Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      leczenie

leczenie

(130 wyników)
    • jestem w szoku, przedchwila od kumpla sie dowiedziałem ze znajomego zabrala policja na przymusowe leczenie psychiatryczne!! chlop ma 28 lat i faktycznie od dluzszego czasu bierze sterydy i sie z tym nie kryje bo nie uwaza ze to cos zlego, i slusznie moim zdaniem, , co zabawne to kumpel i rodzice go wkopali, zaczelo sie ok rok temu od tego ze jego znajomy dla jaj z jego laptopa wpisal post na jakims forum ze chce popelnic samobojstwo bez jego wiedzy, o dziwo po 5 dniach byla juz u niego polic...
    • [u]Hej, postanowiłam napisać na forum, albowiem już dawno witki mi opadły i potrzebuję porady. Moja matka to osoba chora psychicznie - co jest pewne, aczkolwiek niezdiagnozowane. W telegraficznym skrócie - kilka lat temu zaczęło się tworzenie teorii spiskowych i kreowanie opowieści, w które matka później wierzy. Ściga ją mafia, dosypują jej do herbaty narkotyków, włamują się pod jej nieobecność do mieszkania (zmieniła zamki - nadal twierdzi, że jej wrogowie ją odwiedzają, w magiczny spo...
    • Może tytuł wątku nie precyzyjny ale... Od dłuższego czasu żyję w ogromnym stresie i napięciu, radziłam sobie sama ale od jakiegoś czasu jest mi już z tym tak ciężko, że postanowiłam wybrać się do psychiatry, a nóż mi pomoże. Ale boję się przed nim otworzyć tak do końca i powiedzieć o wszytkim bo mam małe dziecko, problemy z meżem, boję się że kiedyś to co teraz powiem może byc użyte przeciwko mnie i nie daj Boże zabiorą mi dziecko czy coś. Może wyolbrzymiam ale lubię być ubezpieczona na każd...
    • to sesja z nagą terapeutką... deser.pl/deser/1,111858,9199443,Sesja_z_naga_terapeutka_sposobem_na_depresje__To_dziala.html:D No, kto ma dziś deprechę? ;)
    • Witam, Bardzo potrzebny jest mi wzor wniosku do sadu o przymusowe leczenie psychiatryczne. To bardzo pilne. Jezeli ktos ma-bardzo prosze o przeslanie mi go na adres mailowy: marta.mokry@wp.pl. TO BARDZO WAZNE!!!!!!!!!! Pozdrawiam i z gory dzieki ...
    • witam serdecznie, mój mąż znęca się nade mną psychicznie - przynajmniej tak mi się wydaje. ciągle mnie wyzywa, używa słów, których ja nie wypowiedziałabym nawet do najgorszego wroga... zdarza mu się "popchnąć" mnie, wszystko go denerwuje, z niczego nie jest zadowolony, wiecznie krzyczy, wrzeszczy, wydziera się, przeklina...nawet na drodze, kiedy prowadzi samochód, wyzywa kierowców, dostaje "białej gorączki" jak ktoś jedzie nie po jego myśli... Wiem, że to choroba. Jak mogę mu pomóc? czy taki...
    • no własnie, jak to jest? zadaję sobie to pytanie od blisko czterech lat.. cztery lata temu rzuciła mnie dziewczyna (bylismy ze sobą cztery lata) i oto ból po rozstaniu nie wygasł do dzis.. czy ktos mial podobną sytuację? wydaje mi sie to dziwne, a jednak.. ból, który ewaluowal,przybieral najrózniejsze formy i postaci, malał i rósl, przez cały ten czas od jej odejscia.. nie przestał jednak TRWAC, uporczywie TRWAC i.. czy tak juz będzie do konca? mam wrazenie ze granica uleczenia cza...
    • "Fototerapia w domu Najwygodniejszą formą fototerapii jest jej stosowanie w domu. Możemy korzystać z dobroczynnego działania światła podczas codziennych zajęć, w dowolnie wybranej chwili, podczas odpoczynku i pracy. Najbardziej właściwą porą do stosowania fototerapii są godziny ranne, jednak lecznicze działanie światła ujawnia się także, gdy stosujemy tę metodę w innych porach dnia. Fototerapia jest leczeniem z wyboru w przypadku sezonowych zaburzeń nastroju. Jest to metoda...
    • Czytam pewien 'site', gdzie oburzeni ludzie piszą na temat środków farmakologicznych, stosowanymi przeciw lękom, depresjom, bezsenności itp. Moje pytanie brzmi: Jak to jest z tymi srodkami psychotropowaymi, czy one podobne są w działaniu do narkotyków?! Jak niektórzy piszą,że sa to środki ogłupiajace, niszczące zdrowie i samopoczucie. Jak to jest, naprawdę? Moze wypowiedzą się Ci, którzy mają z tymi lekami jakieś doświadczenie? Czy leczenie psychiatryczne to straszna bujda?
