gimnazja

(17 wyników)
  • Są poważne zastrzeżenia do organizacji pracy Gimnazjum. Np. uczniowe w klasach zostali podzieleni na grupy językowe ze względu na stopień jego znajomości. Wszystkie grupy mają tę samą ilość godzin tygodniowo. W związku z tym pytanie jest następujace: Jak przy tej samej liczbie godzin przeznaczonych na nauczanie języka obcego można wyrównać poziom jego znajomości między grupą o słabym i dużym stopniu zaawansowania? W ten sposób jaki teraz obowiązuje w Gimnazjum nie da się tego uczy...
  • Czy wyniki egzaminów zewnętrznych w Gimnazjum w Raszynie są jak zwykle tajne? Kto je opublikuje? gdzie są ci co doprowadzili gimnazjum do upadku? Z tego co wiadomo jedno totalne beztalencie zrezygnowało z dalszego psucia gimnazjum. Jak życiowa prawda głosi, szczur zawsze ucieka z tonącego okrętu po paśmie niewątpliwie niebywałych "sukcesów", ale niestety jakiś odrzut poprodukcyjny zapewne pozostanie, by dalej "bruździć" wraz z innymi bezmyślnymi sługusami. Rodzi...
  • Wrzucono (nie zabiegam o to) mi na posesję periodyk "Kurier Raszyński". I co tam znalazłem w treści - propagandę "dyrekcji" gimnazjum. Szkoła ta niestety nie ma osiągnięć w nauczaniu, którymi można się pochwalić poza Gminą Raszyn. Placówka ta stacza się nieustannie, jak po równi pochyłej, w nicość. "Dyrekcja" jednak koniecznie chce zaistnieć gdziekolwiek- licząc, że odwróci tym uwagę mieszkańców od własnej niekompetencji. Przypominam "dyrekcji", że głównym zadaniem szko...
  • Po pierwsze: co się stało ze "starą"??? zwolniła się? zwolniono ją? awansowała wyżej? To taka dygresyjna wypowiedź moja na wstępie...ale nie o to mi chodziło właściwie. Czy ktoś z rodziców gimnazjalistów raszyńskich może się wypowiedzieć czy czuje się zmiany (na lepsze) po wymianie na stanowisku dyrektorskim? Czy zmieniła się atmosfera w szkole? Czy dzieci są nadal tam "nic nie wartą młodzieżą" a nowa pani dyrektor nadal jak poprzedniczka patrzy na uczniów zimnym wzrokiem? Czy nadal nauczyc...
  • Czy chcieli byście Państwo,aby Wasze pociechy korzystały z takich zajęć na terenie szkoły? Informacje pod nr tel. 0-600-247-737
  • Iwicki napisał na blogu, że stare wróciło... Panie radny Iwicki! Jest zupełnie inaczej niż Pan opowiada. Nie wróciło stare, tylko znikła patologia. A teraz został wykonany PRAWOMOCNY WYROK SĄDU! Koledzy mojej córki, którzy skończyli gimnazjum, mają świadectwo - unikat... bo żaden rocznik nie ma świadectwa podpisanego w taki sposób: Dyrektor Gimnazjum / Teresa Wojtasiewicz a potem z. up. Lechańska. Kuriozum! Podobno mogą być z tym problemy w liceach!
  • Gratulacje dla młodzieży,grona pedagogicznego i dyrekcji gimnazjum w Raszynie. Czy wreszcie opozycja przestanie wypisywać głupoty o gimnazjum? Czy wreszcie nowostarą władzę będzie stać na to,aby powiedzieć niesłusznie atakowaliśmy,GRATULUJEMY.
  • W związku z wyborami a w konsekwencji wyborem Nowej Pani Dyrektor, pani Ilony Łycjanek, życzę samych trafnych decyzji, skuteczności i konsekwencji w obranym kierunku rozwoju Szkoły, podnoszenia rangi Naszej Szkoły oraz wszystkiego , czego Pani Dyrektor sobie zarzyczy.... Powodzenia
  • Kolejny plus wyborów samorządowych. Jak najdalej od Raszyna :) Z drugiej strony zastanawiam się, dlaczego Pan Piotr nie startował w wyborach do rady gminy? Ktoś wie?
