Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      gimnazja

gimnazja

(183 wyniki)
    • Muszę się zdecydować na gimnazjum. Kombinuję, kombinuję i nie wiem którą szkołę wybrać. Średnią mam niezłą (5,2 - 5,4 - zależy jak pójdzie), ale nie mam punktów z konkursów (no, może jakiś się trafi). Myślałam o Władku, Sempołowskiej, Świętokrzyskiej... Rozważam też społeczne (np. przy Białostockiej 4). Wolałabym coś o profilu językowym. Mieszkam na Targówku (mogę dojeżdżać, byle nie za daleko :) ). Czy moglibyście podzielić się swoimi opiniami? Jakieś rady? :P
    • Wielka prośba , może ktoś zna , wie i wesprze opinią o tych gimnazjach !!!!!!!
    • Witam, jestem szóstoklasistą i zastanawiam się nad wyborem gimnazjum spoza rejonu. Niedawno w oko wpadło mi gimnazjum 49 przy Smoczej. Na stronie tej szkoły wszystko niby pięknie, ładnie wygląda, ale ostatnio od znajomych słyszałem, że podobno nie do końca tak jest. Więc co sądzicie o tej szkole???
    • Witam, w przyszłym roku staniemy z żoną przed dylematem wyboru gimnazjum dla naszego dziecka. Chciałbym tym samym rozpocząc wątek rodziców z podobnym problemem. Sprawa nie jest prosta, ale trzeba się zmierzyć. Myśleliśmy o gimnazjum dwujęzycznym. Proszę piszcie wszyscy, rodzice i gimnazjaliści, swoje opinie, które przydatne byłyby w wyborze szkoły. Pozdrawiam wszystkich poszukujących.
    • Witam wszystkich serdecznie. Jestem absolwentką szkoły podstawowej. Ukończyłam klasę szósta ze średnią 5,64 i wynikiem 36 punktów na teście kompetencji. Dostałam się do gimnazjum nr 44 na ulicy smolnej. Coraz częściej jednak ogarniają mnie wątpliwości co do tej szkoły. Czy poziom jest dobry? Jaka atmosfera tam panuje? Czy jest bardzo rygorystycznie? Jestem dosyć wrażliwą i niestabilną emocjonalnie osobą. Czy ta szkoła mnie nie zniszczy? Chodzi mi głównie o to, czy poczucie mojej własnej ...
    • Jak w temacie-poszukuje gimnazjum które posiada oddziały integracyjne , bądź mozliwosci i doświadczenie w pracy z dziećmi z Za. Będę wdzięczna za wasze opinie . pozdrawiam
    • Witam, proszę o opinie o gimnazjum Maczka na Bielanach na Gwiaździstej. Jaka atmosfera, czy są huligani, poziom nauki czy jest wysoki. itp. I czy uczęszcza zwłaszcza młodzież rejonowa. Czy gimnazjum nie jest "przereklamowane" w ostatnich latach. pozdrawiam
    • W przyszłym roku mój syn idzie do I kl gimnazjum. Chciałabym juz teraz zainteresować się gimnazjami w W-wie. Czy ktoś pomoże mi wybrać odpowiednie? Opiszcie mi proszę swoje gimnazja, oceńcie, a ja wyciągnę wnioski. Za wszystkie opinie z góry dzięki !!!
    • Rozglądam się z dobrym i bezpiecznym gimnazjum w Warszawie, gdzie byłby hiszpański jako język. Przeprowadzam się w rejon Czerniakowskiej i chciałabym zrobić rozpoznanie . Jak dotad widzę, że większość szkół w gimnazjow albo nie ma hiszpańskiego albo są fatalne czy gnojące. A są jakiej z dobrym poziomem , bezpieczne ?Poproszę o informacje z góry dziękuje
    • Dziecko w klasie III na tydzień przed egzaminem. Nauczyciele w większości nie robią ogólnych powtórek, otwartych, w formie powtórzenia ogólnego, tylko robią oceniane sprawdziany z I czy II klasy. Uczniu przygotuj się sam, weź korki powtórkowe, my sprawdzimy co zrobiłeś sam przez te 3 lata i jak dobrze wypadniesz na egzaminie wystawimy pierś po order, bo to nasza zasługa. Sprawdziany oceniane na bieżąco, będą oczywiście wpływały na ocenę z danego przedmiotu liczoną do punktacji do liceum, a te...
