leczenie

(116 wyników)
  • Witajcie. Nigdy nie pisałam na forum, ale postanowiłam to zmienić, bo byc moze mój post pomoze tym którzy bezskutecznie leczą bakterie takie jak ureaplasma, mykoplasma czy chlamydia. Przed staraniami o dziecko, a było to lat temu trzy, postanowiłam zrobić wszelkie badania. W badaniach posiewowych na bakterie wyszła mi własnie ureapalsma. Leczyłam ją bardzo wieloma kuracjami antybiotykowymi (co nie jest obojetne dla organizmy, jak wiemy), przez wielu lekarzy ginekologów czy urologów. Wpadałam ...
  • Czy sa tu na forum starajace z UK? Chcialabym sie dowiedziec jak wyglada tu kwestia dostepnosci badan i leczenia w tym kraju. Jestem zielona, po trzecim nieudanym cyklu troche podlamana. Wykresy wygladaja, moim zdaniem slabo - b. pozna owulacja i krotka faza lutealna. Mysle, ze mam wiekszy problem i chcialabym zaczac monitoring cyklu. Chce sie udac do prywatnego GP (mam dostep w pracy) i poprosic o referal do specjalisty (mam prywatne ubezpieczenie). Nie chce sie paletac po roznych GP itp...
  • Wybralam sie wreszcie na wizyte do lekarza, zeby pokazac moje cykle i poskarzyc sie na krotka faze lutealna. Moja mila p. doktor ledwo spojrzala na te moje wykresy, conajmniej jakbym jej przyniosla zdechlego szczura do badania i poinformowala mnie, ze prywatne ubezpieczenie nie pokrywa badan i leczenia w kierunku plodnosci i musze isc do zwyklego GP, to moze mnie skieruja na jakies badania. We wlasnym zakresie p. doktor skierowala mnie na usg, piszac w skierowaniu, ze sie skarze na nieregula...
  • Witajcie,nie wiem co sie dzieje zaczynam troche panikowac...od ok roku staramy sie o dzidzie bez skutku,od 4 miesiecy biorę Bromergon bo mialam troche podwyzszoną prolaktyne i nieregularne cykle..Moje cykle podczas brania tego leku wyglądaly tak- 1mies: w 45dc byla miesiączka, w 2-34dc, w 3 mies29dc teraz jest juz 38dc i nic..na ulotce pisalo ze Bromergon reguluje cykl a umnie to chyba nie tak do konca.Mam 35lat i wiem,ze nie mam zbyt duzo czasu,zaczynam panikowac i chyba niepotrzebnie sie na...
  • Dziewczyny chcialam sie poradzic, mam zeba do leczenia kanalowego poniewaz bardzo sie boje bolu to zawsze musze brac znieczulenie, no i ostatnio robilam rtg zeba powiedzcie czy powinnam przerwac starania? Starania maja byc w przyszlym tygodniu.
  • Dziewczyny, jestem ciekawa waszej opinii. Z mężem staramy się o dziecko 9 cykl,ale mąż ma bardzo złe wyniki badania nasienia. Na maj zapisałam nas już do Kliniki Leczenia Niepłodności. I dzisiaj przyszła mi do głowy taka myśl : a może powinniśmy pogodzić się z losem.Może tak właśnie powinno być? Może natura wie lepiej i ze względów np.zdrowotnych nie powinniśmy mieć dzieci ? Czy dokonując zapłodnienia w sposób sztuczny nie przekażemy dziecku "złych" genów ? Czy natura naprawdę nie jest...
  • Witajcie dziewczyny założyłam ten wątek dla starających się dłużej (nie kilka msc,tylko kilkanaście) juz długich msc.Chciałabym nawiązać kontakt z kobietami takimi jak ja ,które pomimo żadnych wybadanych nieprawidłowości nie mogą mieć upragnionego dzieciaczka.Proszę stwórzmy grupę wsparcia ,porozmawiajmy o swoich zmaganiach.
  • Hej dziewczyny mam pytanie a nie znalazłam odpowiedzi w necie. Biore Bromergon od połowy poprzedniego cyklu, teraz jest nowy i jestem w 19 dniu zawsze od polowy cyklu bolaly mnie piersi byly wrazliwe a teraz kompletnie nic. Czy to moze skutek obnizonej prolaktyny??? Czy ktoras z Was miala podobnie :) Dzieki za odpowiedzi :):)
  • Kiedy podjąć decyzję o leczeniu? Czy Wy korzystacie z pomocy swojego ginekologa czy specjalistów tj endokrynologów, a może klinik? Ile czasu trzeba przytulac sie do męża "naturalnie" a bezskutecznie, żeby nie usłyszeć od lekarza,że przesadzam, że martwię się niepotrzebnie. Proszę podzielcie sie wiedzą na ten temat. Jak juz pisałam w innych wątkach za 3 miesiące minie rok moich starań i rozwazamy z mężem konieczność..... no właśnie sami nie wiemy- martwić się już, iść po poradę,...
