leczenie

(145 wyników)
  • Czy leczyła kogos dr Ewa Krochmalska Radom Lublin prosze o opinie ja chodze do niej i wkurza mnie to ze ona jest lekarzem prowadzącym a najczęściej podkręca i zmnienia wszystki jej berat który chyba nie jest dość pewien swych poczynań bo nie umie konkretnej informacji udzielić. Prosze o opinie.
  • Witam, w skrócie: Założyłam aparat stały 3 lata temu, miałam duże przerwy między zębami, w momencie zakładania orto powiedziała, że z moja wadą 1,5 roku, max 2 lata noszenia. Po 3 latach, kiedy zostało jeszcze kilka szpar na górze a moja orto twierdziła, że dół można zdejmować a na górę jeszcze 3-4 miesiące stwierdziłam, że strasznie długo to wszystko trwało i poszłam do innej orto na konsultacje. Oto czego sie dowiedziałam: Po obejrzeniu mojego pierwszego wycisku i zdjęć rtg t...
  • am pytanko czy ktoś się leczy i dr Konty-gibnskiej?? jaka ona jest i czy przede wszystkim sa efekty leczenia?? prosze napiszcie!!
  • Noszę aparat od 2 miesięcy.. Od tygodnia zaczełam mieć problemy z kilka lat temu zablombowanym ząbkiem- szóstką. w jedną noc doszło do silnego zapalenia i strasznie spuchłam:( Wylądowałam u dentysty i okazało się, że kilka lat temu leczony ząb został źle wyczyszczony i obumarł:( Mam sie skontaktowac z orto czy zabek jest bardzo potrzebny, jeśli nie to do wyrwania a jesli tak to leczenia kanałowe:| Jeśli wylecze go kanałowo nie będe miała jakiś komplikacji?? Ząbki naormalnie będą...
  • Mam nadzieje, ze ktos kto mial podobne doswiadczenia bedzie mogl odpowiedziec na moje pytanie. Otoz przed zalozeniem aparatu - jakies 3 miesiace temu - przeszlam gruntowny przeglad u dentysty, ktory orzekl iz bez zadnych przeszkod moge zakladac "druty". A teraz jak juz mam aparat i zeby zaczely sie przesuwac zobaczylam mala prochnice miedzy zebami. Pytanie co teraz!!! Jak leczy sie zeby w drutach i jak detysta w normalnych warunkach (tzn bez aparatu) moze dobrac sie do tego ubytku,...
  • No dobra, to że kosmetyczny jest droższy to wiem, ale zastanawia mnie jak to jest później...no bo wymienia się jakieś tam elementy w trakcie trwania leczenia i jak to wygląda: czy wtedy kosmetyczny aparat też jest droższy niż metalowy?jeśli tak to jak bardzo?
  • Mam załozony aparat na górze od czerwca. Mam założone pierścienie na szóstkach. Jedna (lewa) jest leczona kanałowo, jeszcze przed załozeniem aparatu. W pażdzierniku moja orto uszczęśliwiła mnie zakładając dodatkowo drut na podniebieniu, który ma nie dopuścic do przesuwania się szóstek. oprócz tego drutu mam jeszcze założoną gumkę, która ciągnie lewą trójkę do owej szóstki. ogólnie mówiąc na szóstke działają dwie siły- jedna, która trzyma ja w miejscu (drut na podniebieniu) i druga ...
  • Czy ktos miał może wyrywane zęby po załaożeniu aparatu w trakcie leczenia??
  • Mam takie jedno pytanko;) Będę chciala zalożyć sobie aparacik i chcialabym sie dowiedziec czy jezeli ma sie dziure w zebie mozna ja wyleczyc majac aparat ortodontyczny? czy to nie przeszkadza w leczeniu? Bo ja postanowilam najpierw wyleczyc sobie wszystkie ząbki przed zalozeniem aparaciku ale nie wiem czy to jest takie konieczne!;)Prosze o jakas odpowiedz! Przyszla Aparatka;)
  • Jakie macie doświadczenia z usuwaniem zębów przed leczeniem? Mam 36 lat i "przodozgryz", poza tym zęby są równe. Podobno konieczne jest usunięcie górnych czwórek, żeby zęby miały się gdzie cofnąć. Trochę się boję, bo jak je usunę, to raczej nieodwracalnie. A jeśli lekarz nie ma racji?
