Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      dominika

dominika

(5 wyników)
    • Witam jestem tu stałym czytelnikiem i cichym trzymaczem kciuków za maleństwa. Ale chyba nadszedł czas żeby przedstawiła siebie i swoją córkę wcześniaczkę. Dominika urodziła sie 7 kwietnia w 32tc, w nocy poprostu odeszły mi wody. Przyczyną najprawdopodobniej była przegroda w macicy ale to są tylko gdybania lekarzy. O 4 nad ranem dostałam pierwszy zastrzyk ze sterydami na płuca małej i czekałam pod ktg na decyzję co dalej. Ok 14 tętno Dominiki zaczęło wariować, pojawiły się spadki ...
    • Dominik(9)

Witam serdecznie! Dopiero dzisiaj odnalazłam to forum i jestem z tego powodu niezmiernie szczęśliwa - nareszcie mam do kogo zwrócić się o poradę i z kim porozmawiać na temat mojego wcześniaczka!:) Ale od początku - jestem mamą Dominika, urodzonego 27.05.2004, w 30 tyg. ciąży, z wagą 810g. - cięcie cesarskie z powodu hypotrofii i zagrożenia życia dziecka. Synek był w szpitalu (Karowa)63 dni. Ominęły go problemy z oddychaniem, retinopatia, itp., ale miał ogromne problemy z jelitkami...
    • Witaj Gosiu! Mieliśmy dziś mieć kontrolne badanie u prof.Prosta, pojechaliśmy no i dowiedzieliśmy się że niestety nie ma prof. bo jest w Niemczech na jakimś kongresie. Za tydzień mamy do niego pojechać, ale była lekarka która mu asystuje i tak zupełnie ogólnie bez żadnego badania tylko tyle co popatrzyła na małego i na to jego oczko jakiś tam przyrządem i mówi że powinno być dobrze, tzn. zaćma usunięta i wydaje jej się że siatkówka też przylega ale to nic pewnego bo nie było tego badani...
    • Cześć - witam wszystkie Mamy. Ja jestem mamą Dominiki, która urodziła się 15 września z wagą 620 gram i 32cm. Dzisiaj ma już 1750 gram. Cieszę się, że można porozmawiać z osobami, które same przeszły przez takie ciężkie chwile. Moja Dominika niestety nadal jest na CPAP, nie daje rady z oddychaniem. Chciałabym poznać Waszą opinię na temat problemów z oddychaniem. Już nie mogę się doczekać kiedy zabiorę córkę do domu, bo choć osiągnie już tą "magiczną" wagę 2000 gram, to nie w...
    • Witajcie mamusie!! Chciałabym z synkiem wybrać w przyszłym roku na turnus rehabilitacyjny z moim synkiem i chiałabym zapytać o wasze opinie na ten temat, gdzie warto się wybrać aby to nie był stracony czas i pieniądze. Nasza rehabilitantka poleciła nam aby właśnie wybrać się na taki turnus.Dominik ma obecnie 15 miesięcy (korygowane 11)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się