Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      leczenie

leczenie

(199 wyników)
    • Czytam dużo o tym lekarzu, ale ciekaw jestem jak efekty jego terapii, kto się leczy u niego? W końcu już kilka miesięcy działa. Czekam na info. Pozdrawiam
    • Jako, że leczenie i dieta były u mnie przyczyną dość dużego spadku na wadze postanowiłem działać. Jako, że w moim mieście jest problem z gastrologiem postanowiłem iść prywatnie. Doktor stwierdził, że najlepszym sposobem będzie badanie kolonoskopii. Badanie wykazało, że nie mam candidy a jelita mam naprawdę w dobrym stanie. Mam zespół jelita drażliwego i mogę powiedzieć że po tygodniu używania leków właśnie na te schorzenie mam naprawdę wilki spokój z żołądkiem. Do tej pory prze większą czę...
    • Witajcie, chciałam Wam przedstawić moje wnioski po otrzymaniu wyników z Instytutu Mikroekologii. Przebadałam się i nasz 2-letni syn. Synka leczymy od 1,5 roku, a wszystkie badania kału, jakie miał robione, to były badania na obecność grzyba i on tego grzyba zawsze miał. Więc dostawał Flumycon, żeby grzyba zabić. Teraz z wyników z Instytutu wynika, że sam grzyb to dopiero połowa problemu, albo na pewno nie główny problem. Bo grzyb owszem jest, ale jego patogenność nie jest jednozn...
    • witam. jestem od wczoraj w temacie bo okazało się że synek, 14 msc, jest zagrzybiony. Niestety oprócz grzybicy nietolerancja laktozy, soi, białka, glutenu :( Jak leczycie? Co dajecie jeść (ci bezmleczni i bezglutenowi)? Mamy stosować Candida Clear, miedź koloidalną i Enterosgel. Będę wdzięczna za wszelkie informacje
    • Mój przypadek jest taki oto, iz przystąpiłam do walki z candidą, ale jeszcze nie przez leki - bo do lekarza ide w połowie września - tylko poprzez radykalna zmianę diety i całkowita eliminacje cukrów, pieczywa, mamik, białego makaronu etc. - i po 2 tygodniach takiej walki ze soba ciągle swędzi mnie pochwa a o gólnie czuje sie osłabiona, brak mi energi. Rozumiem, że to "otepenie" jest spowodowane obumierającymi grzybami, ale czy ktos jest w stanie mi wytłumaczyc czy taki swedzeni...
    • Witam wszystkich, jestem nowa na formu, ale czytam je od pewnego czasu i zrozumiałam, że moje problemy z candida i silną alergią zostały spowodowane licznymi i często niepotrzebnymi antybiotykoterapiami. Wycierpiałam dużo i nadal jestem w kiepskiej formie, ale zaczęłam leczenie i mam nadzieję powoli wyjść na prostą... Ponieważ zakażenie candida jest u mnie bardzo silne i zakażony mam nie tylko układ pokarmowy ale i oddechowy, muszę poddać się terapii konwencjonalnej, która zaplanowana j...
    • Chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma jakies doswiadczenia/informacje. Chodzi mi tutaj glownie o dozyle leczenie antybiotykami przeciwgrzybicznymi, ktore wymaga pobytu w szpitalu. Stosuje sie do tego amphotericine b, flukonazol i itrakonazol i pewnie am to lepsze dzialanie niz leki podoawane doustnie. Prosilbym "oswieconych" zwolennikow homeopatii o nie pisanie w tym watku, zalezy mi jedynie na konkretnych informacjach nie natomisat na czytaniu o tym ze antybiotyki szkodza itp.
    • Biorę antybiotyki 2 miesiąc,gdyż mam potwierdzoną boreliozę testem WB.Obawiam sie iż mam w tym momencie również candide,mimo prowadzenia diety i przyjmowania leków przeciwgrzybiczych(nystatyna,fluconazol),oraz probiotyków.Jeśli mam candidę to antybiotykoterapia jest przy tym zabójcza.Proszę doradźcie mi coś bo jestem załamana.Moje obecne objawy: -biały nalot na języku -totalne osłabienie -bóle mięśni i stawów(sporadycznie) -drżenie ciała -zimne ręce i stopy (czasami) -ból głowy,szty...
    • Czytając forum można zauważyć,że główny nacisk kładzinony jest jednak na naturalne metody walki z grzybicą. Czy nikt nie leczy się farmakologicznie? Na grzybicę jamy ustnej dostałam trioxal. Jestem prze trzecią serią tego leku. Czy ktoś miał znim jakieś doświadczenia. Zauważyłam sporą poprawę w stanie mojego języka. Dodatkowo dermatolog przepisała mi lek robiony na zamówienie do smarowania języka. Jest na bazie hydrokortyzonu i gliceryny. Nadżerki na języku pojawiają się ale nie s...
