gimnazja

(21 wyników)
  • Ktore gimnazja publiczne w poznaniu sa najlepsze? czy jest gdzies ranking? ktore z nich maja srodnia zblizona do 4,0/ bardzo prosze o odp a.
  • szkoda 9 Gimnazjum na Os. Kosmonautów, jedno z najlepszych w Wielkopolsce.Kadra znakomita, warunki dla dzieci b.dobre.Ale rządząca miastem klika ma to w nosie. Czyżby rychu komuś obiecał te pomieszczenia ????????
  • Poprosze o opinie na temat w/w gimnazjum, jak wygląda test pred. językowych, w jaki sposób dobiera sie drugi język po angielskim itd. Z góry dziękuje...
  • złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma! Ahahahahahahaha - polew z ekipki Rysia :DDDD A tak poważnie, Rysiu - jechałeś kiedyś taczką w roli pasażera? Czuję w kościach, że niedługo będziesz miał okazję.
  • Witam, mam szóstkowicza kończącego szkołę podstawową , wrażliwe , delikatne dziecko. Obawiam się by nie dokonać złego wyboru gimnazjum. Chciałabym aby była tam dobra, przyjazna atmosfera ( bez agresji, chamstwa, "wyścigu szczurów"..) jak również aby poziom nauczania i kadra nauczycielska była na właściwym, wysokim poziomie. Jako że mieszkam w P-niu od niedawna - bardzo proszę o podpowiedzi z góry bardzo dziękuję za pomoc PS a "pan.nikt" do jakiego gimnazjum posłał dzieci, jeśli mo...
  • Witam serdecznie! Stoje przed dylematem wyboru gimnazjum dla syna. Chlopak ma zaciecie informatyczne, jest dobry z matematyki. Czy ktos moze cos powiedziec o klasie matematyczno-informatycznej w gimnazjum nr 60 przy Bukowskiej w Poznaniu ?
  • proszę o opinie na temat gimnazjum 26 i 29 / klasa dwujęzyczna /, które wybrać ?? interesuje mnie atmosfera i sposób nauczania ... - wszelkie informacje na wagę złota - niedługo trzeba złożyć papiery ...
  • Mam dylemat . Moja córka chodzi do 5 klasy Szkoły Podstawowej nr 70 ul. Piekna (przy Ogrodach). Czeka mnie i ją wybór gimnazjum. Zupełnie się nie oreintuję , które gimnazja sa dobre w Poznaniu. Może ktoś ma jakieś propozycje , bądź informacje gdzie są jakieś dane o gomnazjach.
  • Córka jest w szóstej klasie i czeka ją wybór gimnazjum. Bardzo proszę o opinie na temat gimnazjów na Klaudyny Potockiej (51), Małoszyńskiej, Żonkilowej. Zależy mi żeby wybrać dobre gimnazjum,ale i bezpieczne i z miłą atmosferą. Córka uczy się bardzo dobrze więc nie chcę wybrać dobre gimnazjum.z góry dziękuję
  • no właśnie, które są najlepsze w Poznaniu ........ za rok czeka mnie, a raczej mojego syna wybór. Proszę o podpowiedź!
  • Czy może ktoś tam się uczy, jaka jest ta szkoła, czy jest to "wyścig szczurów" itd, itp. Dziekuję
  • w szkołach z top10 nie działa efekt super kształcenia tylko raczej selekcji. Do tych szkół przychodzą uczniowie lepsi, z lepszą mentalnością. Gdyby zamienić miejscami młodzież z pierwszej i ostatniej szkoły w rankingu, to i tak ta sama młodzież w innych murach osiągnęłaby podobne rezultaty, może tylko trochę lepsze lub gorsze....
  • Mam problem co do wyboru szkoły... Z niczego nie jestem jakoś super dobra,ale uczę się bardzo dobrze,mam ambicję i chcę uczyć się dalej i rozwijać się po gimnazjum, a nie iść do tyłu. Dlatego chciałam wybrać dobre LO,ale nie znów takie,żebym siedziała dniami i nocami nad książkami,zwłaszcza że mieszkam około 20 km od Poznania i muszę liczyć się z dojazdami. Znajomi polecają VI i IV LO. Czy ktoś może mi w jakiś sposób pomóc i coś doradzić,podpowiedzieć? BŁAGAM!!! Pozdrawiam
  • się w głowę stuknijcie, okuliści juz zacierają ręce!!
  • Mają mu za co salezjańscy czarownicy dziękować. Ile kosztuje ich wynajęcie od miasta Poznania kilku tysięcy m2 powierzchni w szkole na Piątkowie ? - bodaj 48 000 zł rocznie. Czy innym nauczycielom miasto będzie też tak przychylne i odda im za prawie darmo jak tym sukienkowym, szkołę w dzierżawę? Jeśli czarnym polakożercom był przychylny, to niech go nawet zrobią świętym, publiczną poznańską oświatę, ten solidarnościowy oszołom i malarz cudzych konsulatów rozłożył na łopatki. I taka jest PRAWD...
  • "...Połowa gimnazjów we wszystkich wielkopolskich wsiach i małych miastach nie pracuje efektywnie: uczniowie nie robią żadnych postępów..." Ano bywa gdy do szkoły się chodzi bez ustalonego celu. Pilnych uczniów zawsze było, jest i pewnie będzie niewielu. Zapewne w dużych miastach też.
  • Moja córcia już rozgląda się i szuka gimnazjum dla siebie Najchętniej z rozszerzonym angielskim Ale myśli też o jakimś dwujęzycznym Czy ktoś może mi coś polecić???? będę wdzięczna :)
  • Nie na Szczecin tylko na Piłę, tępe strzały.
  • przepraszam bardzo, chodzę z Agnieszką do tej szkoły i to prawda - w naszym gimnazjum są różni ludzie, zdarzają się ci 'mniej przystosowani do życia w grupie' ale tak jest wszędzie. Agnieszka jest przedstawiana jako ofiara, tylko dlatego, że jest niepełnosprawna. Nasza szkoła włącza się w akcje charytatywne, jeździ do fundacji 'żurawinka' oraz żurawinka przyjeżdża do nas, organizujemy im wigilię, konkursy itd. Jak natomiast wytłumaczyć zachowanie Agnieszki, która na lekcji techniki, ...
  • Układy układy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się