-
Mam pytanie do mam ktorych dzieciaczki maja prochnice w przednich mleczakach, czy dentysci to leczą? Pytam bo dentystka moich dzieci nie chce leczyc przednich mleczkow, wyleczyla tylko tylnie zeby twierdzac ze one sa wazniejsze bo dziecko ma je do 10 roku zycia , zas te przednie wypadaja szybko. Jednak mnie sie to wydaje niezbyt rozsadne bo te z prochnica moga zarazac tylnie zeby ponadto wszystkie nie wypadna naraz i jak czesc zebow stalych bedzie wyrastac to moga sie zarazac prochnica od p...
-
Wyszlo w posiewie, na razie nie mam wolnej wizyty u pediatry wiec sie zastanawiam co z tym robic, pamietam jak lekarka mówiła ze tylko Salmonelle sie leczy, inne bakterie nie..wczoraj 3 normalne kupy..
Enterococcus faecalis BARDZO LICZNE
Escherichia coli grupa A BARDZO LICZNE
Staphylococcus aureus LICZNE
-
Witam! Miesiąc temu Bartek - 4,5l - dostał wysokiej gorączki i wywaliło mu węzły pod lewym uchem (zawsze podczas infekcji mu je wywala). Nie było kaszlu, kataru, nic, tylko obniżone leukocyty i CRP 27. Po antybiotyku zrobiłam ponowną morfologię - była już idealna i wymaz z nosogardzieli i wyszedł gronkowiec złocisty. Poza infekcjami w okresie jesienno-zimowym Bartek nie choruje. Idziemy w poniedziałek do laryngologa i tak się zastanawiam czy nalegać na leczenie czy nie. Czytam w necie i mam k...
-
Witam,
mój synek urodzony w 32 t.cz masą 940 gr w 3 miesiącu życia miał zdiagnozowane nadciśnienie płucne. Od tego czasu ( 3 miesiące) leczony jest sildenafilem, ale jak na razie poprawy nie widać. Lekarz co rawda uprzedził nas, że leczenie może potrwać nawet kilkanaście miesięcy, ale zastanawiam się, jaka jest szansa na szybszą poprawę.
Może są na forum mamy, które leczyły dzieci na nadciśnienie i mogą się wypowiedzieć na ten temat- będę bardzo wdzięczna.
-
Dziewczymy poradźcie co mam robić bo już sama nie wiem.
Hania jest już drugi raz chora w tym miesiącu. Zawsze zaczyna się tak samo: lejący przeźroczysty katar po trzech dziach kaszel- szczególnie silny w nocy.
Poprzednim razem inhalowałam ją z Berodualu i Pulmicortu, otriwin do noska i przeszło (nie podałam antybiotyku bo nie było gorączki, zielonych smarków itp. chociaż nie wiem czy dobrze zrobiłam. Teraz znowu od czwartku do soboty woda z nosa od soboty duszący kaszel. Hania dostaje monte...
-
Wiecie jak to wyglada?Jak sie placi?Czy jakies koszty pokrywa NFZ?Zastanawiamy sie nad uderzeniem w tamtym kierunku....
-
Dziewczyny,czy znacie dobra poradnie leczenia zeza w Lublinie?moze byc prywatnie ale lepiej na NFZ...
Daniel 24tc,660g- 13.09.09
naszmalypudzianek.smyki.pl
-
Witam
Jestem mamą trojaków wcześniaków (12,5m-ca urodz. 10 m-cy kor.),
dwoje z moich dzieci ma zdiagnozowany refluks (wywiad i wynik ph
metrii). Wiem, że wątki na temat refluksu juz istnieją, wyszukałam,
poczytałam i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej od mam dzieci,
które miały/mają refluks. Chodzi mi o informacje dot. procesu
leczenia:
- jakie leki, w jakich dawkach, przez jaki czas były stosowane,
- kiedy refluks minął,
- czy spionizowanie się dziecka przyczyniło się do u...
-
Drogie mamy, mam takie pytanie bo jestem zalamana, mianowicie jak wy sobie
radzicie z pokrywaniem kosztow za leczenie swojego dziecka bo ja musze teraz
chodzic do lekarza ktory bierze 150zl. za jedna wizyte i to jest dla mnie
jakis koszmar bo niestety zawsze musialam liczyc kazdy grosz... Bede musiala
chyba sie zapozyczyc :-(
-
Witajcie
Mam pytanie odnośnie Centrum Leczenia Zeza w Krakowie na ul.Bociana
i dr Kaczmarek
Czy Ktoś z Was operował lub leczył tam dziecko,konkretnie zeza lub
oczopląs poziomy? Jak to wyglądało,czy są efekty?
