Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      dominika

dominika

(16 wyników)
    • Dziewczyny!! Pomóżcie! Jestem mamą wcześniaczka Dominika, teraz jest już wszystko mniej więcej w porządku - gdyby nie jedna sprawa... Miał robione USG przezciemiączkowe główki i wyszło, że: "Układ komorowy mózgu symetryczny, nie poszerzony. Zaokrąglone rogi czołowe komór bocznych. Echostruktura tkanki mózgowej niezmieniona. Zewnętrzne przestrzenie płynowe poszerzone /po stronie lewej 0,93 cm, po stronie prawej 0,7 cm./". I właśnie martwi mnie to poszerzenie zewnętrznych przestrzen...
    • moja Baśka ma 2,5 miesiąca i od trzech tygodni robi bardzo śmierdzące kupki. Mają też zazwyczaj zielony kolor i raczej są luźne, to znaczy wyglądają jak farba w zielonym kolorze. Raczej mało w nich serka. Ile tego serka powinno być normalnie? Od 5 dni jestem na diecie bez mleka i innego białka, ale kupy nie zmieniły swojej konsystencji - jest ich tylko mniej. Weśniej robiła do 8 kupek, a teraz 3-4 kupki. Wcześniej też nie jadłam dużo białka - najwyżej dwa jogurty na tydzień i raz w tygodniu k...
    • mój synek często ma spocone stópki.nie jest to spowodowane przegrzaniem, często są one chłodne i wilgotne.... co to może oznaczać???
    • mój skończył niedawno 6 m-cy i od dłuższego już czasu ma problemy z zasypianiem. Na dworzu można go lekko poruszać i w wózku zaśnie, na noc dostaje butelkę i też zasypia. Problem pojawia się w dzień w domu. Kczyczy, przewraca się z boku na bok i nie może biedak usnąć. Wiemy, że lubi spać z pieluszką, więc kładziemy mu ją na buzię przed snem, a poza tym ani muzyka, ani grzechotanie, śpiewanie aaa, czy nawet noszenie na rękach nic nie daje... Co radzicie??
    • Moja Dominika ma chyba refluks. Powiedzcie czy to jest do wyleczenia
    • Nie mam siły pisać więcej więc kopiuję to co napisałam już na innym forum.... Dominika ma 7 miesięcy od kilku dni kaszlała i dwa dni temu dostała katar dziś okazało się że przeziębienie przeszło w zapalenie oskrzeli dostała Augumentin Clemasillum (chyba tak sie pisze) Trillak i Encorton ja też bire Augumentin bo złapałam od niej i mam paskudne gardło... Mój problem polega na tym że za nic w świecie nie moge jej zmusic do zażycia Encortronu który jest paskudny w smaku(maż próbował) i...
    • Moja 3 miesięczna córeczka Zuzia chodzi spać o 1.30-2 w nocy!!! Mała potrafi nie spać od 18 do 2 w nocy. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. W dzień Zuzia w ogóle nie ma problemów ze spaniem tylko w nocy wojuje. Próbowalismy już przetrzymać ja w dzień i nie pozwalać jej długo spać ale to nie dało żadnych rezultatów! Poradzono nam ażeby kąpać małą wczesniej (do tej pory kąpalismy Zuzie ok. 20- teraz ok.18) i też bez zmian!! Proszę o pomoc, może któraś z Was to przerabiała? Będę wdzię...
    • Mój synek ma skończone 10 miesięcy, niestety od momentu odstawienia od piersi (miał wówczas 5 miesięcy) budzi się średnio 4-5 razy w nocy, z czego tylko raz w nocy je mleczko z butelki,a pozostałe pobudki są tylk po to by przytulić się do Mamy lub Taty i od razu zasypia dalej. Jestem wykończona tymi pobudkami - czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje i jak można maluszka od tego odzwyczaić. Niewyspana Mama...
