dominika

(12 wyniki)
  • strasznie jestem dumna z mojego synka. I z siebie i męża:) Dzisiaj dzień trochę smutny, bo mąż musi być w pracy do późna,ja jestem na uniwerku od 12 do 17, babcie daleko...czy można przeżywać depresję poporodową po dwóch latach?;)) ale za to pogodę mam bardzo ładną:)
  • A jednak mój żabek źle zareagował na tę szczepionkę. Dostał ją w czwartek po południu razem z Hib, w czwartek wieczorem dostał gorączki i tak w sumie do teraz. Prawie wcale nie śpi a jak już to na rękach, okropnie marudzi, Calpolem którego nie chce łykać to mamy całą kanapę zabrudzoną...Teraz troszkę lepiej, ale obydwoje z mężem jesteśmy wykończeni po dwóch nieprzespanych nockach z drącym się Dominikiem (a on naprawdę rzadko płacze i jesteśmy nieprzyzwyczajeni). Dzisiaj mam urodz...
  • Czy mogłybyscie mamy/tatusiowie, przesłac z roznych stron swiata kartke z zyczeniem dla chorej na białaczke dominiki. Dziewczynka przebywa w szpitalu w bydgoszczy, bardzo lubi dostawac listy i kartki:) Dzisi poprosze o dokładny adres dziewczynki i jesli chcecie to wieczorkiem przesle wam adres:)
  • Jak wszyscy to wszyscy babcia też;) ja też się wyżalę na choroby!!! a co mi tam!! Wiecie co, Dominik tak rzadko chorował, a ostatnio wszystko łapie...jak nie trzydniówki, wirusy żołądkowe, przeziębienie to teraz wyrzynają mu się trójki. Chyba. Co mniej więcej dwa-trzy tygodnie zaczyna się operetka. Powiem wam że się z tym okropnie czuję ale coraz gorzej sobie radzę z tymi walkami z wciskaniem Nurofenu, zmianami nastroju, ulubionymi potrawami które nagle wywołują u dziecka dziki ry...
  • Hej emamy, powiedzcie mi jak to jest u was ze znajomymi? Czy macie ich dużo, gdzie ich poznałyście? czy chodzicie na różne spotkania typu "Mums and Tots"? Ja wprawdzie jestem tutaj dopiero od 2 m-cy, w nowym mieście, ale jakoś to czarno widzę że znajdę jakieś znajome. Ostatnio znalazłam tutaj taką kafejkę dla mam z dziećmi (super pomysł), byłam tam kilka razy, fajnie, ale babki przychodzą właśnie grupkami i jakoś mi głupio do nich zagadać. Boże, czuję się jak w piewrwszym dniu ...
  • Dziewczyny, Mam taki mały problem. Dominik dostał dwa zaproszenia na birthday parties od dzieci z przedszkola (w innym terminie). Jedno od chłopczyka, którego bardzo lubię (Domnik też), do jego domu. Mama tego małego też jest bardzo fajna. Drugie zaproszenie jest od mamy chłopczyka, który jest chyba najniegrzeczniejszy z całej grupy, są z nim małe kłopoty, impreza jest w play centre. Czy wypada nam pójść na jedno przyjęcie a nie na drugie? Czy jest to trcohę egoistyczne że to ja...
  • jak to wygląda drogie karmiące mamy? w Polsce zaleca się nie jeść białka krowiego, surowych warzyw i owoców, itp... do zwariowania. jakie Wam polecają diety lekarze i co piszą na ten temat czasopisma dla dzieci? Może natchniecie mnie nadzieją i będę mogła poszerzyć swój jadłospis? Lekarz mówił, żeby nie jeść krowiego białka, pomidorów, wszystko raczej gotowane niż surowe.... zaleca taki jadłospis, żeby dziecko nie było alergikiem.... ale wiem, że są różne głosy.. że również mamy jadają wszyst...
  • Próbowałam znaleźć jakiś wątek na ten temat ale coś mi dzisiaj nie wychodzi;) To, że dzieci dwujęzyczne (w naszym przypadku mąż Anglik mówi po angielsku, ja mieszkam w UK mówię do synka po polsku)później zaczynają mówić to wiem, ale czy też później rozumieją? Nie wiem jak to wytłumaczyć... Dominik jest taki trochę leń, nawet jeśli chodzi o mówienie. Na razie mówi dada/tata/dady mama/nana, ne. Jak byłam przez 10 dni w Polsce to jakby podłapał trochę języka, ale wydaje mi się że on n...
  • news.bbc.co.uk/1/hi/education/3254528.stm Ranking opublikowany kilka tygodni temu. Obejmuje szkoly First i Middle w Anglii, panstwowe i aided (wyznaniowe). Po prawej stronie jest wyszukiwarka obejmujaca hrabstwa (oraz boroughs w Londynie).
  • Cześć Dziewczyny, Ciekawa jestem jak to u was jest. U nas zawsze są kłótnie o święta. Ja nie lubię Świąt w Anglii (nie wiem, może to wina tradycji świątecznych w rodzinie Harrisonów, ale mnie się nie podoba jak to wygląda w Anglii, w końcu indyka i tak jedzą co niedzielę, więc co to za przysmak, w Christmas Day zawsze wszyscy rano są skacowani i dajemy sobie prezenty które i tak co roku są te same, wszystko wydaje mi się sztuczne zwłaszcza choinka;)a potem to zaczyna się bieganie...
  • Czesc Czy ktoras z was ma lub miala dziecko w przeczkolu Montressori ? Jakie macie wrazenia ?Czy bylyscie zadowolone ? Bylam na dniu otwartym i podobalo nam sie obu ..
  • Hej :) mam do Ciebie pytanie - czy w aptekach mozna dostac paski do badania moczu i jak sie o nie pytac po wlosku? nie podoba mi sie zapach moczu mojego maluszka, a pediatra z tych, co malo im sie chce robic, wiec chcialam najpierw sprawdzic, czy cos jest nie tak i potem do niego pojsc. A tak w ogole, co u Twoich chlopakow? Kiedy jedziecie do PL? Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się