    • Jakis czas temu opisywalam potworne swinstwa ktore zrobil moj maz. Doszlismy do wniosku, ze przyczyna jego absurdalnych zachowan jest choroba alkoholowa. Trafione- terapeuci potwierdzili, ze jest uzalezniony. Chodzi na terapie. Sama terapia mu sie nawet podoba (szczegolnie mityngi AA) ale problem jest taki: probuje mu wybaczyc wszystkie zdrady i swinstwa, awantur nie robie. On sie leczy od ok. 4 tygodni, ale qczre blada - nerwowy, spiety: na baby juz nie chodzi, nie pije, ale jest kleb...
    • Facet potwornie nabroil (zdrady itp), bylam i on tez byl u terapeuty- ktory stwierdzil chorobe alkoholowa. Niestety, maz niby to przyjal ta decyzje, ale twierdzi, ze sam sobie poradzi z problemem. Od 3 tygodni nie pije; ale raczej nie ma zamiaru zachowywac calkowitej abstynencji - z rozmow tak wynika.
    • biznes.interia.pl/news/15-mln-u-psychiatrow,975168
    • powiedzcie mi, czy jest sens kierowania do psychologa osoby po 65-tce? jaki jest bilans jego kosztow /sily juz nie te../ a zyskow z leczenia? zastanawiam sie nad tym - czy osobie w tym wieku jeszcze warto urzadzac psychiczne trzesienie ziemi... co myslicie? macie jakies doswiadczenia???
    • Poszukuję osób zajmujących sie leczeniem uzależnienie od Sieci. Pamiętam, ale nie wiem, czy dobrze, nazwisko pani Luby Szewdyn- nie wiem, tylko gdzie jej szukać. Słyszałam także o ośrodku leczenie tego uzależnienia gdzieś w pd Polsce (pod Krakowem?). Jeśli ktos z WAs wie, gdzie moge znależć takie osoby, proszę o pomoc. Z góry dziekuję mema
    • Czuję się bezsilna. Coś niedobrego dzieje się z moją siostrą, od kilku lat odchudzała się, 2 lata temu korzystała z pomocy psychiatry i psychologa leczyła depresję. W zeszłym roku odstawiła leki i przestała korzystać z pomocy specjalistów . A teraz wygląda na to, że bardzo jej się pogorszyło - ma jakieś stany lękowe, opowiada dziwne rzeczy o podsłuchach w domu, wszędzie węszy spisek. Nie mozna od niej wyciągnąć nic na temat tego co mysli i czuje, bo od razu wkurza się, zamyka w so...
    • choruje od 6 lat. wiem, ze powinnam udac sie na leczenie puki nie jest za pozno, ale bardzo sie tego obawiam. obawiam sie zmian, wrecz panicznie ie ich boje. moze dziwnie to zabrzmi, ale anoreksja to jedyne na co moge liczyc, jedyny staly pierwiatek mojego zycie, z ktorym nie chce sie rozstawac dla bezpieczenstwa. dwa lata temu, pomog mi przyjaciel, ktory szybko zareagowal, kiedy wyznalam mu prawde. powoli zaczelam zdrowiec, doszlam do normalnej wagi 55 kg. i bylam z niej bardzo z...
    • Chcę zapytać jaki macie stosunek do leczenia "antydepresantami". To dla mnie bardzo ważne. Czy nie jest to leczenie czysto objawowe? Chodzi mi o złość, która jeśli jest niewyrażona, zalega i powoduje depresję. Czy nie jest to trochę jak zaklejanie rany kawałkiem kolorowego papieru?
    • Mam kumpla, który zdradza objawy schizofrenii albo co najmniej ostrej psychozy. Mieszka z rodzicami i dziwi mnie, że go nie leczą. Jak można go skłonić do wizyty u psychiatry, jeśli on uważa się za całkiem normalnego? Czy ktoś ma podobne doświadczenia?
    • Co mam zrobić żeby koleżanka zaczęła sie leczyć? Nie radzi sobie ze sobą. Ma 32 lata i jest sama uważa to za życiową porażkę, brak faceta przysłania jej cały świat. Uważa że jest nikim. I jej znajome które nie mają faceta, a np doktorat też są nikim. To wszystko w wiecznych łzach. Nie da sie jej nic przetłumaczyć na wszystko ma ale, toksycznych rodziców od których wraca z płaczem jak nastolatka, ale musi tam kilka razy w tygodniu jeździć bo przecież nie ma faceta! Na wszystko ma takie w...
    • psychiatrycznego, kiedy na dźwięk słowa psycholog "wstępuje w nią diabeł"? Od lat zachowuje się "nadpobudliwie", dwukrotnie miała stan skrajnej depresji, z którego jakimś cudem udało mi się ją wydobyć. Za drugim razem udało się nawet odwiedzić z nią psychologa! To było ok 6,7 lat temu. Zaliczyła w tej przychodni również psychiatrę, ale nie podjęła leczenia. Psychiatra nic mi nie chciał powiedzieć co stwierdzono u żony, stąd mogę jedynie domyślać się jakiejś schizofrenii? Ale sytuacja t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się