Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      dowcipy

dowcipy

(24 wyniki)
    • Witam, ku wlasnemu rozbawieniu czytam sobie rozny dowcipy a jako, ze juz jestem skazony mysleniem genderowym zaczynam sie zastanawiac, ktore sa seksistowskie i nie za bardzo wypada opowiadac je feministkom. W zwiazku z tym, aby lepiej poczuc klimat prosze o komentarz, ktore z dowcipow sa ewidentnie seksistowskie (ponumerowalem je, aby odpowiedzi byly krotsze): 1) Dwaj pięcioletni hiszpańscy chłopcy oglądają album malarstwa. Jeden z nich przygląda się aktom Rubensa i woła: - Pop...
    • > > Pewien młody mężczyzna miał 3 przyjaciółki, po pewnym czasie musiał się > > zdecydować, którą w końcu poślubić. Dlatego zrobił test. Każdej dal po > > 2..000 EURO. > > Pierwsza przyjaciółka poszła do sklepu, kupiła sobie suknię, buty, piękny > > kapelusz. Poszła do fryzjera.. Przyszła z powrotem do gościa i mówi: > > - Chce być najładniejsza dla Ciebie, ponieważ Cię kocham.Druga > > przyjaciółka poszła do sklepu...
    • Uwolnil facet zlota rybke,wiec obiecala spelnic 3 jego zyczenia. Jako pierwsze zyczenie facet powiedzial : chce byc 2 razy madrzejszy, nie ma sprawy powiedzila rybka i zyczenie sie spelnilo. Nastepne zyczenie facet powiedzil, naprawde popelnilem blad, ja chce byc 3 razy madrzejszy, rybka sie zgodzila i spelnila drugie zyczenie. Jakie masz trzecie zyczenie, pyta rybka. Ja tak naprawde to chce byc 10 razy madrzejszy mozesz to zrobic ? Tak, powiedzila rybka, ale to bedzie duza zmiana ...
    • dowcip(9)

Wraca Krystyna z zebrania feministek. Nastrój bojowy. Roman otwiera drzwi. - K*rwa, koniec z męskimi rządami, k*tasie j*bany - krzyczy od progu. - To ja jestem głową tego domu. Od tej pory będzie, jak ja... Nie skończyła Krystyna, gdy Roman wyprowadził cios pięścią. Niedoszła feministka padła i leży. Nagle rozlega się dzwonek. W drzwiach staje sąsiad, Lucjan. - Roman, co się stało? Słyszałem łomot... - Aaaaa, nic takiego Lucek, wszystko OK. - Więc czemu Krystyna leży jak nieżywa na...
    • [i]„Przychodzi facet do domu, zagląda do lodówki i tłucze żonę. Uznała ona, że w rzeczonej lodówce było za mało jedzenia. Zrobiła zakupy, wypchała półki po brzegi, a on następnego dnia wróciwszy do domu i zajrzawszy do lodówki, tłucze ją znów. Trzeciego dnia zrobiła już takie zakupy, jakich oczy ludzkie nie widziały, lecz on znów ją stłukł. Żona pyta: mężu, za co?! Na co mąż odwrzaskuje: jakbym wiedział za co, to bym k***a zaj***ał!” Oto dowcip, którym uraczył mnie któregoś dni...
    • Ojciec wraca z pracy i widzi, jak trójka jego dzieci siedzi przed domem, ciągle ubrana w piżamy i bawi się w błocie wśród pustych pudełek po chińszczyźnie, porozrzucanych po całym ogródku. Drzwi do auta żony były otwarte, podobnie jak drzwi wejściowe do domu i nie było najmniejszego śladu po psie. Mężczyzna wszedł do domu i zobaczył jeszcze większy bałagan. Lampa leżała przewrócona, a chodnik zawinięty pod samą ścianę. Na środku pokoju głośno grał telewizor na kanale z kreskówkami...
    • Kaczyński, Lepper i Giertych idą do restauracji. _ Co podać? - pyta kelner. Ja poproszę schabowego - mówi Kaczyński. A przystawki? - pyta kelner. A przystawki też wezmą schabowego, co nie, chłopaki? - mówi Kaczyński.
    • Międzynarodowy kongres feministek. Na podium wchodzi jedna z delegatek i rzuca hasło. — Siostry, dość wyzysku. Nie będziemy im prać i gotować. Uchwałę przyjęto jednogłośnie. Na kolejnym spotkaniu wojowniczych pań, delegatki dzielą się swymi spostrzeżeniami. Zaczyna Angielka. — Wróciłam do domu i mówię: John, od dzisiaj nie piorę i nie gotuję. Pierwszego dnia — nic nie widzę, drugiego dnia — nic nie widzę, trzeciego dnia — widzę — gotuje jajko. S...
    • Dlaczego facet jest jak horoskop? Codziennie mówi ci, co masz zrobić i zawsze się myli. W księgarni klient pyta sprzedawczynię: - Czy jest książka "Mężczyzna, władca kobiet"? - Baśnie i fantastyka na drugim stoisku. Mężczyzna 1/3 życia spędza na spaniu. Pozostałą część poświęca na namawianie kobiet do przespania się z nim. Dlaczego mężczyzna jest jak magnetowid? Do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu, EJECT! Dlaczego mężczyźni są jak delfiny? Mówi się...
    • Dowcip ,(60)