    • Zbliża się sezon szukania szkól dla dzieci, oto moje osobiste wrażenia ze szkoły mojego dziecka, dotyczą atmosfery i kilkorga nauczycieli, na szczęście kilku pozostałych jest z powołania, ale ich pozycje są zaćmione postaciami mniej chlubnymi : Długo zastanawialiśmy się w rodzinie gdzie posłać nasze dziecko do gimnazjum. Muszę pisać bezosobowo, ze względu na mściwe możliwości nauczycieli z TEJ szkoły. Nasze dziecko w podstawówce było bardzo dobrym, wzorowym uczniem, grzec...
    • Czy ktoś może zdecydowanie polecić lub zdecydowanie odradzić gimnazjum na Ursynowie? Myślałam o szkole na Lokajskiego lub Kajakowej. Ale może coś jeszcze wziąć pod uwagę? Będę wdzięczna za opinie.
    • Witam seredcznie, mam pytanie do bardziej zorientowanych rodziców:) Córka wybrała 3 gimnazja do których chciałaby złozyc dokumenty, wszystkie dwujęzyczne. I tu zonk, test uzdolnień językowych jest we wsztstkich tego typu gimnazjach 23 maja o 12.00. Czy to oznacza, ze mogę złożyc dokumenty tylko do jednego?? I jeśli tam nas nie przyjmą to koniec? Pozdrawiam Mirabelka
    • Na twardej podbno nauki jest bardzo duzo. Boje sie, ze nie poradze sobie z tym, ze szybko sie na twardej robi material z matmy i niemieckiego. Jak czegos nie zrozumiem to nie wiem czy nauczyciele w ogole mi pomoga czy beda robic program dalej. A z innych przedmiotow w trzeciej klasie powtarza sie to co bylo zaplanowane dla gimnazjum, a pozniej robi sie to co normalniew liceum. Moim rejonem jest twarda, ale na swietokrzyskiej bedzie robione to co jest dla gimnazjum i pewnie bedzie wszystko w w...
    • Zaprzeczenie idei szkół społecznych: ustawienie dzieci do wyścigu szczurów, sfrustrowani wychowawcy, przez wszystkie lata skarżący się bez końca na CAŁĄ klasę, motywacja negatywna: nigdzie się nie dostaniecie, jesteście najgorsi w historii tej szkoły. Jeśli ktoś chce, aby dziecku podcięto skrzydła, zamiast pomóc je rozwinąć - Bachmacka jest dobrym wyborem! Jeśli ma się na uwadze dobro dziecka, jego indywidualność, wrażliwość, lepiej je wysłać do państwowego gimnazjum, a zaoszczędzone ogromne ...
    • Co sądzicie o bardzo wczesnym, bo już na etapie gimnazjum, profilowaniu klas? Jak jest w znanych Wam szkołach? W Aarszawie w prawie wszystkich gimnazjach pojawiły sie klasy językowe, przyrodniczo-turystyczne, matematyczno-informatyczne itd. Czy to jednak nie za wcześnie?
    • czy warto pójść do gimnazjum na Ostrobramską?....czy ktoś może coś na temat tej szkoły napisać?
    • Proszę Was o opinie na temat Gimnazjum nr.13 w Krakowie. Córka zdecydowała się iść do tego Gimnazjum ze względu na profil "Przyrodniczo-Turystyczny". Byliśmy zdecydowani na tą szkolę,jednak gdy poszliśmy złożyć papiery zwróciliśmy uwagę na policję w tej szkole. Nie przejęliśmy się tym zbytnio,ale dzisiaj doszły do mnie opinie osób,które mieszkają w pobliżu tej szkoły,które odradziły mi to Gimnazjum ze względu na to co się tam dzieje. Podobno w szkole są bójki, młodzież "buntownicza" oraz ...
    • gdzie moge dowiedziec sie gdzie sa wolne mejsce w gimnazjach w warszawie.????
    • Witam, poszukuję informacji o tym Gimnazjum. Czy ktoś słyszał o poziomie nauczania? Proszę też o informacji na temat kondycji finansowej szkoły, bo podobno jest ciekawie:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się