest juz niewystarczająca i potrzebuje jeszcze towarzystwa innych ludzi... Moj maz pracuje do pozna i gdy wraca, synek juz z reguly spi... To samo jest ...
    • Od kilku tygodni łapię się na tym ,ze nie lubie mojego dziecka:( Nie lubie jej czesać, ubierać, rozmawiać. Ona ma 3 lata, jest wyczekanym dzieckiem. Dzis tylko czekam aż sie nia ktoś zajmie...Mówią, że jest pocieszna, ale mnie nie bawią jej powiedzonka, mówią że madra i sprytna ale co z tego...Widze ja rano taka zaspaną i ...chcę zeby już był wieczór, bo poszłaby spać... Przechodzi/ła bunt wieku 2-3 lata, jest uparta, ale to normalne. Nie jest zlośliwa, potrafi długo bawić sie sama, lubi tańc...
    • Ostatnio wogóle nie daję sobie z nim rady.Wciąż mi płacze, grymasi,zawodzi- skutkuje tylko noszenie na rękach.Nawet nie chce spać w łóżeczku, co mu się dotąd nie zdażało, a najgorsze że u babci na dole(u mojej teściowej) jest grzeczny.Cieszy się na jej widok,śmieje się.Moja teściowa bierze go ostatnio do siebie bardzo często ,bo chyba widzi że ja nie daję sobie z nim rady...Jest mi strasznie przykro.Staram się jak mogę,a on tak mi się odwdzięcza...Poza tym nie chcę aby moja teściow...
    • 2,5 tyg. temu urodziłam córeczkę. Bardzo ja kocham, ale czuję się jakaś przygnębiona i jakaś nieszczęśliwa. Nie wiem jak sobie poradzę z wychowaniem jej, czy dam radę, czy starczy mi cierpliwości... Czuję się jak wyrodna matka... Może któraś miała podone odczucia... Kiedy to przechodzi??? ratunku!
    • ...Moze sie chwale a moze i nie.Mam 34 lat i w sumie nie chcialam miec dzieci bo mam depresje i wydaje mi sie ze jestem do niczego przez wzrost 178.Zawsze przez to czulam sie gorsza.Moja coreczka ma 3.5 latka i rozwiazujez zadania dla 5 latkow-jestem dumna.Moja depre sja zaczel sie kiedy stwierdzila ze przejdzie to jej w moich genach wzrost-studiowalam na Politechnice Gdanskiej-meczylo to mnie koszmary-wzrost.....moze ktos sie z tego smieje ale ja mecze sie z tym cale zycie BOJ...
    • Witam,pomozcie co robic. Corka jest w 5 kl, od pewnego czasu zaczela interesowac sie chlopakami. a .ze jest ladna ,zgrabna dziewczyna kreci sie ich masa.Zamiast nauki potrafi godzinami przesiadywac z oczami wbitymi w sufit i nic nie robic, nie przejmuje sie nawet tym ,ze jest zagrozona z historii i anglika. Zadne kary nie dzialaja. Stala sie bezczelna i arogancka, pyskuje do nauczycieli, o nas nie wspomne .bo traktuje nas jak powietrze, chcialaby zawladnac szkola.Ciagle straszy na...
    • witam panstwa! moja siostrzenica ma 12lat jest corka mojej siostry-moja siostra chyba nigdy specjalnie nie kochala swojej corki chcieli syna,urodzila w wieku 39 lat, dziecko ma problemy w nauce i jest bardzo nerwowe zreszta jej zachowanie tlumaczy fakt ze szwagier b.lubi alkohol a siostra ma wieczna depresje.Na ostatnich wakacjach moja siostrzenica byla u mnie miesiac matce nawet na reke to bylo kiedys uslyszalam jak mowi do Joli"wyprostuj sie ty garbaty psie"bylam w szoku jak ona...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się