-W- pewnym mieście powstał sklep,w którym każda kobieta mogła sobie kupić męza.Miał 6 pięter ,a jakość facetów rosła z każdym piętrem.Był tylko jeden haczyk:jak już kobieta weszła na wyższe pietro,nie mogła zejść niżej.Wchodzi więc tam jedna babka poważnie zainteresowana kupnem męża.Na pierwszym piętrze wisi tabliczka.Mężczyżni tutaj maja pracę-To już coś,mój były nawet roboty nie miał-pomyślała kobieta-ale zobaczę co jest piętro wyżej.Na drugim piętrze napis:Mężczyżni tutaj m...
    • Ja właśnie wymyśliłem jednen : Dwóch kolegów przy piwie -stary co robić moja żona jest feministką?? -zastrzelić!! -Ją czy siebie?? -Najpierw siebie potem ją -inaczej powie że jesteś antyfeministą i ją dyskryminujesz mało śmieszne -ale i tak fajniejsze niż zastanawianie się czyj brzuch czyją jest sprawą
    • dowcip(6)

Z forum humoru: Po otwarciu testamentu okazało się, że zmarły cały majątek zostawił nie żonie, ale innej kobiecie. Rozżalona wdowa postanowiła zmienić napis na jego nagrobku, ale kamieniarz wpadł w panikę, że już nic nie da się zrobić. - Widzi pani, wyryłem już "Spoczywaj w spokoju". - To niech pan jeszcze doda: "Dopóki się nie spotkamy!".
    • Mysle, ze walke o parytety 50/50 trzeba zaczac od podstaw - czyli od malzenstw i zwiazkow partnerskich* !!! ;-) by JKM
    • Przeglądałam "Newsweeka" 21/07 i na przedostatniej stronie natrafiłam na felieton Mariusza Cieślika. Po przeczytaniu... Cóż, mam mieszane uczucia. Nie wiem, w jakim kontekście Kazia ten dowcip opowiadała i czy to Autor niepotrzebnie się "przyczepił" do tego epizodu, czy faktycznie kawał miał na celu słuchaczy, ekhm ekhm, rozbawić... Na pewno jednak jestem zdziwiona, że darzona przeze mnie szacunkiem Szczuka nagle wystrzeliła z tekstem nie zabawnym, lecz cokolwiek niesmacznym. Zaws...
    • Spotykają się dwaj koledzy. Jeden mówi: - Ty wiesz, jaka moja żona jest naiwna? Robi sobie prawo jazdy i myśli, ze dam jej samochód. Na to drugi: - To jeszcze nic. A moja jaka jest naiwna! Jutro jedzie do sanatorium, zaglądam do torby a tam 10 prezerwatyw. I ona myśli, że ja przyjadę...
    • www.rotfl.prv.pl/rownouprawnienie.jpg
    • DO TAD9(16)

Nadal jestem w kiepskiej kondycji, nie chodzi tylko o grypę. poczekaj jeszcze troszkę, pamiętam, że miałam Ci odpowiedzieć. Przepraszam i pozdrawiam!:-) ****************************************** myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam! stary dowcip, wiem...
    • www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070709/swiat/swiat_a_3.html rzepa przechodzi z jednej skrajnosci w druga. Pytanie jak broszura wyglada naprawde...
    • Dobra wiadomość dla wszystkich: Polacy nie dali się jeszcze zwariować! W ciągu 11 miesięcy funkcjonowania ustawy "o molestowaniu" zgłoszone zostało 3 (słownie: TRZY) przypadki "molestowania", przy tym WSZYSTKIE uznane zostały za niespełniające warunków "molestowania". Magdalenia Środa odśpiewała w związku z tym faktem starą śpiewkę feministek, mniej więcej w stylu "molestowanych jest pełno, tylko się nie zgłaszają", przy tym dla tej "myślicielki" molestowaniem jest już zwrócenie ...
    • "Strach przed molestowaniem Według przepisów obowiązujących w Unii Europejskiej nawet opowiadanie dowcipów może zostać zakwalifikowane jako wywieranie presji seksualnej. Na liście zachowań, które mogą być uznane za molestowanie seksualne znalazły się m.in.: zniewagi i obelgi, insynuacje, niestosowne uwagi na temat ubioru, uczesania, wieku, sytuacji rodzinnej, LUBIEŻNE SPOJRZENIA (podkr. moje), różnego rodzaju pieszczoty lub gesty o konotacji seksualnej, a także wprowadzanie pro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się