    • W jaki sposób stwierdzić, kiedy musimy zmienic etap leczenia? Czy mamy sie kierować czasem trwania, chociaz okres od 6 tyg. do 6 miesięcy jest dość rozległy. Czy są w takim razie co do tego jakies inne przesłanki? Byłbym badzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam
    • Tak się zastanawiam. Czy można przesadzić z tym leczeniem kandydozy i grzybicy ? Czy jesli to leczenie przeprowadza się zbyt długo, zbyt intensywnie i jednocześnie stosuje się zbyt rygorystyczną dietę - to czy może to mieć jakieś nieporządane skutki ? Podobno pierwszy etap leczenia to 6 tygodni a potem to już tylko pilnowanie diety i witaminy + mnerały. Jednak jak wynika z lektury tego forum (i innych też) oraz z mojego doświdczenie niestety również - większość piszących stosuje...
    • Moja 21- mies. córeczka ma candide albicans +++ i lusitaniae ++.Ale nie ma kompletnie żadnych objawów.Czy nalezy to leczyć?Pani mikrobiolog z laboratorium powiedziala,ze u dzieci niekiedy jest candia, ktora nie daje żadnych objawów i wtedy nalezy podac tylko probiotyk.Czy to prawda?
    • Witam! mam pytanko- ostatnio robiłam sobie posiew na grzyby i wyszło mi Candida albicans + . Opisane to jest jako "skąpy wzrost".I tego właśnie dotyczy moje pytanie- czy candidę określoną jednym + już się leczy? czy to może normalne- tak mają wszyscy? Zwracam się do Was, drodzy forumowicze, bo nie spotkałam jak dotąd lekarza, który nie zbagatelizowałby candidy. Dodam, że od września nęka mnie okropna pokrzywka "wysypująca" się na całe ciało oprócz twarzy. Badania,testy i moje obse...
    • Mam umówioną wizytę u dr Hoffman na luty, jest to pierwsza wizyta. CZy możecie mi podpowiedzieć z jakimi wynikami powinnam do niej pojechać, czego ona wymaga, na czym się opiera? Nie chcę jeździć po 100 razy, bo nie mieszkam w Poznaniu. DZiękuję.
    • Witam. Ponieważ sam lecze sie u dr. Janusa ciekaw jestem Waszych opinni i czy są jakies postepy w Waszym leczeniu?
    • Czy mógłby Pan opowiedzieć o tym, jakich preparatów Pan używał w swoim leczeniu candidy a jakich teraz, dla podtrzymania stanu zdrowia ? Chodzi mi o nazwy suplementów i długość ich stosowania.
    • Czy Candida Species leczy sie tak samo jak Candida Albicans? Dodam ze Candida Species wyszla w posiewie kalu
    • Pozwoliłem sobie na założenie takiego tematu gdyż podczas leczenia wszelkich dolegliwości , niezależnie od sposobu jakim z nimi walczymy najważniejsze jest to czy są jakieś pozytywne efekty. Wiele jest wątków traktujących o diecie , farmaceutykach , leczeniu niekonwencjonalnemu ale czy komuś z nas cokolwiek lżej żyć lub całkowicie się wyleczył ? Zacznę więc od siebie : grzyb zdiagnozowany gastroskopią, leczenie półroczne, dieta bezglutenowa, probiotyki , " 0 " poprawy. Efekty : bie...
    • WItam wszysykich.Wlasnie czytam wasze forum i postanowilem podzielic sie doswiadczeniem w bszebiegu kandidy.Lecze sie juz ponad 4 lat ale do diety przeszedlem w tamtym roku.Jestem z B-stoku ale mieszkam w Londynie wiec trudno mi bylo zachowac odpowiedni rygor.To spowodowalo nawroty ,czasem bardzo drastyczne ze nie moglem nawet pracowac.NIe bylem nigdy u zadnego lekaza odnosnie tego problemu .Lecze sie sam.Wiekszosc lekazy nawet nie ma pojecia jak do tego sie zabrac.W Angli problem ten jest ba...
    • Witam wszystkich uczestników forum i dziękuję założycielce za podjecie tak trudnego tematu, a także wszystkim, którzy dzielą się swoimi doświadczeniami i wątpliwościami, a nawet bezradnością. Wszystko to stanowi ogromny materiał do własnych przemyśleń. Zapoznałam się bodajże ze wszystkimi watkami poruszonymi na forum. Nie będę opisywać swojej drogi do choroby ani dolegliwości – z grubsza pokrywa się to wszystko z podobnymi problemami pozostałych forumowiczów. Pragnę jedynie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się