Proszę o info tu lub na priv
Dostaliśmy namiary na ten Ośrodek w celu skonsultowania ewentualnej
operacyjnej korekty zeza i oczopląsu u naszej 3 letniej córeczki
-
Prosze napiszcie jak dlugo może trwac leczenie zapalenia płuc. Kubuś
dzisiaj 8 dzien podawania dożylnie antybiotyku, jest w szpitalu,
wczoraj było już super miał wyjść jutro i dzisiaj lekarka znowu
usłyszała jakieś nieprawidłowości w płucach.Czy to normalne ,że to
trwa tak długo?
-
Witam, orientujecie się może, gdzie przyjmuje dobry okulista zajmujący się leczeniem zeza u dzieci? Obecnie chodzimy do dr Korendowicz, ale nie jestem zadowolona z jej podejścia do syna. Muszę przyznać, że Krzyś jak tylko widzi lekarza, to zaraz w ryk. Ogólnie jak mu ktoś każe coś robić, bądź chce mu coś zrobić to jet wielki krzyk. Pani doktor niestety nie ma cierpliwości i w niezbyt miły sposób się z Nami obchodzi. Okularów też jakoś specjalnie nosić nie chce. Szukam kogoś z ludzkim podejści...
-
Tak czytam różne posty na wielu forach i się zastanawiam, jak to jest ze
stroną finansową. Czy leki, rehabilitacja, wizyty lekarskie kosztują? Jak jest
w szpitalach? Czy trzeba mieć swoje np pieluchy, ubranka, czy szpital daje?
Jakie macie doświadczenie w tej kwestii?
Achilles (23.07.08, 28/29tc)
-
Czy są na forum mamy wcześniaczków dochodzących do zdrowia w
Centrum Pediatrii w Katowicach-Ligocie?Jakie są wasze wrażenia co do
opieki lekarskiej i pielęgniarskiej?Mojego czterotygodniowego synka
czeka pierwsze badanie wzroku,i gdyby było niedajboże coś nie
tak,napiszcie z jakim skutkiem leczono oczka waszym dzieciom,i czy
na czas wykrywają zmiany.Pozdrawiam
-
Dziewczyny Filip ma już 3 infekcje w tym roku: 2 razy angina a teraz zapalenie
oskrzeli. W 2009 miał 3 razy oskrzela i 1 raz zapalenie płuc (grudzień). Nie
miał dysplazji.
Jesteśmy po zastrzykach, teraz ma antyb. i inhalacje sterydami- furczenia
dalej są:-(
Przy ostatniej wizycie lekarz wspomniał że da mi skierowanie do pulmonologa i
przepisze wziewy na dłuższa metę z jakiejś "tuby", które będą zapobiegały
infekcje ukł.oddechowego
Czy miałyście tego typu kuracje, pomaga???Ja mam ...
-
ESCHERICHIA COLI to bakterie jakie moja córka ma w moczu .Może jest
ktos, kogo dziecko miało cos podobnego?
-
Dziewczyny czy zdarzyła się Wam szkarlatyna nie rozpoznana w porę? Wydaje mi się, że Błażej chyba ją miał i została zdiagnozowana jako infekcja wirusowa. 2 lekarzy go widziało w 3 i 5 dobie - ten drugi trochę się skłaniał do szkarlatyny ale ostatecznie stwierdził, że to wygląda jednak na infekcję wirusową i nie zalecił antybiotyku (5 dni gorączka około 39, wysypka, która potem przeszła w marmurek a potem w bordowy rumień, brzydkie gardło, kaszel).
Po tygodniu jego starszy brat miał podobne ...
-
Dziewczyny podpowiedzcie, bo się gryzę.
Złapał młody wirusa. Brzydki kaszel bez innych objawów. Po bańkach miał sporą poprawę, ale teraz mu znów wróciło. Pediatra osłuchała, zmian nie ma, jest jedynie czerwone gardło.
Gorączki czy kataru brak, młody po domu szaleje, żadnych objawów chorobowych nie widać poza kaszlem.
Dostaliśmy antybiotyk 7dniowy.
Gryzę się, czy dać, czy jeszcze raz powtórzyć bańki i dodać inhalacje + syrop + tantum verde.
Pediatrę mamy taką, że innych form leczenia poza...
-
Na Pilickiej przegapiłam termin, następny dopiero pod koniec roku:(
Szukałam prywatnie specjalistów z netu i się nacięłam. Jeden as nawet
stwierdził autyzm u mojego synka po usłyszeniu dwóch zdań na jego temat.
Gdzie szukać w Warszawie lub w okolicach psychologa i neurologa? może być
prywatnie, zależy mi na szybkiej wizycie.
-
www.tvn24.pl/13021,1,prosto_z_polski.html
mi łzy popłynęły jak obejrzałam reportaż