Forum Regionalne Mazowieckie Ciechanów
ZMIEŃ
      gimnazja

gimnazja

(66 wyników)
    • W tym roku mój syn kończy szkołę podstawową i rozpoczyna naukę w gimnazjum, w związku z tym chciałabym Was poprosić o opinie na temat tej szkoły, bo szczerze się obawiam czy nasza decyzja , zeby tam właśnie złozyć podanie była słuszna. Proszę o opinie zarówno uczniów jak i rodziców , których dzieci do tej szkoły uczęszczają . Moje obawy wzbudziły opowieści jednego ze znajomych , który twierdzi że jest tam straszna łobuzeria , wymuszanie, zastraszanie i tym podobne historie .... Ile w ty...
    • panuje tam wszawica moja córka na szczęście chodzi do gim nr 4 chwała bogu . w dzisiejszych czasach i co nawet ,,najlepsze gimnazjum '' panuje tam wszawica przykre .
    • Witam. Zastanawiam się nad posłaniem swojej córki na przyszły rok do Dwójki. Jak sądzicie - czy warto tam iść?
    • Co sądzicie o tym gimnazjum ? Czy wart posłać tam dziecko? Proszę o odpowiedzi rodziców i uczniów.
    • Czy we wszystkich ciechanowskich gimnazjach praktyką jest, że po egzaminach nic się nie dzieje? Dzieci ciągle na boisku, tyle lekcji przepada, a rodzice słyszą, że po egzaminach program zrealizowany i właściwe nie ma nic do roboty.
    • Jak naprawdę wygląda nauka jezyków obcych w ciechanowskich gimnazjach? Chodzi mi o liczbe godzin i jakość. Czy sa dobrzy nauczyciele? Gdzie? Zalezy mi na porządnym kształceniu językowym w szkole!
    • Jestem ciekawa waszych opinii na temat budynku, dyrekcji, kadry nauczycielskiej, uczniów i ich podejściu do pierwszaków. Wypowiadajcie się, proszę.
    • W Gimnazjum nr 2 nauczyciele z niektórych przedmiotów w klasach pierwszych zaczynają przerabiać podręczniki z klas drugich .Zastanawia mnie to i myślę , że jak utrzymają takie tempo to w drugiej klasie może uda im się przerobić podręczniki zliceum.Nie ważne , że materiał nie jest dobrze utrwalony.W wielu przypadkach nie jest nauczony.Myślę ,że w tym gimnazjum niektórzy nauczyciele już we wrześniu powinni zadać do opanowania cały podręcznik , a w lutym uczniowie mogli by zaliczać.
    • które byście polecili?
    • Czytałem że PiS ma plan likwidacji gimnazjów. Patrząc na to co się dzieje w tych szkołach, jak nauczyciele i dyrektorzy nie radzą sobie z wieloma problemami w gimnazjach uważam pomysł likwidacji tych placówek za idealny. Jaka jest Państwa opinia na ten temat?
    • W tym roku nastąpiła zmiana na stanowisku dyrektora gimnazjum, został nim nauczyciel z innej szkoły, a obecy dyrektor gimnazjum miał byc p.o. dyrektora szkoły w Zielonej, gdzie dyrektor został odwołany. Odwołany ze stanowiska dyrektor szkoły w Zielonej odwołał się od tej decyzji i Sąd przywrócił go do pracy. Rodzi się pytanie: czy p.o. dyrektora odejdzie z tej funkcji p.o dyrektora i gdzie znajdzie pracę?
    • Interesuje mnie, czy nowy dyrektor od września zatrudni nowych nauczycieli: tzn. tych z gimnazjum zostawi na gołym etacie a na nadgodziny zatrudni swoich znajomych z poprzednich szkół. Ciekawe też, czy nauczycielom z umową na czas określony, przedłuży umowę o pracę. Co sądzicie?
    • Jaki jest poziom nauczania w tym gimnazjum, jacy są nauczyciele, ogólnie jakie są warunki w tej szkole?
    • Co o nim sądzicie, warto tam posłac swoje dziecko??? Jest bezpiecznie?? ?
    • Może ktoś mnie oświeci dlaczego w Gimnazjum nr 1 w Ciechanowie nie realizuje się zajęć z bloku doświadczalnego? Dzisiaj od koleżanki z Warszawy dowiedziałam się, że od 1 września w klasach I gimnazjów powinno się realizować 1 godzinę w tygodniu zajęć doświadczalnych z geografii, chemii, biologii i fizyki. W warszawskich szkołach to standard. W szkole mojej córki takich zajęć nie ma. Ciekawe czy inne gimnazja ciechanowskie mają takie zajęcia? Jeśli tak to które i dlaczego w "JEDYNCE" t...
    • Zaczyna się czas rekrutacji do gimnazjów. Które wybrać? Od nowego roku do gimnazjów wchodzi reforma. Czy już wiadomo, czego i jak będą się uczyć nasze dzieci w gimnazjach???
    • Klasa sportowa (IIIe) Gimnazjum nr 4 Ciechanów zajęła 2 miejsce podczas ogólnopolskiej gimnazjady w grach zespołowych kołobrzeg 2012!!! Gratulacje!!!
    • Pobicia, wymuszenia i zastraszenia - to już codzienność w ciechanowskich gimnazjach. Najgorzej pod tym względem jest zdaje się w gimnazjum nr.3 ale i 1. 2. i 4. nie odstają pod tym względem daleko. :( Szkoda naszych dzieci.
    • Wiem, że może powtarzam watek, ale na gwałt potrzebuję informacji o dobrym gimnazjum w Ciechanowie. Moje dziecko chodził do SP3 i miało przejśc do Gim2, ale okazuje się, że w tej szkole są problemy z nauczaniem języków obcych. jako język wiodący ma być w klasie mojego syna niemiecki, a nie angielski. Dyrektor nas zwodził zapewnieniami, że angielski będzie w liczbie 3 godzin w tygodniu. Teraz wszystko pozmieniał. Szukam gimnazjum dla syna. W STO nie ma miejsc. TWP z racji bazy l...
    • gimnazja(18)

Do jakiego gimnazjum najlepiej posłać dziecko? zbliża się czas na decyzję. Jakie macie doświadczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się