-
dotyczy tesciowej. Miala juz w przeszlosci incydenty zagrazajace bezpieczenstwu innych. Kiedy wpada w paranoje staje sie naprawde nieobliczalna. Niestety nie wiem jaka byla diagnoza po tamtym incydencie, ale póki brala leki i byla pod kontrola lekarza, to bylo w miare ok. Kilka lat temu z tego co wiem, lekarz do ktorego chodzila zmarl i mysle, że od tego czasu lekow zadnych nie bierze. Teraz wyglada na to, że paranoja znowu ją dopada, a ona nie przyjmuje do wiadomosci, że dzieje sie z nia cos...
-
wiem, że był podobny wątek, ale w wyszukiwarce mi same starocie wyskakują.
chciałam się zapytać - ile kosztuje leczenie kanałowe zęba? nigdy jeszcze nie miałam, a wczorajsze wyliczenia dentystki mnie powaliły.
otworzyła zęba (był wcześniej plombowany, tak z 7 lat temu) i wyszło, że nadaje się do leczenia kanałowego - inaczej trzeba będzie wyrwać (miałam tylko te 2 opcje do wyboru).
ponieważ nie jest to ząb refundowany (górna czwórka), to za wszystko trzeba płacić. dla mnie chore jes...
-
wiem , brzmi prowokacyjnie ale taki mialam zamiar ,
zdarzylo sie wsrd moich znajomych
corka 18-lteni przez kilka tygodni chodzil z nierozpoznanym przeziebienime, kaszle, katary, kichani, stan podgorączkowy
rozne leki torche pomagaly a troche nie a, ogolnie byla tak "podziębiona" troche słaba ale nawet uprawial ulubiony sport
w koncy ktos porzadnie zrobil testy i okazalo sie ze bialaczka, zaawanasowana
no i wiadomo - zaczelo sie , wszlkeie mozliwe leczenia, tony leków, ciegle spzitale...
-
To jest jeden z takich momentów, kiedy wstyd mi za własne państwo.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14018391,NFZ_pozalowal_6_tys__zlotych_na_leczenie_bylych_wiezniow.html
-
Do mam dzieci przewlekle chorych. Jak leczycie swoje dzieci? Chodzi mi konkretnie o to czy leczenie odbywa się w ramach ubezpieczenia ogólnego, czy prywatnie?
-
Lajtowy watek o języku polskim stosowanym.
Co to znaczy:
1. [u]Leczyć chorobę[/u]. Leczy się ludzi z chorób, a nie choroby. Leczyć chorobę, by była w coraz lepszym stanie? ;) Znaczy, by lepiej działała?
2. Dziecko poczęte. A są nie poczęte? Urodzone też są poczęte.
Wiecie, skąd się to wzięło? Jaka jest tego etymologia?
-
wlasnie wrocilam od endodonty, musialam leczyc powtornie 2 zeby, ktore robilam 3 lata temu i dentysci ( nie endodonci) po prostu nie doczyscili kanalow, co powodowalo wielka wrazliwosc na cieple plyny i jedzenie.
Wkurzylo mnie to, bo placilam 2 x za leczenie kanlowe , co w USA, nawet z ubezpieczeniem dentystycznym kosztowalo mnie duzo. Nie wspomne tez o cierpieniach jakie przeszlam.
Teraz musze odbyc kilka wizyt u endodonty, kombinowac opieke nad dziecmi.
Nigdy wiecej juz ja, ani nikt z m...
-
Będzie smętnie: od 15 roku życia miewam napady paniki, najczęściej w sytuacjach, w którym jestem pozostawiona sama sobie np. wycieczka szkolna, wyprowadzka na studia do innego miasta, egzamin etc. Jakoś sobie z tym radzę, nie przeszkadza mi to w życiu. Od dłuższego czasu napady paniki zamieniły się w kilkudniowe napady mega strachu/stresu. Z tym ciężej sobie radzić, bo trochę z życia wyklucza. Ale nie o tym, nie o tym. Dotąd łatwo mi było przewidzieć co wywoła mój atak np. delegacja na horyzo...
-
Żona mojego przyjaciela zmarła na raka. Rak nie był złośliwy. Rozwijał się w postaci narośli, którą można było zoperować.
Ale ona się na to nie zgodziła. Chorowała 15 lat. Nie była ani dnia w szpitalu. Pod koniec sparaliżowana zdana na pomoc syna i męża. Wymagała pełnej pielęgnacji, nawet pomocy w wypróżnieniu. Cała rodzina się angażowała. Nikt nie mógł normalnie pracować.
Umarła w wieku 50 lat.
