dowcipy

(211 wyników)
  • Poszukuję dowcipu przjawiajacego dyskryminację na podstawie wygladu zewnętrznego. Przepatrzyłam torchę zasobów polsko i angielskojęzycznych, ale niczego powalającego nie ma, może znacie coś naprawdę śmiesznego. BTW jak przetłumaczyć na pl lookism - wyglądyzm?
  • W tej kategorii zdecydowane pierwsze miejsce zajmują dowcipy żydowskie. Oto próbka z kasiążki: Humor żydowski: Skąd wiadomo, że Jezus był Żydem? Z czterech przyczyn: 1. Miał trzydzieści lat i wciąż mieszkał z matką. 2. Przejął interes po ojcu. 3. Myślał, ze jego matka jest dziewicą. 4. Jego matka myślała, że Jezus jest Bogiem. Może macie jakieś propozycje. A oto dowcipy które zebrałem: www.natemat.com.pl/magazyn/dowcipy.html
  • Właśnie w sąsiednim wątku wyczaiłem dowcip: [i]Liczba kategorii, na które można podzielić ludzi wynosi 10: są ci, którzy rozumieją system binarny i ci, którzy go nie rozumieją. [/i]. Jest to dość ciekawy przypadek dowcipu, który śmieszy tylko napisany, powiedzieć go w żaden sposób się nie da... Znacie jakieś inne? Ale nie muzyczne czy obrazkowe, a słowne.
  • Może zacznę tym: Jak zabarwić wielkanocne jaja? Na fioletowo- drzwiami. Na czerwono- wrzątkiem.
  • Właśnie,. Jesteście w towarzystwie i ktoś opowiada dowcip, który Was nie śmieszy, irytuje swym prymitywizmem a nawet godzi w wyznawane przez was wartości (religie, wegetarianizm, mniejszości narodowe, seksualne itp.). Co robicie? Bo wyjść jest kilka - śmiejecie się bo wypada - milczycie - głośno protestujecie - wychodzicie? - rewanżujecie sie dowcipem o niebo lepszym jakościowo... Właśnie, co?
  • Rozumienie dowcipu jest indywidualną i subiektywną sprawą każdego odbierającego. Niestety w poście "ostatnio zasłyszany dobry dowcip" połowa wpisów jest w stylu: "rozwaliło mnie", "posikałem sie ze śmiechu" itp. infantylne wpisy. Ludzie kogo to obchodzi. Jak nie znacie dowcipu do wpisania, po prostu nie zaśmiecajcie tego skąd inąd ciekawego wątku.
  • Zabawa polega na tym, że ktoś rzuca hasło o czym ma być dowcip i następna osoba wpisuje dowcip na ten temat, po czym zdobywa prawo do wymyślenia o czym ma byc kolejny dowcip:] Zacznę: Kto zna dowcip o... hmmmmmm... karpiu :] (a bo nastrój świąt mi jeszcze nie minął:P)
  • Słuchajcie, kiedyś był taki dowcip, anegdota z Colargolem, był super, ale go nie pamiętam, czy ktoś mógłby przypomnieć? POzdrawiam
  • Wszystkie dowcipy można spalić! Zaczynamy wielkie palenie dowcipów! ;) -mamo, mamo, choinka się pali! -choinka się nie pali tylko świeci, synku <po chwili> -mamo, firanki się palą! =) --- kretynos.blox.pl
  • Znacie jakieś fajne?
  • Zamierzam zrobić taki numer koleżance. Zrobić zrzut ekranu lotto.pl i w programie graficznym podmienić sześć liczb na te z jej kuponu. Potem wkleić zrzut na pulpit żeby udawał otwartą stronę (albo otworzyc strone zapisana na dysku) i rostrzęsionym głosem ją zawołać do komputera. Boje się tylko że gdy dowcip wyjdzie na jaw koleżanka mnie dosłownie zabije (jeśli wcześniej nie zejdzie na zawał serca). Co o tym sądzicie?
  • dowcipy rasistowskie ale wiele dowcipów wyśmiewa różne choroby umysłowe w rodzaju rasizmu. Na początek dowcip o skinach: Dwóch skinów postanowiło wybrać się na miasto w celu "wyczyszczenia" z "elementów obcych". Idą ulicą i nagle Murzynów. Najpierw skinom oczy się zaświeciły ale szybko im przeszło: była to drużyna koszykówki. - najniższy Murzyn miał 180 cm. Skiny minęli ich udając, że ich nie widzą. Na następnej ulicy widzą dwóch Żydów w jarmułkach. Znowu oczy skinom świecą, al...
  • +25 Polacy śpią, bez żadnego nakrycia. Amerykanie zakładają swetry. Mieszkańcy Miami włączają ogrzewanie. +10 Amerykanie trzęsą się z zimna. Włoskie samochody nie chcą zapalić. Możesz zobaczyć swój oddech. 0 Woda zamarza. Rosjanie idą popływać. Francuskie samochody nie chcą zapalić. -15 Twój kot chce spać z tobą pod jedną kołdrą. Politycy zaczynają rozmawiać o bezdomnych. Niemieckie samochody nie chc,a zapalić. Marzymy o wyprawie na południe. -30 Rosjanie zakładają podkoszulki. P...
  • Wpisujcie wymyślone przez siebie dowcipy. Mogą być mniej lub bardziej śmieszne, ważne żeby były naprawdę wymyślone osobiście.
  • Idą dwie agrafki przez pustynię. Jedna z nich mówi: ale mi gorąco, na to druga: to się rozepnij.
  • jw
  • -Czym się różni druga randka lesbijki od drugiej randki geja? -Na drugiej randce lesbijka przeprowadza się już do swojej wybranki. -A w przypadku geja jak wygląda druga randka? -Jaka druga randka :-) ------ Wraca syn późno do domu, a tu ojciec na progu się wydziera, że za późno wrócił. Na to syn że miał swój pierwszy raz. 'No to chodź, masz tu wódkę - napij się, papierosa - zapal sobie i siadaj' na to syn 'Napić się napiję, zapalić zapalę, ale siadać nie będę!' -------------- ...
  • To było tak: jesień, ognisko, opowiadamy dowcipy. Jedna babka opowiada dowcip: Przychodzi niewidomy do sklepu rybnego i mówi: dzień dobry pani, dzień dobry pani. Reakcja grupy na dowcip: buahahahaha Reakcja grupy na fakt, że nie zrozumiałam: buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha No ni w kija nie załapałam. Wyjaśnijcie mi. Błagam. Chodzi to za mnąod tamtej pory :-(.
  • Rok 1940. Mlody niemiecki zolnierz podaza za mlodym Polakiem. Nadarza sie okazja do strzalu. Niemiec sklada sie, a tu nagle z nieba splywa aniol i mowi: "Stop, nie strzelaj, ten czlowiek bedzie kiedys papiezem". Na to Niemiec: "Dobra, a jak nie strzele to co bede z tego mial?" Aniol po dluzszym zastanowieniu "OK Ratzinger, ty bedziesz nastepnym".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się