leczenie

(323 wyniki)
  • Wita. Syn w najbliższą niedziele skończy 2 latka. Od ponad roku 'walczymy' u niego z nawracającym nieżytem nosa (zatkany, żółte i zielone glutki). Jak próbowałam sama 'pozbyć sie tego dziadostwa dochodziło do kaszlu efektem czego mamy za sobą 3 x zapalenie oskrzeli i raz zapalenie ucha środkowego. Czterech lekarzy nie wpadło na to aby zrobić mu ... WYMAZ Z NOSA. Dopiero 5 ta pani doktor zleciła takie badanie. Ja lekarzem nie jestem, nigdy sama takiego wymazu nie miałam. Ale do sedna: Dzsiaj ...
  • Witam, u mojego dziecka od kilu miesięcy mamy problem z zatkaną jedną dziurką w nosie. Zrobiliśmy wymaz i okazało się, że ma Moraxella catarrhalis wzrost pojedynczy. Obecnie zakraplamy wodę morską na przemian z kroplami homeopatycznymi. Po kilku aplikacjach nos troszeczkę się odblokowuje ale nie do końca. Nie ma wydzieliny zielonkawej,raczej przeźroczysta lekko żółtawa. Laryngolog po odbiorze wyników zlecił ponowne skonsultowanie. Nie chcę podawać antybiotyku bo to długie leczenie a nie zaws...
  • czytma i czytam i wiem tylko tyle ze nie leczy sie antybiotykiem:/ wróciłam dziś od lekarza z receptą na bactrim,mam podawać przez tydz.+zyrtec(mamy na stałe) i jak mam nebulizator-a mam bo już kilka zap.kratni miał mój młodszy syn-to moge porobić wieczorem nebulizacje z soli,zapytalam czy moge dać pulmicort to sie zgodził z tym że dawkowania nie podał ponieważ ten pediatra tego akurat leku nie przepisuje a że dostałam go w lutym od alergologa w zw. z uporczywym kaszlem ikilka razy wcześniej...
  • U moich dzieci z wymazu gardła wyszła Hemofilius Influenze. Może ktoś z Was miał doświadczenie z tą bakteria? Proszę o opinie.
  • moja starsza córka ( 6 lat ) miała 4 dni temu kontakt z dzieckiem chorym na szkarlatynę ( niestety dziecko było wtedy prawdopodobnie w okresie zarażania ) . w domu mam jeszcze dwumiesięcznego synka . Do kiedy mam obserwować córkę ???? czy synek może się od niej zarazić w przypadku gdyby u niej wystąpiła choroba ??? i jak się leczy takiego malca - czy tak jak dzieci starsze w domu czy tylko leczenie szpitalne ???? jestem przerażona :-(
  • Syn po przeziębieniu zaczał kaszleć, najpierw suchy kaszel potem trochę bardziej mokry, nie kaszlał non stop tylko miał takie ataki kilka razy w dzień i w nocy. Czekałam aż przejdzie, dawałam syrok herbapekt, ale jak po dwóch tygodniach nadal kaszlał poszłam z nim do pediatry alergologa. Dostał leki na tydzień ale taka ogromna ilość że sie przeraziłam i mam wątpliwości czy mu wszystko podawać: Rano: xyzal 5 ml (stale) clemastinum 5ml (7dni) hydroxyzinum 5 ml (7dni) mucifluid (7dni)...
  • Panie doktorze. Pisałam jużwczesniej o upławach u córeczki. Mamy nowe badania które potwierdziły ze są bakterie w pochwie. Zrobiłam córci biocenoze pochwy, oto wyniki: - leukocyty 30-40 w poluwidzenia - nabłonki wielokątne nieliczne w polu widzenia - nabłonki okrągłe 3-4 j.w - flora bakteryjna : dośćliczne pałeczki gram - , miernie liczne ziarniaki gram + - grzyby brak stopień czystości III leczenie takie zalecone: sulfacetamidum 10% krople na pochwe tylko wieczorem maść...
  • Syn przez tydzień dostawał Zinacef(14 zastrzyków).Po wizycie u laryngologa-w lewym uchu stan zapalny bez wycieku.Po tygodniu doszedł katar(zielona wydzielina)a z uchem niewielka poprawa i krople Atecortin(ktople do ucha dostawal od poniedziałku)Po dzisiejszej wizycie-ucha nadal fatalne, nic sie z niego nie saczy.Dostał Augmentin,Getamicin do nosa...W tej chwili walcze z katarem jak moge(krope, odciaganie wydzieliny,drenaz,inhalacje)Moje pytanie:jak dalej bedzie wygladało leczeni...
  • Dziecko mojej przyjaciółki ma autyzm. Dziewczynka jest profesjonalnie leczona, uczęszcza na następujace terapie i formy leczenia: hydroterapia, muzykoterapia, hipoterapia, dogoterapia, stałe konsultacje z psychologiem dzięcięcym i logopdą, oczywiście specjalistyczna dieta. Są już widoczne postepy leczenia: dziecko bardziej reaguje na polecenia, więcej mówi itp. Ale znajoma chciałaby się dowiedzieć, czy w leczeniu autyzmu skuteczna jest delfinoterapia. gdyż ma możliwość, aby na t...
  • Panie doktorze i doświadczone mamy, Synek ma półtora roku, cierpi na alergię pokarmowa (wyłącznie) bez problemów skórnych, tylko objawy ze strony jelit. Byliśmy w poradni alergologicznej, lekarz zapisał Ketotifen. Tyle, że na te wizytę czekaliśmy dobrych kilka miesięcy, więc w międzyczasie trafiliśmy prywatnie do innej pani doktor. No i tu schody, dwoje lekarzy ma inne zdanie. Pani dr twierdzi, że taką alergię leczy się wyłącznie odpowiednią dietą eliminacyjną i środkami regulują...