Tak sobie myślę i myślę i pojąć tego nie mogę, jak ktoś mając dziecko, męża, który ją tak k...
-
Leczycie się u znachorów, medyków pochodzących z różnych egzotycznych miejsc?
Szczerze? Jestem zdziwiona skalą wiary w takie leczenie. Przyznaje, dla mnie to jak cudowne pochodzenie kręgów w zbożu. Pic i duża kasa. Może się jednak mylę? W końcu mój wujek to wykształcony facet i wydawałoby się rozsądny... Desperacja i rezygnacja?
-
Złamal mi się ząb i z tego co wiem to będzie leczenie kanałowe.
Czy leczenie z KASY NFZ !! w tym przypadku jest darmowe czy dopłaca się i ile. Zarejestrowałam się na jutro ale nie zapytałam. Czy nie lepiej iść prywatnie i mieć znieczulenie. Czy na NFZ i dać się zmasakrować.
-
Lekarzami najczęściej zostają ludzie ze wsi i tylko dlatego,że się dobrze uczyli.Zero powołania.
-
Moje dziecko jest alergikiem, co kilka tygodni zostawiam w aptece 50 - 150 zł na leki antyhistaminowe. Do tego dochodzą częste infekcje na tle alergicznym, zapalenie oskrzeli itd, kolejne 100 zł - antybiotyki, syropy, osłona. W sumie przez kilka lat to sumy idące w tysiące złotych.
Gdy mieszkaliśmy w innym kraju, nie wiedziałam nawet ile kosztują lekarstwa, bo wszystkie koszty pokrywało ubezpieczenie zdrowotne, leki dla dziecka były BEZPŁATNE, tak samo jak rozszerzone szczepienia na pneumo...
-
-
Proszę bardzo o niepotępianie mnie...może ktoś miał podobną sytuacje i
pomoże.Jak namówić męża do leczenia z alkoholizmu..Czy można to jakos może
prawnie rozwiązać.?? Tyle że nie awanturuje się, nie robi krzywdy fizycznej
mnie, dzieciom..czy w takim razie można uzyskać nakaz na leczenie? wbrew jego
woli??Rozmowy, tłumaczenia, płacze, dzieci...żadne argumenty nie skutkują...on
nic zlego nie robi, nie awanturuje się dba o nas...to jego tlumaczenia..jak
można wytłumaczyć człowiekowi że pow...
-
zamiast nie udawać, że szafa gra!
www.styl.pl/magazyn/w-swiecie-kobiet/news-godzina-urlopu-dziennie,nId,273928,nPack,1
znacie kogoś chorego na depresję? jak to przebiegało? ile trwało?
-
Dziś w kościele usłyszałam w ogłoszeniach prośbę o pomoc dla chorego chłopca.
Potrzebny mu przeszczep serca.
Operacja i leczenie ma kosztować 300 tysięcy euro.
Klinika w Berlinie się podjęła przeszczepu.
No i tu moje pytanie.
Za co tyle?
No co oni takiego super ekstra robią, że chcą aż tyle pieniędzy?
No rozumiem, że ratują życie ludzkie.
I że leki kosztują.
-
Wierzycie w to że jest gdzieś zapisane jak i kiedy umrzecie i nie da się tego uniknąć?
Jakie badania zrobić i co w ogóle robić aby nie zachorować na raka czy inną poważną chorobę? Da się tak? Czy rak trzustki bardzo wcześnie wykryty daje jakieś objawy?
-
W ciągu tygodnia obija mi się o ocz kolejny wątek dotyczący drastycznego
spadku nastroju.
Jeśli czujecie, że cos jest nie halo, że podejrzewacie u siebie depresję -
idźcie do lekarza, chocby pierwszego kontaktu, i sprobujcie cos z tym zrobic.
Nieprawdą jest, że po lekach antydepresyjnych będziecie przytłumione i ospałe.
Dobrze dobrany lek nie powoduje zmiany jakośc zycia. Po prostu chce się zyć i
funkcjonować normalnie. No - daje parę do życia. Nie wiem w ogole skad ten
mit, że antyd...
-
wiadomosci.onet.pl/olsztyn/warminsko-mazurskie-gwalt-na-osmiomiesiecznej-dziewczynce/6v2c2
Ja bym zamknęła w zakładzie karnym/ skazała na roboty a przed wypuszczeniem na wolność wykastrowała. Nie znam tej sprawy - różne są sytuacje więc nie chciałabym pochopnie oskarżać rodziców ale nie umiem zrozumieć jak można oddać na miesiąc ciotce swoje dziecko? (No chyba, że rodzice chorzy na nowotwory - w trakcie chemii? )
W każdym razie żal mi bardzo tego maleństwa.