  • Zauważyłam troche niepokojącą sprawę.Otóż zaczął mnie boleć ząb z pierścieniem :/ Można jakoś te zeby leczyć?Da się jakoś na kilka dni zdjąć pierścień-wyleczyć zęba i za kilka dni założyć znowu czy to nierealne?Miał ktoś podobną sytuację?
  • Szukam kontaktu z kimś, kto zakładał bądz zamierza założyć aparat u dra Cisonia z Legnicy
  • Palnuję założyć sobie aparacik na stałe, ale ciągle nie zdecydowałam się lekarza - szukam kogoś profesjonalnego, kto naprawdę nie zwali mi leczenia:(Boję się, żeby ząbki nie wróciły na swoje miejsce, już nie wspominam o tym, żeby się nie ruszały:(Czytałam trochę topiki na forum i padło tu ww nazwisko.Czy ktoś się leczył u tej Pani:)??A jeśli tak, to jakie są efekty leczenia i jakie koszty??Czy warto??A jakie są do niej namiary?? Boję się tej decyzji:-(
  • Ja własnie sobie policzyłam moje koszty aparaciku... najpierw zdjecie + wizyta planowa - 110 zł potem aparat hyrax - 500 zł za wizyty hyraxa nie musiałam płacić. Potem zakładanie aparaciku, góra i dół po 1500 zł czyli 3000 :( Byłam już na 4 wizytach, jedna wizyta kosztuje 120 zł, ale dwa razy miałam odklejony zamek i raz dodatkowy pierścień zakładany, za każdą wymianę 50 zł czyli razem 150 zł. Teraz czekają mnie jeszcze około 3 wizyty + aparaciki retencyjne(500zł za oba) Także w sum...
  • Mam ten aparat od kilku dni, czy ktos nosi go dluzej i moze cos wiecej napisac na jego temat:-) narazie doprowadza mnie on do szału-nie moge nic pogryzc, mowie baaardzo niewyraznie i strasznie sie w nim mecze;-) Staram sie nosic po 20h na dobe ale na pewno czasami nie bede mogla wyrobic 'dziennej normy' bo na zajecia na uczelni najczesciej go wyjmuje (juz nawet nie chodzi o debilny wyglad ale na cwiczeniach po prostu musze sie odzywac i byc aktywna a w aparacie nikt by mnie nie zro...
  • nio wlasnie, jest ktoś na tym forum kto zrezygnował z aparatu w trakcie juz leczenia i np miał extrakcje 2 czy 4ech zebow specjalnie przed załozeniem aparatu, jesli tak jakie byly przyczyny rezygnacji.
  • Nosze aparat stały już od 1,5 roku i ostatnio zastanawiałam się, jak wygladają zeby po zdjęciu aparatu stałego. Czy zostają jakieś ślady? Jeśli tak, to jak sie ich pozbyć?
  • Z całego serca polecam gabinet Ortoprotex!Stan mojego uzębienia wymagał pomocy wybitnego specjalisty do którego na szczęście udało mi się trafić:)Pani Joanna Ślusewicz jest fachowcem w swej dziedzinie dzięki czemu zawdzięczam swój piękny uśmiech!Leczenie ortodontyczne trwało dokładnie rok, wizyty to po prostu czysta przyjemność , gabinet wspaniały a pracujące tam panie to po prostu anioły!Atmosfera gabinetu naprawdę godna polecenia!
  • czy nie uważacie może, że ortodonci mogą oszukiwać i wmawiać Wam, że powinniście nosić aparat jeszcze np.2 lata żeby mieć proste zęby, podczas gdy w rzeczywistości wystarczy Wam rok? ja mój aparat mam już od 9 miesięcy, górę mam już całkowicie prostą, a dół jeszcze troszkę krzywy,ale nie wydaje mi się żebym potrzebowała aparatu przez 3 lata skoro tak szybko mi się poprawia, natomiast mój ortodonta twierdzi inaczej. może on po prostu przedłuża leczenie ze względu na korzyści materialne? czy kt...
  • Za jakies 6 tygodni zakladam aparat metalowy w Cork. W ciagu tego czasu mam usunac 3 piatki(czwarta jest juz usunieta dobrych pare lat).Troche sie boje tego usuwania,ale na szczescie chociaz beda one za darmo,gdyz mam karte medyczna(normalnie mogloby mnie to kosztowac z jakies 200€). Dwie wizyty,na ktore skladalo sie branie odciskow i wszystkich zdjec + co wyrwac itd.kosztowaly mnie 120€. Sam aparat dol i gora,wszystkie wizyty,aparat retencyjny x2 itd. kosztuja 4,500&...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się