  • Bardzo proszę o pomoc. Mam dwie córki(3,5 roku i 8 m-cy),które od września praktycznie cały czas chorują. Leczyłam dzieci w przychodni a teraz chodzę prywatnie do mocno starszawej Pani doktor. W sumie sposób leczenia nie do końca mi odpowiada, ale lekarka od razu wie czy dziecko ma nową infekcję, czy to końcówka starej. Martwi mnie częste podawanie antybiotyku, jednak kiedy ostatnim razem prosiłam o wstrzymanie się to młodszej córce infekcja tak się rozwinęła, że potem bardzo żałowałam, bo mę...
  • Panie doktorze i drogie koleżanki :) Moja córeczka od listopada ciąglę choruje, ma wciąż podwyższoną temperaturę - w granicach 37; 37,2 stopni. Od stycznia do momentu wykrycia mykoplazmy miała 4 razy zapalenie tchawicy i 2 razy zapalenie krtani , oprócz tego zapalenie zatok. Oczywiście cały czas leczona różnymi antobiotykami, w marcu na własną rękę zrobiłam jej wymaz z gardła i antybiogram - wynik gronkowiec złocisty 3+ ale to podobno nie było przyczyną chorób - potem zrobiłam jej ...
  • córka ma 4 miesiące, miała podejrzenie zum zaraz po porodzie i była leczona natybiotykiem, teraz w kontrolnych badaniach moczu nastepujące wyniki: mocz ogólny wszystko oki, tylko ph 7( nie wiem czy ma to znaczenie) posiew moczu- rośnie bakteria w bakteriuri 10do5, prawdopodobnie enterobacter cloace, czy taki wynik wymaga leczenia antybiotykiem i czy 4 miesięcznym dzieciom można podawać antybioyk tylko w warunkach szpitalnych? z góry dziękuje za odp
  • Bardzo się boję, a pani doktor z WCS powiedziała, że tylko tak może coś zrobić i ocalić całą górę (ząbki w tragicznym stanie, uszczerbki, próchnica, usunięta już prawa jedynka-w dermicum). Teraz jednak potrzeba uśpienia. Z jakim ryzykiem się wiąże, jakie badania prócz mofologii i ogólnego moczu należy zrobić? Co będzie jeśli nie podda się takiemu leczeniu? Lakowanie tylko trochę opóźni stratę dwójek i pozostałej jedynki, nie wspominając o innych. Co zrobić????? Mam duży dylemat. ...
  • U 5 miesięcznego synka neurolog stwierdziła zeza zbieżnego. Chciałabym by mamy lub Pan pediatra polesił mi dobrego lekarza zajmującego się tą specjalizacją. Niby lekarz pediatra stwierdził, że do 6 miesiąca dziecko może zezować, ale moja koleżanka, która ma 2 synów z zezem trochę mnie przestraszyła bo jej tez tak mówili, a później okazało się że za późno zaczęła leczenie. Jak wogóle wygląda leczenie tego zeza? W jakich przypadkach przeprowadza się operację, na czym ona polega? B...
  • Mój synek ma 19,5 miesiąca. Kilka dni temu spotkałam się z koleżanką i jej córeczką - rówieśniczką, bawiłyśmy się na placu zabaw (wiało, było wilgotno), razem byłyśmy w restauracji. Po paru dniach nasze dzieci zachorowały (jednocześnie, różnica paru godzin między wystąpieniem pierwszych objawów: katar, gorączka). U mojego synka dodatkowo wystąpiły wymioty (sądziłam, że to może od paróweczki cielęcej, którą pod moją nieuwagę podchwycił i niedokładnie pogryzł). Dwa dni te...
  • Moja córka odziedziczyła po moim męzu przykrą przypadłość. Dosłownie leje się jej z nóg. Nigdy nie są suche, cały czas są wilgotne, bez względu na temperaturę otoczenia. Gdy chodzi na bosaka zostawia mokre slady na panelach. Skarpety, rajtki zawsze są mokre. Gdy jeździła wózkiem woziłam ją bez skarpet i wózek był mokry w miejscu, gdzie trzymała stopy. Mąż ma to samo, ale także na dłoniach. Zostawia mokre ślady na szafkach, gdy ich dotknie. Czy to się da leczyć? Gdzie się udać? Ja...
  • Moja córcia 3 latka (15kg)ma toxokaroze. Czy jest tu na forum ktoś kto na to chorował bądz jego dziecko? Bardzo prosze podzielcie się ze mną tym co na ten temat wiecie? Mamy leczenie Zentelem 2*5ml przez 5 dni czy to wystarczy by sie pozbyć tego robala? Usg brzuszka mamy na 8 kwietnia. Dno oka -ok. Co jeszcze trzeba zbadać? Dziękuje za wszelkie informacje.
  • Jeżeli w wymazie z nosa przedszkolaka wychdzą pneumokoki to jak to się leczy?
  • Witam. Mój synek od około 5 tygodni ma katar. Najpierw leczony był eurespalem i nasivinem. teraz psikam mu do noska roztwór soli morskiej i krople chibroxin 3razy po 2 krople( według zaleceń lekarza chociaz przeczytalam ze to krople do oczu? czy lekarka mogla sie pomylic?). Katar w ogóle nie przechodzi. Syn ma 9 tygodni i bardzo mu to utrudnia jedzenie. Boję się ze w końcu z tego kataru zrobi się cos poważniejszego. Pani doktor kazała również brac ketotifen sugrujac ze moze to b...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się