  • Wyniki(6)

Czekamy na wyniki egzaminu gimnazjalnego, zapewne wzorem p. Guzek (niebywałej spacjalistki od obniżania poziomu nauczania) bedą one tajnie. Ten los zgotował mieszkańcom Raszyna, na szczęście już były, wójt Rajkowski.
  • Hej, dużo dyskusji o szkole w Raszynie; jedynej, pzynajmniej jeśli chodzi o poziom ponadpodstawowy. Krytyka czegoś czego za bardzo nie jesteście w stanie zmienić. A ja się zastanawiam co myslicie o szansie istnienia szkoły społecznej tutaj? czy jakiejś np. społecznej - katolickiej; jak np. Przymierza Rodzin? Czy myslicie, że ludzie byliby zainteresowani? Bo przecież finansowo byliby chyba tacy, których stać? czy problem szkoły i jej poziomu w ogóle intereuje szerzej Raszyniaków? Co m...
  • INFORMACJA NIEZALEŻNA OD „PULSU RASZYNA” Ponownie odezwała się tuba propagandowa obecnego wójta Gminy Raszyn pana Janusza RAJKOWSKIEGO – „Puls Raszyna”. Wypisz wymaluj - periodyk ten natychmiast kojarzy mi się z jednoznacznie prasą w okresie Stalina, „Słońca Karpat” w Rumunii, Gomółki i Gierka w Polsce. W Pulsie Raszyna, zgodnie z zasadami demokracji pisać można wszystko pod warunkiem, że artykuły chwalą miłościwie nam pan...
  • Przypadkiem czytałem stronę www.raszyn.pl to coś w rodzaju głosnika typu "kołchoźnik" z okresu stalinowskiego. Nie ma tu demokratycznej wymiany myśli, ale są tylko myśli odpowiadające wójtowi, bo tylko te są publikowane. Np. Dlaczego wójt nie przestrzega prawa i nie zwolnił do tej pory Jagny Ratyńskiej - Guzek z zajmowanej funkcji - niestety nie mozna wyczytać. Warto by jeszcze opublikować wyniki egzaminów zewnętrznych przeprowadzonych w gimnazjum - mielibyśmy wtedy pogląd na...
  • Jest nr. 1/2007
  • Wczoraj moje dziecko wróciło z gimnazjum z wiadomością:"Dziś u nas w gimnazjum był ten łysy wójt z panią od polskiego-tą panią Guzek".Czy ktoś coś wie na temat p.Guzek.Nie jest ona już pracownikiem gimnazjum.Co zatem robiła w gimnzjum w "towarzystwie" p.Rajkowskiego?Czy p.Rajkowski nie ma pilniejszych spraw tylko oprowadzanie p.Guzek po gimnazjum?
  • Na blogu radnego I. pojawił się wpis pod tytułem "Analityk fachowy inaczej", który to jest kolejną wycieczką pod moim adresem ( oraz tych, którzy mają podobną opinię jak moja o kondycji naszego gimnazjum gminnego). Po raz kolejny ( pamiętne chamskie słowne "wycieczki" do radnej Pani Teresy Her na sesjach w poprzedniej kadencji ) nasz obecny radny ( były wójt ) zareprezentował poziom swojego wychowania. Ciekawe co rozumie pod pojęciem "sprawni inaczej" pisząc o sportowcach biorącyc...
  • dobra powiem wam kto to MADNOMAD... to synek Iwickiego-KAMILEK, uczęszcający do 3 klasy gimnazjum, na portalu-grono(był anonimowy) został rozszyfrowany, na forum gazeta.pl madmosad założył identyczny temat jak na gronie w przeciągu 10 minut(CISZA WYBORCZA), zbieg okoliczności??? powiem ci synku że tato powinien ci dać kilka klapsów, ale powiedzenie "jaki ojciec taki syn" jest uzasadnione, więc nici z klapsów.... PS.zaraz madmosad powie "pudło", czekam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się