  • Kochane starajace się dziewczyny. I te, które swój upragniony cel juz osiagnęły:-) Moja koleżanka prosi mnie o pomoc: Stara sie już z rok o dziecko, nie może zajść w ciażę - niby wszystko ok, ale w końcu zrobiła badania. Oto co wyszło: TSH - 0,699mLU/I (min 0,4; max 4,0), Prolaktyna 0 min.:1196mLU/I (min 95; max 530), Prolaktyna 60 min.: 7481mLU/I (min 95; max 530) Moje pytanie jak w temacie, poza tym jak widzicie ich szanse. Ona ma wizytę za dobrych naście dni, a chciałam ją tro...
  • Witam, Jeżeli udało Wam się zajść w ciąże po podrasowniu ciałka żółtego, proszę o informacje, co zażywałyście i ile trwała kuracja. Mam bardzo niski progesteron i chyba w nim leży przyczyna moich problemów. Z góry dziękuję za wszystkie posty.
  • Dziewcznyny, ktore biora Bromergon - jakie dawki stosujecie? bierzecie cały czas czy robicie przerwe po owulacji? ja biore 1. tabletke cały czas raz dziennie i nie robie zadnej przerwy
  • Cześć dziewczyny, jestem tu pierwszy raz-mam nadzieję, że zagoszczę tu na dłużej. Szukam kogoś, kto przeżywa takie rozterki jak ja. szukam bratniej duszy. Jestem zrozpaczona. Od 2 lat staramy się o dziecko, 4 miesiące temu podjęłam leczenie. Ale jak się okazało cykle bezowulacyjne to nie jedyny problem. Wszytsko szło dobrze-usg-clostilbegyt:najpierw 1 tabl, potem 2, potem3-usg-zastrzyki z pregnylu-inseminacja-owulacja powteirdzona w usg- czekanie-i nic. Miałam 2 inseminacje, przez ...
  • Wiatjcie!W wielkim skrucie, ja mam endo ,moj partner slabe wyniki nasienia.Przeprowadzam sie do angli z niemiec gdzie mialam dobra opieke(a przynajmniej od reki ,szybciutko 2 laparo ,zoladex i wizyty,usg do woli) A co do angli slysze tylko zle opinie,rowniez od moich lekarzy.Oboje potrzebujemy pomocy,mi sie znowu cysta buduje,jeden jajnik mam niedrozny no a ten drogi sobie wlasnie cysty upodobaly i go atakuja,moj lekarz zaleca kolejne usg za najpuzniej 3 mies.No a narzeczony jak sie oka...
  • dziewczyny mam 34 lata i od 3 lat z mężem się staramy i lipa, najpierw wykryto mi niedoczynność tarczycy, potem wysoka prolaktyna, potem zaburzenia LH i FSH ogólnie hormonalnie jestem rozbita leczę się u endo-gina w Krakowie. Mąż też przebadany, idealnie z nim nie jest ale żle też nie. Teraz jestem na femarze 1 cykl w 14 dc miałam pęcherzyk 12mm rośnie powoli i nie wiadomo czy pęknie .Zobaczymy co z tego będzie za każdym razem coś nowego mnie we mnie zaskakuje. Najgorsze w tych staraniach o d...
  • Czesc, dziewczyny. U mnie konczy sie wlasnie @ i niedlugo zacznie okres plodny – okres, w ktorym to jestem zawsze radosna, pelna nadzieji i checie od dzialania, bo moze wlasnie tym razem… Wiecie jak to jest :) Ale nie o tym chcialam. Dosc czesto mam jakies podraznienia pecherza moczowego. Pare miesiecy temu leczylam antybiotykiem zapalenie – ta wstretna bakteria e. coli. Czasem mam po prostu lekkie podraznienie i parcie na pecherz – jak obecnie. Wtedy lekarz mowi by...
  • Hej, czy sa na tym watku jakies dziewczyny, ktore mieszkaja i lecza sie w UK? Jakie sa wasze doswiadczenia?
  • Moje Drogie towarzyszki niedoli ;) Czy słyszałyście o naprotehnologii? Metodzie diagnozowania i leczenia niepłodności na podstawie obserwacji cykli (troche innych niż NPR) ? Ostatnio trafiłam w końcu do kliniki niepłodności (invimed) i szczerze, to nie obdarzyłam jej zaufaniem! Mój mąż podsumował krótko to miejsce, nazywając je "fabryką" (i nie chodzi tu o tworzenie dzieci, a zbijanie kasy!) Mam dziwne wrażenie, że lekarze w takich miejscach niekoniecznie robią wszystko by zdiagnozować prob...
  • W poniedziałek ide do dentysty ,bo chce sobie przejrzec wszystkie ząbki.Od tygodnia staramy się z mężem o dziecko i teraz mam pytanie.Jak to jest ze znieczuleniem.Czy to nie ma wpływu jezeli np okaze sie,ze mam juz w brzuszku tygodniowa fasolke?
  • Witajcie, myślę nad zmiana lekarza i poważniejsze wzięcie się za siebie, któraś z Was polecała mi kiedyś Invimed w Warszawie, mam pytanie do tych z Was które miały stycznosć z tą kliniką - warto? Czy możecie tam mi polecić jakiegoś endokrynologa? Jakie są ceny wizyty itp? Jakie są Wasze opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się