    • Kochane, Po ostatniej wizycie w przychodni Pani dr powiedziała, że moja mała (2 M-CE) nie unosi główki w pozycji leżąc na plecach trzymając za rączki. Kazała ją podciągać do góry, ale jej wtedy główka opada. Według mnie to normalne, ale sama już nie wiem i głupie myśli zaczynam mieć.... Kiedy dzieci mają stabilne mięśnie szyi? Pozdrawiam, Dominika
    • Kochane, Moja 8-mio mies. córeczka musi brać antybiotyk - przyplątał się stan zapalny uszu, gardło też nieciekawe, słowem - nie było wyjścia. Lekarz przepisał Zinnat - pierwsza dawka jakoś poszła (z wielkim bólem), ale przy drugiej pojawił się odruch wymiotny (podawałam strzykawką do buzi), nie chce tego połykać i nie wiem, w jaki sposób mam jej to podawać. Próbowałam zmieszać z mlekiem, ale po wypiciu niewielkiej ilości odmówiła współpracy. Co zrobić? Nie chcę, żeby skończyło si...
    • Mam pytanie czy z 4 miesiecznym dzieckiem mozna poleciec samolotem?? mam okazje poleciec na paree dni do madrytu i nie wiem czy moge.
    • Kochane Mamy. JA znowu z problemem. Mój miesięczny synek od ok. tygodnia bardzo niespokojnie śpi. Spokojnego snu jest ok,20 minut, a potem się zaczyna przez sen pojekuje, krzywi się, a nawet wydaje takie głosy, które mi przypominają parskanie konika. Ostatnio okazało się, ze ma alergię, ale nie wiem czy wiązać te fakty. Pediatra mnie uspokajał, ale to nie on codziennie to słyszy. Może któraś z Was tak miała i powie mi co to znaczy. A mozę to kolejnyy krok w jego rozwoju? Już nie w...
    • No własnie, kiedy malemu szkrabowi dac lyzeczke do reki i miseczke pod nos? Zupelnie nie wiem, jak sie do tego zabrac. Damian ma 10 miesiecy prawie, chetnie sam zjada to co dostanie do rączki, czyli flipsy i jakies jabluszko czy marchewke. Jak mu probuje dac lyzeczke to nawet do reki wziac nie chce... Ale lapke w papke chetnie wpakuje, jak miseczke za blisko postawie. Jak bylo u was? Juz uczyc, czy dac sobie spokoj? Nie powiem, zebym chetnie robila w kuchni wielki bajzel, ale moze...
    • nie wiedzialam gdzie ten post umiescic, bo nie jestem pewna czy to ma cos wspolnego ze zdrowiem, a niemowlaczkiem w sumie juz nie jest... kuba skonczyl roczek 14.09. czyli niedawno. od jakiegos czasu (ok 2 miesiace) czesto wali glowa w sciane, w podloge, w domownikow, w stol... wyglada to smiesznie i mam nadzieje ze to tylko zabawa, ale w srodku cos mnie niepokoi - moze ktos tak juz mial? lekarka powiedziala z usmiechem ze to chyba zabawa i zeby go chronic przed mikrourazami. dodam ze jest sz...
    • Hej, piszecie, że wasze dzieci przewracają się z brzuszka na plecyki i odwrotnie. Moje maleństwo (skończone 3 miesiące) nie bardzo chce i nie bardzo wiem jak ją tego nauczyć. Może coś podpowiecie. I jeszcze jedno pytanie, czy na czas zabawy zdejmujecie dziecim pieluchy i pozwalacie brykać całkiem golutkim? Bo mnie się wydaje, że ta pielucha to troszkę przeszkadza. Pozdrawiam Dominika
    • Drogie mamay co moglybyscie poradzic na zabkowanie. Mojemu 5-miesieczny Dominikowi wlasnie sie zaczelo. Najgorsze jest to ze sa to dwa gorne zabki. Dziwne bo podobno pierwsze wychodza dolne. Nie wiem co robic. Jak zaczynaja go bolec strasznie ale to strasznie placze. Wczoraj kupilam zel, zapomnialam nazwy cos na C... Mam nadzieje, ze pomoze. Pozdrawiam Gosia i Dominik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się